Pád po křídle v praxi :-)

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
kure87
Kontaktovat uživatele:

Re: Pád po křídle v praxi :-)

#16 Příspěvek od kure87 »

Taky se v IL2 nerad pouštím do složitých akcí. Osobně lítám sinusoidu nahoru a dolu pokud na to stačí výška s FW190 to jde výborně a občas po něčem vystřelit když to je dost blízko :-D
Peter1207

#17 Příspěvek od Peter1207 »

error414 píše:
Peter1207 píše:Ja som IL2 skusal tiez no po chvili mi to prislo ako prilis nerealne, velmi rychlo som pri stupani stracal rychlost, otocit sa bez pretazenia sa nedalo, ale ved stihacky musia zvladat vseliake akrobaticke obraty, ved preto su to stihacky, vrvael som si ked som to hral, no ani jednej to boh vie ako neslo.
Takze u mna 0 bodov. Mozno som tomu len venoval malo casu.

musis se naucit znat ty letadla, pod jakym uhlem stoupat a jakou rychlosti stoupat. Napriklad kdyz se hral 42 tak ultimatni stroj byla bf-109G2, krasne s trme stoupala pri male ryclosti, pri pokusu o nasledovani zacatecnikem proste spadl protoze mu dosla ryclost. Za to bf porad stoupala.

Nevim jak se realne bojovalo za ww2 ale zkueni piloti v IL2 se do zadnych tocitych akci nepousteli, kdyz byla vyska zautocili a uleteli. Zadne toceni vkruhu:D.

Ja som nemyslel take akrobaticke prvky ako s akrobatmi, proste stihacka ma vediet prudko zatocit, ci rychlo spomalit otocit sa a utiest, alebo prudko pridat dobehnut, nahanat a zlikvidovat, ved o tom to cele vo WW2 bolo v leteckych subojoch, ten pilot ktory bol lepsi a mal lepsi stroj zvitazil, kolkokrat vsak neskuseny pilot mal lepsi stroj ako nejaky vojensky veteran a skoncil nie prave najlepsie...
Mal som par modelov mustanga a teraz ho zasa idem kupit od parkzone. Videl som od nich messerschmita v akcii a povedal som si ze parkzone zrejme vie co robi...ale aj tak podla mna IL2 je prehnane nachylne na prudke zmeny letovych rezimov....
čáp

#18 Příspěvek od čáp »

Vigo píše:Ahoj,

Mám pár modelů a některé z nich jsou náchylnější na pád po křídle. Proč tomu tak je chápu, ale nikdy jsem neměl (díky bohu) model, který by po pár otáčkách a rozumnému zásahu do řízení sám nevyrovnal.

Oproti tomu v simulátorech, třeba v IL2 u kterého se zdá být letový model vcelku reálný se dá letadlo dostat do pádu ze kterého se téměř nedá zachránit.
Můj dotaz tedy je: Páni piloti a teoretici, jak tomu je a proč?

Díky
Vigo

Letový model v il 2 moc reálný není. Kdyby se takhle chovala letadla, bylo by létání hodně nebezpečné. Mám pocit, že tvůrci hodně kladli důraz na "pád na rychlosti" a letadla tak padají do vývrtky klidně i ve 400 km/h při mírné zatáčce s nepatrným přetížením. Na 2. stranu existují typy letadel, které jdou z vývrtky obtížně a dříve (právě před 2. sv. válkou) byly i takové, kde vývrtka vybrat nešla.
Ono třeba i u takový 142 vybrat vývrtku po 3 otáčkách není jen tak. Proč je tomu tak, to je na dlouhé vysvětlování. Zjednodušeně třeba proto, že křídlo i kormidla jsou ofukovány nepříznivým směrem, v kombinaci s centráží letadla. Pro stabilitu letadel se pak používá řada řešení, např. v modelářství známé "negativy". Nebo různé odtrhové lišty apod. I když ty mají za úkol především odtrhnout proudění u kořene křídla dříve než na koncích, aby letoun byl co nejdéle řiditelný.
Modely se pak, ale zřídka chovají shodně, jako předlohy. Létají za jiných Re-čísel a taky při úplně jiném plošném zatížení. Ke studiu doporučuji např. "akademii letectví", případně učebnici pilota.
Ale prosím neberte vážně různý simulátory, jako např. il2 Šturmovik - je to jen hra.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“