POT 150W problem s chodom motora

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
Peter1207

POT 150W problem s chodom motora

#1 Příspěvek od Peter1207 »

Zdravim, mam problemi normalne rozbehnat motor POT150W. Najprv som ho pohanal regulatorom JETI ECO 25 a bezal krasne pouzival som bateriu Dualsky 1300mah. Neskor mi zacal aj tento regl robit malicke problemi a to take, ze pri prudkom pridani plinu motor vybehol zo synchronu zacal vydavat cudne zvuky, musel som stiahnut plyn a znova pomalicky pridavat, no ked uz bola bateria mierne vybita cca po 1-2minutach akrobacie uz vsetko bezalo na 100% aj pri prudkom pridani plynu, neskor som tento regl utopil s inym motorom tak som kupil regulator foxxy 25A, ten ho rozbehne do cca 50% vykonu staci to na vysenie a mozno trosku viac ale potom zasa motor vypadne zo synchronu a musim opat stiahnut plyn a nanovo pridat, tak som dnes kupil dualsky regulator 18A a to iste, skusal som na oboch regloch vsetky mozne nastavenia no nic nepomaha, aj pri roznom casovani su rozdiely minimalne. Skuste mi prosim poradit z akym reglom mi tento motor bude 100% bezat. Este dodam ze som motor testoval aj bez zapojenia serv cize regl pretazeny nebol a rozdiel ziadny. Takysto som skusal aj ine RC supravy, vzdy to iste. Pripadne mi poradte motor s podobnymi parametrami teda:
150W-170W, 45g-55g, 3s Li-Pol, 10x4.7 APC Slow Flyer, Otacky na volt cca 900-1100 a staticky tah cca 800g-900g. Vopred vsetkym dakujem za rady a typy.
paveld

Re: POT 150W problem s chodom motora

#2 Příspěvek od paveld »

Někde jsem o tomto problému četl, asi v RCrevui. Pan Potenský tam příčinu objasnil tuším funkcí regulátoru jako ochranu příliš měkkého akumulátoru.
Motory POT zřejmě mají při prudké akceleraci velký odběr. Zkus mu zavolat.
(www.potensky.cz)
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od kasssy »

Ahoj. Mám motor POT 80W a občas se nerozběhne, pokud rychle přidám plyn, nebo vypadne ze synchronizace a vydává zvuk jak zadřenej trabant:-)) ale dělal to se třemi různými regly. Jinak super motor a s levnýma se ten chod vůbec nedá srovnat..
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od lubo1 »

Peter1207 píše:.

Mám POT200... Motor behá perfektne s Jeti reglom, ale chce večší predstih, ako ostatné motory. Presné číslo si ale nepametám....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
Abu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Abu »

Stejne jako Lubo - mam POT200 a potrebuje nastavit co nejvetsi predstih na reglu, pak to prestane delat. Pokud uz nejde dat vetsi predstih, tak jedine dat mensi / lehci vrtuli, nebo jiny regl. Me spolehlive funguje s cernym Jeti Master.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Peter1207

#6 Příspěvek od Peter1207 »

No prave ze som skusal predstih od 0 stupnov az po 30 stupnov. No vcera vecer som si pozical od kamosa jeti eco 12A a motor celkom dobre fici, akurat chudak regl, tak idem hladat nejakeho jetiho s moznostou programovania, pretoze eco verzie su automaticke, tak dik moc za odpovede, potvrdili ste mi ze je vsetko ok ze je to v regli ;) Dik este raz.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od lubo1 »

Peter1207 píše:No prave ze som skusal predstih od 0 stupnov az po 30 stupnov. No vcera vecer som si pozical od kamosa jeti eco 12A a motor celkom dobre fici, akurat chudak regl, tak idem hladat nejakeho jetiho s moznostou programovania, pretoze eco verzie su automaticke, tak dik moc za odpovede, potvrdili ste mi ze je vsetko ok ze je to v regli ;) Dik este raz.

Pot xx sa predávali dávnejšie.... ale pametám si, že s iným, ako Jeti reglom to nechodilo korektne.... Ja to naháňam Spin22kou
Peter1207

#8 Příspěvek od Peter1207 »

Mate pravdu, testovanim roznych reglov som zistil ze len jeti regle ho dokazu rozbehat. Takze sice to sem nepatri ale co ked nahodou:
Kupim 18A-25A regl od jeti moze byt aj ECO rada pripadne ina programovatelna. Piste ss ak nahodou. A Dakujem vsetkym za odpovede a pomoc.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Doktor »

Peter1207 píše:Takze sice to sem nepatri ale co ked nahodou:
Kupim 18A-25A regl od jeti moze byt aj ECO rada pripadne ina programovatelna.

Na reglech Jeti ECO toho asi moc nenaprogramuješ né?
Peter1207

#10 Příspěvek od Peter1207 »

No ved som tam napisal ze: PRIPADNE INA, PROGRAMOVATELNA...
Viem ze ECO sa programuju same...tam sa da nastavit iba typ baterie a brzda-on/off.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Doktor »

Tak to sorry. Já tu větu pochopil tak, že si koupíš regl Jeti ECO nebo jiný taky programovatelný. Ale potom nechápu proč máš ve výběru i regl ECO u kterého třeba předstih (viz. diskuse jako že důležitá veličina pro správný chod motoru Potensky) nenastavíš a navíc už si ten regl měl a pozoroval u něj časem problémy. Už ale mlčim. :wink:
Peter1207

#12 Příspěvek od Peter1207 »

Ok doktore, ja tvoje postrehy beriem ;) Predsa len niesom vsevedko a rady skusenejsi mi len pomozu dopracovat sa ku 100% vykonom ;)
Ale, rada ECO ma automaticke casovanie a pokial tomu reglu nezacalo drbat, tak siel jednickovo;) Cize som s nim bol velmi spokojny, az casom zacal robit mensie problemy, to ale asi sposobilo to ze dnesne lipolky su omnoho tvrdsie ako tie stare, cize motoru dodaju omnhovo vacsi vykon, sam to pri lietani pozorujem, ze teraz ten model vazi aj viac ako pred dvoma rokmi, ale vpohode zvlada vsetky stupave vykruty. Kdezto ked som lietal s yakom od e-flitu mal som tam shark power 1000mah tak ta baterka to ledva rozdychavala :D Teraz sa skoro ani nezahreje. Naopak regl je znacne teply.
Mimochodom, neriesil tu na fore niekde niekto osku u motoroch od potenskeho? Rad by som povodnu osku vyvrtal a nahradil ju tvrdsou, spravil tam zavit a nechal ju ako vymienatelnu tak, ako to ma dualsky (napr)...
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od lubo1 »

Peter1207 píše:Mimochodom, neriesil tu na fore niekde niekto osku u motoroch od potenskeho? Rad by som povodnu osku vyvrtal a nahradil ju tvrdsou, spravil tam zavit a nechal ju ako vymienatelnu tak, ako to ma dualsky (napr)...

U 200ky je oska určite meniteľná rovnako ako Dualsky..... - už som ju menil. Nepametám presne ako sa to menilo, ale až na zháňanie hriadeľku, nebol žiaden problém..... Predpokladám, že 150ka bude na tom rovnako. Nakoniec stačilo zavolať pánu Potenskému a ten ochotne hriadeľku poslal
Peter1207

#14 Příspěvek od Peter1207 »

No ja mu idem napisat ale na mojom motore je hriadelka pevne zalisovana a tusim aj lepena...
Mimochodom napojil som nanho regl dualsky 18A, nacasoval na 20 stupnov a je to celkom svizne, no stale to vypadava, navyse sa hreje a to je dost chladno, asi budem musiet zainvestovat do spinu. Pripadne este uvidim co mi pan potensky poradi.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od lubo1 »

Peter1207 píše:No ja mu idem napisat ale na mojom motore je hriadelka pevne zalisovana a tusim aj lepena...
Mimochodom napojil som nanho regl dualsky 18A, nacasoval na 20 stupnov a je to celkom svizne, no stale to vypadava, navyse sa hreje a to je dost chladno, asi budem musiet zainvestovat do spinu. Pripadne este uvidim co mi pan potensky poradi.

Nepametám presne, ale predstih to chcelo tuším 25-30 st.....
EDIT
Pozarám na webe manual POT150 v2 - doporučený predstih 15 st.....
Hriadeľku som určite menil doma sám, bez neakého extra náradia..... pritom 200 a 150ka vyzerá rovnako....
Motor mám v lietadle - nechce sa mi ho vyberať, ale skús zavolať priamo do firmy a opýtať sa na tú výmenu. Večer môžem pozrieť starú hriadeľku, možno s nej zistím, ako sa menila.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“