Vhodný vysílač/přijímač pro Synergy N9
Vhodný vysílač/přijímač pro Synergy N9
Nemáte někdo radu jaký vysílač/přijímač zvolit Synergy N9?
pro upřesnění: serva Futaba S9452, S9256, gyro Gy401
každý názor se počítá...
pro upřesnění: serva Futaba S9452, S9256, gyro Gy401
každý názor se počítá...
Re: Vhodný vysílač/přijímač pro Synergy N9
MZ18 nebo T9
tak na MZ18 není rozpočet... přece jen 2,5k je už opravdu dost
Na to, že máš takový vrtulník, tvůj dotaz uplně nechápu... výběr je veliký. V podstatě ti bude vyhovovat každý 6ti kanálový rádio s heli programem a čím lepší budeš chtít, tím víc tě bude stát... takže nejdřív vyber třídu a pak v té třídě několik zástupců a pak zvaž výhody a nevýhody jednotlivých rádií. Vzhledem k vrtulníku bych předpokládal jistou orientační schopnost mezi těmito výrobky...
petas píše:Na to, že máš takový vrtulník, tvůj dotaz uplně nechápu... výběr je veliký. V podstatě ti bude vyhovovat každý 6ti kanálový rádio s heli programem a čím lepší budeš chtít, tím víc tě bude stát... takže nejdřív vyber třídu a pak v té třídě několik zástupců a pak zvaž výhody a nevýhody jednotlivých rádií. Vzhledem k vrtulníku bych předpokládal jistou orientační schopnost mezi těmito výrobky...
Popravdě jsem se k němu dostal skoro jako slepý k houslím... Mám z něj respekt a je mi jasné, že naučit se s ním bude všechno, jen ne jednoduché. Asi teď bude následovat několik příspěvků jaký jsem blázen apod. nicméně naznačím možnosti. Cílem není 3D akrobacie, ale pohodové lítání. Vysílač s přijímačem bych viděl v ceně do max. 10k
OK, i s takovou helinou se dá začít, jen to chce mít k ruce zkušeného modeláře, nejlépe na kabelu. Takže k tvému dotazu... v dnešní době bych volil rádio určitě na 2,4 Ghz a z mé osobní zkušenosti bych dal na značku JR, čili taková JR DSX9 2.4 GHz + některý z vhodných přijímačů bude víc než dostatečná volba.
http://www.budweiser-hobbies.cz/polozka ... 199&z=1364
Nikolaj píše:petas píše:Na to, že máš takový vrtulník, tvůj dotaz uplně nechápu... výběr je veliký. V podstatě ti bude vyhovovat každý 6ti kanálový rádio s heli programem a čím lepší budeš chtít, tím víc tě bude stát... takže nejdřív vyber třídu a pak v té třídě několik zástupců a pak zvaž výhody a nevýhody jednotlivých rádií. Vzhledem k vrtulníku bych předpokládal jistou orientační schopnost mezi těmito výrobky...
Popravdě jsem se k němu dostal skoro jako slepý k houslím... Mám z něj respekt a je mi jasné, že naučit se s ním bude všechno, jen ne jednoduché. Asi teď bude následovat několik příspěvků jaký jsem blázen apod. nicméně naznačím možnosti. Cílem není 3D akrobacie, ale pohodové lítání. Vysílač s přijímačem bych viděl v ceně do max. 10k
T8FG popřipadě Aurora9 Obě radia se pohybuji na hranici té ceny včetně přijimače
http://www.rcmarket.cz/zbozi/vysilac-t8 ... -lipo.html
Logo 600| AcroMaster Pro| Extra 300 EXP V2
FUTABA FX-30
FUTABA FX-30
Na F8FG jsem se už díval a nevypadá vůbec špatně. Nevíš jak je to s dosahem, pokud bude instalována kamera?
petas píše:OK, i s takovou helinou se dá začít, jen to chce mít k ruce zkušeného modeláře, nejlépe na kabelu. Takže k tvému dotazu... v dnešní době bych volil rádio určitě na 2,4 Ghz a z mé osobní zkušenosti bych dal na značku JR, čili taková JR DSX9 2.4 GHz + některý z vhodných přijímačů bude víc než dostatečná volba.
S tím zkušeným modelářem plně souhlasím, ale kde někoho takového najít? Každopádně pokud by tady někdo byl ze Severní Moravy, tak budu jen rád.
Nikolaj píše:petas píše:OK, i s takovou helinou se dá začít, jen to chce mít k ruce zkušeného modeláře, nejlépe na kabelu. Takže k tvému dotazu... v dnešní době bych volil rádio určitě na 2,4 Ghz a z mé osobní zkušenosti bych dal na značku JR, čili taková JR DSX9 2.4 GHz + některý z vhodných přijímačů bude víc než dostatečná volba.
S tím zkušeným modelářem plně souhlasím, ale kde někoho takového najít? Každopádně pokud by tady někdo byl ze Severní Moravy, tak budu jen rád.
No Futaba T8fg ma dosah přes 3kilaky pokud se nepletu, rozhodně delší než kam se odvažiš letět. Jinak ze severní moravy zde par helinářů je kteří by ti asi byli schopni pomoc. Zkus se podivat do helisekce vím o lidech z ostravy a tušim o par lidech s olomoca
FUTABA FX-30
FUTABA FX-30
Šestikanál nebrat, na spalovák je to málo (governor). Pokud se stím teprve hodláš učit, tak na kameru zatím zapomeň. To bude program až na příští pětiletku.
zdzd píše:Šestikanál nebrat, na spalovák je to málo (governor). Pokud se stím teprve hodláš učit, tak na kameru zatím zapomeň. To bude program až na příští pětiletku.
Trochu nechapu tu reakci? Kdo tady kde psal o 6kanale?
S druhou části také nesouhlasím dělat s letaní s vrtulníkem stale tak obrovskou vědu mě už přijde trochu usměvné. Je to trochu obtižnější na orientaci modelu než letadlo ale žádné harakiri v tom nevidim jsou zde lidé co po roce létaní litají takto http://www.youtube.com/watch?v=tch-8N-Hvwc
Naposledy upravil(a) irto dne čtv 13.10.2011 9:49, celkem upraveno 1 x.
FUTABA FX-30
FUTABA FX-30
irto píše:zdzd píše:Šestikanál nebrat, na spalovák je to málo (governor). Pokud se stím teprve hodláš učit, tak na kameru zatím zapomeň. To bude program až na příští pětiletku.
Trochu nechapu tu reakci? Kdo tady kde psal o 6kanale?
To není reakce na tebe, ale na dřívější příspěvky:
petas píše:Na to, že máš takový vrtulník, tvůj dotaz uplně nechápu... výběr je veliký. V podstatě ti bude vyhovovat každý 6ti kanálový rádio s heli programem a čím lepší budeš chtít, tím víc tě bude stát... takže nejdřív vyber třídu a pak v té třídě několik zástupců a pak zvaž výhody a nevýhody jednotlivých rádií. Vzhledem k vrtulníku bych předpokládal jistou orientační schopnost mezi těmito výrobky...
Nikolaj píše:Na F8FG jsem se už díval a nevypadá vůbec špatně. Nevíš jak je to s dosahem, pokud bude instalována kamera?
Děkuji za názory, tak to vyhrála ta F8FG. Teď odkud ji vzít? Zahraničí asi nebude nejlepší volba.
Vysílač bych kupoval v ČR. Kvůli servisu a záruce. Po změnách dovozních politik ho z venku stejně nijak výrazně levněji nenakoupíš a půjde týdny...