Futaba FX-18

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Futaba FX-18

#46 Příspěvek od jyrry »

zdzd píše:.... konkrétnější údaje ohledně úrovně samovybíjení těch SANYO KR1800SCE?

neuvede... pise silne obecne, fraze co se daji vycist leckde na netu...
jyrry.webnode.cz
zdzd

#47 Příspěvek od zdzd »

jyrry píše:
zdzd píše:.... konkrétnější údaje ohledně úrovně samovybíjení těch SANYO KR1800SCE?

neuvede... pise silne obecne, fraze co se daji vycist leckde na netu...

Na netu se dá najít i příslušný datasheet. Já ho mám a zajímalo by mne, čím má ta prohlášení podložené on.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od jyrry »

zdzd píše:..........

Ja chtel takhle vysvetlit rozdil mezi LiIon a LiPol.... podivej se co jsem se dozvedel...
jyrry.webnode.cz
puma163

#49 Příspěvek od puma163 »

To zdzd, V tom datalistu je uvedeno, že : Obecné použití CADNICA baterie (N Series ?? KR Series) KR jsou naprosto běžné nicd akumulátory pro běžné použití.
Obecné použití CADNICA baterie (N Series ?? KR Series)
Velkokapacitní CADNICA baterie (řada E / U Series)
Prodloužená životnost baterií CADNICA (C Series / ES Series)
JSOU JEDOVATÉ ! ODOLNÉ PROTI PŘEBÍJENÍ, VYŠŠÍMU VYBÍJENÍ A JSOU BLBUVZDORNÉ, proto tak oblíbené.To chce ten list i přečíst, případně jako já, neznalec angličtiny použít překladač a zase přečíst. Mimochodem, v tom listu píšou i o tom samovybíjení, ale jen obecně, (pan Sanyo to o svých baterkách v procentech uvádět nebude) že skladovanou nicd, lze po delším skladování dobít, životnost píšou cca 500 cyklů. Ale jak říkám, je to úplně jedno, protože ať si každý používá co chce. To už je debata o ničem. Nicd je nicd a nic jinýho to prostě není. Má svoje klady a zápory. Je naprosto jasné, že dělník s akuvrtačkou nebude přemýšlet nad nabíjením, tak mrskne kilovou jedovatou baterku do nabíječky za 2.20 a až to nepojede, tak to vyhodí.
http://www.rcmicro.es/pdf/catalogos/SANYO_nicd.pdf
Teda ale po dlouhé době jsem se zas něco dozvěděl a početl si ::))) Taky jsem o nicd uvažoval, na ebay jsou za pár kaček, ale spájím si nimh, ty jsou taky za pár kaček, nejsou jedovaté, mají vyšší životnost, kapacitu a taky jsou levné a umím je nabít.
Každý modelář se stane pilotem, komu se to nepodaří, zůstane modelářem navždy.
zdzd

#50 Příspěvek od zdzd »

BINGO! To je on.

Teď se ještě podívat na odstavec "Storage characteristics"

A o delší životnosti NiMH by ti hodně lidí taky povědělo své.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od jyrry »

puma163 píše:..... JSOU JEDOVATÉ ! .......

a ty je snad olizujes pri nabijeni? :-D

Ja se s NiMh vyvztekal na fotakach - vystridal jsem asi 6 znacek a provedeni (velikost AA), "origo" nabijecky (Nikon, Panasonic, Sanyo....) a nabijeci proudy ruzne... a vsechno jsem postupne vyhodil, neb to nebylo k nicemu.
Jedine NiMh ktere funguji jsou Eneloopy. Smesne udaje na jinych aku (kapacita klidne i 2800mAh..., rok vydrzi bez vybiti....) mne lechtaji branici... Udaje NiMh o zivotnosti to samy...
Zkousel jsem NiMh 600mAh i v pohonech malych a halovych modelu... Po par startech se vyrovnaly starym Sanyo N270AA (ne 350AAC, to byly shitky)....
Ale jak spravne pises, "ať si každý používá co chce" ....
jyrry.webnode.cz
Sherman

#52 Příspěvek od Sherman »

jyrry píše:
zdzd píše:..........

Ja chtel takhle vysvetlit rozdil mezi LiIon a LiPol.... podivej se co jsem se dozvedel...

Ty si fakt myslis ze je mezi nima rozdil?? Tedy pokud se drzime pouziti do RC vysilacky...
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od jyrry »

Sherman píše:...Ty si fakt myslis ze je mezi nima rozdil?? Tedy pokud se drzime pouziti do RC vysilacky...

Ano, uz jen ze sehnat LiPolku primarne urcenou pro dlouhodoby odber maleho proudu je asi tak podobne jako sehnat LiIonku pro velmi vysoke kratkodobe odbery.... a naopak ....
jyrry.webnode.cz
puma163

#54 Příspěvek od puma163 »

No, mě osobně nimh fungují, nicd jsou prostě překonané, ale to je jako třeba s xpéčkama, taky na ně mnozí nedali a nedají dopustit a dneska už jsou lepší systémy. Prostě zvyk je železná košile. jsou překonané jak ekologicky, tak výkonnostně. Pamatuju ještě nicd za komančů ve vysílačkách je měli policajti, nádražáci ap. Byly, když nic jiného, tak těžké, ale nic lepšího v tu dobu nebylo. Dneska je ale jiná doba.
To zdz:) Nabíjecí charakteristika, vybíjecí taky je pro každý typ baterky jiná a nemá nic společného se samovybíjením, to je dané konstrukcí článku a použitými materiály, Takže znovu. Nicd snesou hrubší zacházení (při nabíjení i vybíjení), jsou blbuvzdorné, tedy oblíbené. Svět jde prostě dál a proto nemáme v mobilech, noteboocích ap ani nicd, ani pb, ale něco o mnoho tříd lepšího. jen to vyžaduje jinou péči.
Nimh vyžadují jistou péči a zájem o věc a pak vydrží. Lidi si je ničí sami. A já to chápu. Trošku lepší nabíječka má cyklování, to tam není na ozdobu, to je tam pro nicd a nimh. například ::))) Jinak lítat se dá opravdu se vším. Myslím, že tady se už ničeho nedoberem. Já si olíznu svoje nimh a pomalu zalehnu. Ale debata dobrá, místy téměř ostrá, ovšem nikdy se nesmí zapomenout, že tchnika v modelářském pojetí má umožňovat hezké zážitky při stavbě i létání a také setkávání s kolegy. A stejně tak myslím i toto forum. Takže, baterkám zdar a míru taky a to, všem (baterkám i debatérům) :D
Každý modelář se stane pilotem, komu se to nepodaří, zůstane modelářem navždy.
shake13

#55 Příspěvek od shake13 »

Ja som tiez zastanca NiMh. Puzivam ich uz asi 10 rokov vo svojich vysielacoch. Co sa tyka samovybijania NiMh, trpia nim hlavne aku s vyssou kapacitou - nad 2000 mAh. Aku s kapacitou 1500 - 1700 trpia len minimalnym samovybijanim. Vysielace JR su standardne vybavene aku NiMh s kapacitou 1500 mAh s minimalnym samovybijanim.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
Toman
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Toman »

Zdravím,

omlouvám se, že Vám trhám vaší debatu o bateriích, ale potřeboval bych poradit, jak přehodi tento vysílač z modu 1 na 2. díky moc
arda1
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od arda1 »

Mód SW a neutralizaci mechanicky- vše je v návodu(už je to asi 5 let co ji nemám takže přesně ti postup přehození neutralizační pružinky neřeknu).Radek
ICQ 638556901
dudo44
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od dudo44 »

Toman píše:Zdravím,

omlouvám se, že Vám trhám vaší debatu o bateriích, ale potřeboval bych poradit, jak přehodi tento vysílač z modu 1 na 2. díky moc
https://picasaweb.google.com/118073433813068143223/Obrazky
Dušan
Sherman

#59 Příspěvek od Sherman »

jyrry píše:
Sherman píše:...Ty si fakt myslis ze je mezi nima rozdil?? Tedy pokud se drzime pouziti do RC vysilacky...

Ano, uz jen ze sehnat LiPolku primarne urcenou pro dlouhodoby odber maleho proudu je asi tak podobne jako sehnat LiIonku pro velmi vysoke kratkodobe odbery.... a naopak ....

Jaky je mezi nima rozdil? Krom teda jineho prumeru vodicu k vybijecimu konektoru?
Resp. jak je rozeznas???

(Li-ion pro vybijeni 10C dodava Jeti... lipol pro "male proudy" jsem jete nevidel)
Toman
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Toman »

Tak mám dotaz.

Mám FX-18 v ní Duplex modul..v letadle přijímač, atd. ale to je nepodstatné.
Dále mám setový čínský přijímač.

http://www.modelarina.cz/prijimac-pelik ... -1247.html

Dám to dohromady, resp. dá se to něják spárovat, tak aby mi to bezproblémově fungovalo? Jestli ano, tak jak?

Díky
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“