CORO,děláš si ze mě srandu ne?
Reklamace Hyperionky 1600 mAh
- PEO
- Kontaktovat uživatele:
Re: Reklamace Hyperionky 1600 mAh
Jaký je rozdíl mezi plnou a půlkou nádrže? Žádný,je tam přece benzín ne?.......
Dej blbci funkci,on vymyslí lejstro!!!
http://www.peomodel.websnadno.cz/
Drondys píše:Pokud ses neupsal a skutečně dobíjíš na jeden cykl pouze 200mAh do lipolky o jmenovité kapacitě 1300mAh nebo pokud ses upsal a jmenovitá kapacita té lipolky není 1300, ale 300mAh tak by to mělo být OK a v těchto případech se pak zřejmě jedná o nějakou vadu těch packů (pokud ti nehapruje nabíječka). Jakou máš nabíječku ?
Pokud ses ovšem upsal a ve skutečnosti dobíjíš cca 1200 mAh do lipolky o jmenovité kapacitě 1300mAh tak to je příliš moc tj. cca 92% a v takovém případě bys měl zkrátit čas letu tak abys nešel přes 80%.Pokud ses neupsal a vybíjíš na jeden cyklus tak strašně málo pouze 200mAh z lipolky o jmenovité kapacitě 1300mAh tj. jen cca 15% jmenovité kapacity pak je to dost neobvyklé a nejspíš ti to u Pecky nevěřili. Co to máš za model, že bere tak málo a proč v něm máš tak velkou baterku když tam stačí v pohodě třetinová nebo když už tam máš takovou baterku tak proč z ní ji nevyužíváš větší část kapacity na jedno nabití ?
Jasně blbost - ZBÝVÁ mi tam 200mAh, tj. dobíjím 1100mAh (Graupner UltraDuo60+)...
PEO píše:Jaký je rozdíl mezi plnou a půlkou nádrže? Žádný,je tam přece benzín ne?.......
Rozdíl je přesně půlka nádrže
A v praxi si to můžeš ověřit třeba tak, že jedním stejně naloženým autem dojedeš na plnou nádrž třeba z jihu Švédska kam až to jde na sever - a pak se pokusíš vrátit zpátky jenom na půlku nádrže
A nebo zkus třeba u vás na benzince prázdnou nádrž auta natankovat do plna - a pak přesvědčit pumpaře, že zaplatíš jen polovinu. Vždyť jaký je v tom rozdíl, tak jako tak dostane nějaké koruny, že
- PEO
- Kontaktovat uživatele:
FlyBear píše:PEO píše:Jaký je rozdíl mezi plnou a půlkou nádrže? Žádný,je tam přece benzín ne?.......
Rozdíl je přesně půlka nádrže![]()
A v praxi si to můžeš ověřit třeba tak, že jedním stejně naloženým autem dojedeš na plnou nádrž třeba z jihu Švédska kam až to jde na sever - a pak se pokusíš vrátit zpátky jenom na půlku nádrže![]()
A nebo zkus třeba u vás na benzince prázdnou nádrž auta natankovat do plna - a pak přesvědčit pumpaře, že zaplatíš jen polovinu. Vždyť jaký je v tom rozdíl, tak jako tak dostane nějaké koruny, že![]()
Jsem rád,žes mě pochopil,co jsem chtěl naznačit
Airdock píše:ZBÝVÁ mi tam 200mAh, tj. dobíjím 1100mAh...
To je cca 85% a už se to dost blíží hranici Hyperionem zmíněného absolutního maxima 90%. Doporučovaných je spíš 80%. Vhodnější by tedy bylo ještě drobet snížit letový čas ať se dostaneš na 80% nebo chloupek níž. Při létání na čas to samozřejmě moc přesně neodhadneš, ale lepší než 85% bude když to posuneš níže třeba i někde okolo 75%. Takže pro tu 1300mAh lipolku by bylo lepší kdybys dobíjel cca 1000mAh.
Neznalost neomlouvá já vím
. V každém případě, jak říkáte chlapi 80% a dost. Další věc je, že ne každý umí englisch a pokud tady chce někdo něco prodávat, musí k tomu mít i instrukce českomoravské
. Jenom fakt nechápu, když z 10 ks různých baterek, céček, kapacit i výrobců mi to udělá po 2 letech stejného lítání jen tato reklamovaná baterka po 5 - 10 cyklech, tak jsem měl asi velké štěstí na kvalitu, nebo to není jen tím, že jsem ty baterky tak cucal 
Ufi píše:Jenom fakt nechápu, když z 10 ks různých baterek, céček, kapacit i výrobců mi to udělá po 2 letech stejného lítání jen tato reklamovaná baterka po 5 - 10 cyklech, tak jsem měl asi velké štěstí na kvalitu, nebo to není jen tím, že jsem ty baterky tak cucal
Obecně se obvykle zmiňuje jen základní chemické složení článků a tak se mnozí domnívají, že chemie lipol článků je cosi matematicky přesného a neměnného, ale je třeba si uvědomit, že různí výrobci mohou používat k vylepšení vlastností specifické kombinace chemických příměsí a dokonce i v průběhu prodeje určité verze článků na trhu může postupem času při jejich výrobě docházet k drobným modifikacím těchto příměsí, které mohou způsobovat různé provozní vlastnosti za různých situací jak v rámci tak i mimo doporučené meze provozních parametrů. Variabilita příměsí v kombinaci s dalšími faktory může ovlivňovat provozní vlastnosti článků podobně jako drobné odchylky u jinak druhově stejných živých organismů a i když je to svým způsobem nadsazené tak do určité míry je to prostě tak. Prostě co kus to svým způsobem vždy originál. Do jisté míry v rámci dodržování doporučených parametrů se to až tak projevovat nemusí, ale čím víc se blíží provoz hraničním parametrům tím víc se mohou začít projevovat individuální vlastnosti daného kusu článku.
PEO píše:Hyperiony jsem reklamoval už dva,ležely mi doma bez použití,po dvou měsících se taky nafoukly-podotýkám,ani jednou jsem je nepoužilByly to 2100,3s.Peníze mi byly vráceny,možná i díky tomu,že na nich nebyl naletovaný ještě žádný konektor
Pukud necháš plně nabité baterky ležet delší dobu, tak se po nějaké době nafouknou. Je to důsledek chemické reakce v plně nabité baterce. Správně, pokud se s baterkou nelétá více jak týden, měla by se nabít na 50-60% její kapacity a pak uskladnit. Případně moderní nabíječe mají tzv STORAGE mode. Mělo by to ovšem být popsáno v každém návodu k baterkám.
Filip D.
Agile 7.2, Agile 5.5, Goblin 700, Protos 500, Chase 360, Optima V, Futaba T14FG
PEO píše:Jaký je rozdíl mezi plnou a půlkou nádrže? Žádný,je tam přece benzín ne?.......
Ak nabité pre Teba znamená že tam je polovica,
tak potom možno pre Teba "vybité" znamená to isté čo pre mňa "zničené hlbokým vybitím" ?
- Kenny McCormick
asi neboli plne nabite, ked tam nemal konektory naletovane. Jedine ze ich nabil cez balancny konektor.PEO píše:Hyperiony jsem reklamoval už dva,ležely mi doma bez použití,po dvou měsících se taky nafoukly-podotýkám,ani jednou jsem je nepoužilByly to 2100,3s.Peníze mi byly vráceny,možná i díky tomu,že na nich nebyl naletovaný ještě žádný konektor :?
Ked ano, tak uz vie, ze to nema robit.
Chlapci, nehadajte sa
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
- PEO
- Kontaktovat uživatele:
Já se nehádám,pro mě je důležité to,že ten samý den jsem dostal peníze zpátky,to že jsou nabité,mi řekl prodavač,který mi zarudlý vracel peníze.Jo a přes balanční konektor nenabíjím
Jak jsem psal,těch baterek jsem se ani nedotkl,jen doma ležely,myslím že jim je jedno,jestli leží doma,nebo v obchodě
CORO,asi jsme si nerozuměli,každý to pochopil jinak
Jak jsem psal,těch baterek jsem se ani nedotkl,jen doma ležely,myslím že jim je jedno,jestli leží doma,nebo v obchodě
PEO píše:myslím že jim je jedno,jestli leží doma,nebo v obchodě![]()
Ano je jim to jedno. Já tady mám skladem taky Hyperionku 3s2100 a leží mi tu už více jak rok. Právě jsem ji zkontroloval, ale žádne nafouknutí nejeví. Články jsou srovnané na 3mV a mají 3,78 voltů
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Filip píše:
Ano je jim to jedno. Já tady mám skladem taky Hyperionku 3s2100 a leží mi tu už více jak rok.
A to je ten problém
Pár mesiacov ležia na sklade v číne, potom sa pár týždňov plavia do európy, pár mesiacov v prístave v Hamburgu, pár mesiacov u dovozcu rok u predajcov a potom sa dostane k užívateľovi a má dva roky.... potom ju "aktivuješ" a po pár cykloch začne priberať.
Mám 2 roky 10S G3/4000VX majú cca 300 cyklov a sú v slušnej kondícii. Skladujem ich tak ako sú zrovna po príchode z letiska (nabité na 20-100%). Niekedy tak ležia aj 3-4 mesiace, potom dám za mesiac 20-30 cyklov a tak dokola.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Já za to nemůžu, že ji nikdo nechce
Pulsky se tu ani neohřejí a jsou fuč,,,
Mimochodem, 300 cyklů za 2 roky? To lítáš hodně málo ne? Já od té doby co to poctivě počítám, tak se nestačím divit. Baterka nová 28. srpna a dneska 150 cyklů za 2 měsíce... Za 2 roky tímto tempem bude mít 1800 cyklů

Pulsky se tu ani neohřejí a jsou fuč,,,
Mimochodem, 300 cyklů za 2 roky? To lítáš hodně málo ne? Já od té doby co to poctivě počítám, tak se nestačím divit. Baterka nová 28. srpna a dneska 150 cyklů za 2 měsíce... Za 2 roky tímto tempem bude mít 1800 cyklů
Lenže lietadlári a vetroňári
zvlášť, urobia 1 cyklus, dobíjajú 1000-1500 mAh a 60-70 minút a viac podľa počasia je fuč. A BRTUĽNIKÁR na 60-70 minút urobí tak 10-12 cyklov, možno aj viac..
A to nehovorím že BRTUĽNIKÁR
môže lietať aj keď vie že za 15 minút bude pršať /stihne ešte urobiť 2-3 cykly/.
, ale vetroňár pokiaľ to donesie na pole /potrebuje väčšiu plochu/ a zájde autom niekoľko km, následne to poskladá, tak ak je hnusne tak sa ani nevyberá. 
A to nehovorím že BRTUĽNIKÁR