RC-Factory RS 352 EPP kit
Re: RC-Factory RS 352 EPP kit
Ano, letat to bude, ale... zkusim nejaky rozumny primer.
Koupis si Aston Martin, protoze mas za barakem okruh, kde s nim muzes jezdit, merit si cas, zlepsovat se, treba i kvalifikovat na nejake zavody. Koupil sis auto vhodne na to, ceho chces dosahnout. A ted si predstav, ze to auto bude mit uvnitr motor z Oktavky, diesel 77kW. Jezdit bude, ale JEN jako kazde jine auto. Zadne ostre prujezdy zatackou, zadne dobre casy, bidna akcelerace. Auto nebude plnit svuj primarni ucel.
Kdyz sis koupil akrobata, je snad jasne, ze se s nim ma hlavne letat akrobacie. Tim, ze byl zvolen nevhodny motor, dojde k tomu, ze to bude letat "tak nejak" a k akrobacii se to dostatecne nepriblizi. Tim to ero deklasujes.
Koupis si Aston Martin, protoze mas za barakem okruh, kde s nim muzes jezdit, merit si cas, zlepsovat se, treba i kvalifikovat na nejake zavody. Koupil sis auto vhodne na to, ceho chces dosahnout. A ted si predstav, ze to auto bude mit uvnitr motor z Oktavky, diesel 77kW. Jezdit bude, ale JEN jako kazde jine auto. Zadne ostre prujezdy zatackou, zadne dobre casy, bidna akcelerace. Auto nebude plnit svuj primarni ucel.
Kdyz sis koupil akrobata, je snad jasne, ze se s nim ma hlavne letat akrobacie. Tim, ze byl zvolen nevhodny motor, dojde k tomu, ze to bude letat "tak nejak" a k akrobacii se to dostatecne nepriblizi. Tim to ero deklasujes.
Tak pro upresneni, toto je uplne muj prvni aktobat
Takze se budu ucit, zakladnim vecem, ale casem mozna i te akrobacii
Ale to se uvidi, proto jsem do toho nevalil zadneho trhace.
Frsky X9 Lite S
To je ale spatny pristup.
Stahnout plyn muzes vzdycky, ale menit po case motor? Proc?
Nejde o motor, ktery bude trhac, jde o to, ze kdyz bude mit motor silu, vytahne te ze slamastiky. Kolik mu zatopis pri uceni, je na tobe, na tvych rukach a odvaze.
Stahnout plyn muzes vzdycky, ale menit po case motor? Proc?
Nejde o motor, ktery bude trhac, jde o to, ze kdyz bude mit motor silu, vytahne te ze slamastiky. Kolik mu zatopis pri uceni, je na tobe, na tvych rukach a odvaze.
Ja vim, je to chyba, ted uz s tim nic neudelam. Ale stejne by to nevyresilo muj problem s vyvazenim
Nakonec jsem musel nacpat do cumaku 45g olovo. Sakra, to je hodne!!! 
Frsky X9 Lite S
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
45g olova pro dovážení modelu s čistou hmotností 450g je hodně špatný! O to víc že díky slabšímu motoru bys potřeboval letovku co nejnižší. Šel bych s aku co neblíž k motoru a snažil se olovo úplně obejít. Dovažovat elektroakrobata olovem je "zvěrstvo"
. Ideální by bylo použít ten těžší motor a lehce cuknout ještě s aku vpřed tak abys dosáhnul těžiště bez použití olova.
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Dakota píše:Ahoj všem.
Chtěl bych poprosit o radu jak omotorovat RS 352 1.2m.
Pro mě asi nejdostupnější je nějaký Emax u Pecky, ale který? A s jakou kombinací vrtule+reg.+baterka...
Moc všem děkuji za radu:-)
Předem upozorňuju že 3D nelétam!
Tu 1,2m EPP poletuchu můžeš asi osadit dvěma způsoby.
1) použít co nejlehčí komponenty a věřit že se vejdeš do udávané letovky 700g
2) použít raději výkonnější pohon a letovku vzít takovou jaká vyjde
Pokud ten malej 1,02m RS má udanou horní hranici 440g, tak pokud je model 1,2m pouze zvětšeninou toho malého, tak by jeho letovka měla odpovídat 1,2/1.02^3x440= 716g. S touhle letovkou by to mělo létat podobně jako ten malej s 440g.
ad1) Pokud si stanovíš min. výkonovej poměr 400WPin/kg, tak pro 716g potřebuješ cca 286WPin. 286W/cca střední vybíjecí napětí aku 3S "11V"= 26A. Tenhle příkon by měl být snad zpracovatelný motorem velikosti 2217-18. Pokud by ses rozhodoval pro Emaxe, tak jediný co má uvedeno v e-shopu Pecka je GT2218/10:
http://www.peckamodel.cz/produkt/938_el ... 21810.aspx
K tomu by měl stačit snad 30A regl. Aku nejlépe asi 3S 1,6Ah 25C a víc. Vrtuli by to mohlo ukroutit snad 10/4,7SF. U téhle verze by to chtělo šetřit každej gram. Jako celkem nevýhodu bych viděl poměrně malou vrtuli 10" vůči rozpětí 47". Ale tohle musí posoudit někdo kdo to létá - zda malost vrtule nějak výrazně ovlivní ovladatelnost modelu. U 3D asi ano.
ad2) Tuhle variantu bych asi osobně preferoval. Pokud bych vybíral pohon od Emax, tak bych asi sáhnul po GT2812/09. Z jakého důvodu ho Pecka v e-shopu nenabízí netušim. Regl k tomu 40A. Aku asi optimálně 3S 1,8Ah 25C a víc. Vrtuli snad 11/4,7SF nebo 11/5,5E. S takovým pohonem by bylo asi možné si sáhnout na cca 400WPin. Hmotnostně by mohla tahle výkonnější varianta vyjít asi o 60g (716g teoreticky třeba + 60g) těžší jak ta první, ale výkonovej poměr by měl být znatelně lepší (až 515WPin/kg-při letovce 776g!).
2 Doktor: děkuji uctivě 
Nakonec jsem koupil na doporučení Foxy C3014/14 tak snad to bude stačit. Ještě jednou dík.
Nakonec jsem koupil na doporučení Foxy C3014/14 tak snad to bude stačit. Ještě jednou dík.
Naposledy upravil(a) Dakota dne čtv 20.10.2011 22:43, celkem upraveno 1 x.
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Foxykem C3014/14 určitě chybu neuděláš. Tady bych se nedostatku výkonu asi fakt nebál. Dobrá volba! 
Surgical píše:Motory - koukni na "levné" alternativy pod obchodní značkou Pulso, jo, jsou to motory, jejichž ekvivalenty z Číny pořídíš o polovic levněji, ...
ktore myslis tieto? http://montorc.com/x2212l22.aspx Chcem pouzit do YAKa 55M RC-Factory..
mas neaky typ na tento motor za polovicnu cenu v Chine ??
Tím bych si nebyl uplně jist, protože Pulso jsou kvalitou srovnatelné třeba s motorama Axi
Co jsem měl tu čest zkusit (zatím jen jeden), tak něco takového jsem z číny ještě fakt neměl. A to mi číňanů prošlo rukama... 
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Prave to ja nevyvracam (spatne pochopene) len som chcel vediet ci niekde v Chine je lacnejsi ako v europe nic viac.
Pulso motory su na urovni Hyperion a pod. i samozrejme cenou..
Pulso motory su na urovni Hyperion a pod. i samozrejme cenou..
- MarthiR
Zdravíčko, také bych chtěl osadit RS 352 1.2M
Motor : Turnigy D2836 / 8 1100KV
Reg : Turnigy 30A ESC BRUSHED
Serva : HXT900 9g
Baterky : Turnigy 1300mAh 3S 30C
u vrtule si nejsem jisty a našel sem tuhle boužel není uveden průměr otvoru na hřídel která by měla být 4mm
Boužel sem nenašel vhodný příjmač (mám DX6i) nebo alespoň si myslím že tohle nebude to pravé ořechové zde
Mohly byste mi poradit?
Popřípadě doporučit jiný setup? mockrát děkuji
Motor : Turnigy D2836 / 8 1100KV
Reg : Turnigy 30A ESC BRUSHED
Serva : HXT900 9g
Baterky : Turnigy 1300mAh 3S 30C
u vrtule si nejsem jisty a našel sem tuhle boužel není uveden průměr otvoru na hřídel která by měla být 4mm
Boužel sem nenašel vhodný příjmač (mám DX6i) nebo alespoň si myslím že tohle nebude to pravé ořechové zde
Mohly byste mi poradit?
Popřípadě doporučit jiný setup? mockrát děkuji
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Tak to bude drsný, 4 serva v křídle EPP modelu, to bude vypadat silně cool.
Jestli sis myslel, že 1x HXT 900 na křidélko bude stačit, tak ti dopředu říkám že nebude.
Jestli sis myslel, že 1x HXT 900 na křidélko bude stačit, tak ti dopředu říkám že nebude.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
a s jednosmernym esc mu to ani nepojde
- MarthiR
HonzaS píše:Tak to bude drsný, 4 serva v křídle EPP modelu, to bude vypadat silně cool.
Mě je jedno jak to bude vypadat, vyděl sem to tak v provozu a vše OK, dvě do křídla, jedno směrovka a jedno výškovka. Jen teda mám problém z motorem a reglem.. ale ocenil bych spíše rady co tam dát za elektroniku
Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J