Peter1207 píše:Ok doktore, ja tvoje postrehy beriemPredsa len niesom vsevedko a rady skusenejsi mi len pomozu dopracovat sa ku 100% vykonom
Na moje postřehy se klidně vyprdni, protože já sem žádnýho Potenskyho na vlastní oči ještě neviděl! Takže já Ti v tomhle radit rozhodně nemůžu. Akorát sem si pročet téma se závěrem, že na tenhle motůrek by se asi fakt víc hodil nějaký regl s rozsáhlejšími možnostmi nastavení předstihu. Nic víc v tom nehledej!
P.S.: Jenom k samotnému pohonu. Potensky uvádí u svých motorů výkonové grafy. Když tak na to koukam, tak ty motory teoreticky asi nemají konkurenci. Celkem by mě zajímala alespoň "teoretická" realita třeba naměřená a počítaná skrze DC. Kdoví, třeba sou fakt dobrý! Ale když si vemu že konkrétně POT 150W váží asi 45g, má Kv asi 1050 a musí točit APC 10/4,7SF, tak si o tom asi myslim svoje. Tim spíš, že regl Dualsky 18A jak píšeš topí. Nevim jak jsou konkrétně aerodynamicky těžký vrtule potensky F245/120, ale předpokládam že určitě né tak jako třeba APC 10/4,7SF jež je taky doporučována přímo výrobcem motorů. Když to vezmu selským rozumem, tak Kv 1050 + 45g + 3S + APC 10/4,7SF = asi hodně přetíženej motor. Možná právě proto motor vypadává ze synchronu. Možná by nebylo od věci jen tak pro zajímavost zkusit o 1" (9/4,7SF) menší vrtuli. Třeba se motoru uleví a začne líp stíhat komutaci reglu. Tahem to sice bude horší, ale od 45g motoru s Kv 1050 nelze očekávat abnormální výkony. Třeba jsou motory Potensky fakt dobrý, ale zázraky se ve fyzice (elektrice) asi zatim nedějí.
Ale pořád platí to co sem psal hned na začátku!!!