Frsky nebo assan

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Zba
Kontaktovat uživatele:

Frsky nebo assan

#1 Příspěvek od Zba »

Ahoj.Kupuju Eclipse na houbolety ,větroně a malé benziňáky.Co myslíte.Mám tam vrazit Frsky nebo assan?O cenu mi ani tak nejde.Spíš o kvalitu, dosah, spolehlivost a odolnost vibracím.Díky
siki
Kontaktovat uživatele:

Re: Frsky nebo assan

#2 Příspěvek od siki »

Volil bych Frsky. Já sám jsem na něj přešel z Assana. Kvalitou mi přišel o chlup lepší Assan. Dosah má lepší u standardních přijímačů Frsky (Assana s pendrekem jsem neměl), ale u obou to je do nevidím. Co se týče spolehlivosti, tak oba systémy jsou ověřené. Ale s Frsky se dá lépe předejít případným problémům. Jednak tím, že disponuje diverzitním příjmem a frequency hoppingem, ale také telemetrií. Má už v základu nastaveny dva alarmy (pípáním modulu) pro sílu signálu. Jinak telemetrie je sama o sobě velké plus Frsky, ale o tom tu je celé téma. Vibrace nedokážu posoudit, spalováky nelítám, ale předpokládám, že to oběma systémům nebude činit problémy.
Šiki
Zba
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Zba »

siki píše:Volil bych Frsky. Já sám jsem na něj přešel z Assana. Kvalitou mi přišel o chlup lepší Assan. Dosah má lepší u standardních přijímačů Frsky (Assana s pendrekem jsem neměl), ale u obou to je do nevidím. Co se týče spolehlivosti, tak oba systémy jsou ověřené. Ale s Frsky se dá lépe předejít případným problémům. Jednak tím, že disponuje diverzitním příjmem a frequency hoppingem, ale také telemetrií. Má už v základu nastaveny dva alarmy (pípáním modulu) pro sílu signálu. Jinak telemetrie je sama o sobě velké plus Frsky, ale o tom tu je celé téma. Vibrace nedokážu posoudit, spalováky nelítám, ale předpokládám, že to oběma systémům nebude činit problémy.
Šiki

Mě se zdají přijímače assana lépe zpracované.Ale jen vzhledově.Takže půjdu do Frsky.Koukal jsem, že flytron prodává už jednoduchý displej pro Frsky telemetrii.Ale myslím, že časem vyjde něco lepšího, tak pokám.Jaký byl tvůj důvod přechodu z assana na Frsky?Cena nebo zvědavost.
siki
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od siki »

Z výše uvedených důvodů a navíc mě přišlo, že assan jaksi ustrnul ve vývoji (na druhou stranu, proč měnit to, co funguje). Frsky prostě nabízí větší možnosti, svůj systém neustále zlepšuje a přitom komunikuje s modelářskou veřejností (viz. rcgroups). Jinak vybavení k frsky už je poměrně daleko a brát displej z flytronu asi nemá cenu.
http://www.frsky-rc.com/ShowProducts.asp?id=104
http://www.frsky-rc.com/ShowProducts.asp?id=92
http://www.frsky-rc.com/ShowProducts.asp?id=41
A další vybavení a vylepšení jsou v běhu. Jako například monitor napětí článků lipolky nebo ukládání dat.
Šiki
Zba
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Zba »

siki píše:Z výše uvedených důvodů a navíc mě přišlo, že assan jaksi ustrnul ve vývoji (na druhou stranu, proč měnit to, co funguje). Frsky prostě nabízí větší možnosti, svůj systém neustále zlepšuje a přitom komunikuje s modelářskou veřejností (viz. rcgroups). Jinak vybavení k frsky už je poměrně daleko a brát displej z flytronu asi nemá cenu.
http://www.frsky-rc.com/ShowProducts.asp?id=104
http://www.frsky-rc.com/ShowProducts.asp?id=92
http://www.frsky-rc.com/ShowProducts.asp?id=41
A další vybavení a vylepšení jsou v běhu. Jako například monitor napětí článků lipolky nebo ukládání dat.
Šiki

A je ten displej už v prodeji?Má s tím někdo zkušenosti?
siki
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od siki »

V prodeji je, ale ne v obchodech jako je hobbycity nebo himodel. Na himodel mají jen takový nenodělek v podobě starého displeje bez krabičky s novým firmware. Krabičky by ale za čas měli být pro ty, co si tento displej u himodel koupí, k dispozici (zdarma?). Ale všichni zatím spíš vyčkávají, až bude plnohodnotný FLD-02 k dispozici. Více v tématu http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t=31388
Šiki
Mlhos
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Mlhos »

Pokud nemáš od FrSky nic, tak můžeš koupit modul s diplejem v jedné krabičce, DHT-U, mám ho a zatím dobré :)
Doporučuji koupit tady, bral jsem jeden pro kamaráda a vše OK.
http://www.giantcod.co.uk/advanced_search_result.php?keywords=frsky&sort=2a&page=1
bitovod

#8 Příspěvek od bitovod »

Ve prospěch Assanu mluví to, že k němu existuje devítikanálový přijímač, k Frsky jen osmi. Ve prospěch Frsky mluví telemetrie. Kdybych doma neměl hrst Assanů, asi bych ten jeden kanál oželel a šel do Frsky, telemetrie může být velké plus. A nebo osadit VF moduly oba a podle potřeby a podle konkrétního letadla si je přepínat - tedy pokud máš ve vysílači dost místa a nebude ti vadit si do něj zavrtat druhou anténu (a to je varianta, o které vážně uvažuju).
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
LV
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od LV »

Zba píše:O cenu mi ani tak nejde.Spíš o kvalitu, dosah, spolehlivost a odolnost vibracím.Díky

V tom prípade kúp Futabu a Fasst :wink:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jyrry »

bitovod píše:Ve prospěch Assanu mluví to, že k němu existuje devítikanálový přijímač, k Frsky jen osmi. ....

akorat ze on puvodni tazatel ma Eclipse a to je v lepsim pripade (Palik) 8 kanalu...
Mam oboji - Eclipse+ASSAN (naprosta spokojenost) i Eclipse+FrSky (budu zkouset)...
jyrry.webnode.cz
LV
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od LV »

jyrry píše:Mam oboji - Eclipse+ASSAN (naprosta spokojenost)

Do chvíle keď sa zapne 8 Futáb :lol:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
mijou

#12 Příspěvek od mijou »

LV píše:
jyrry píše:Mam oboji - Eclipse+ASSAN (naprosta spokojenost)

Do chvíle keď sa zapne 8 Futáb :lol:

Alebo iná širokopásmová rušička...

Ale nie, lietam FrSky a zatial ziadny problem.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od jyrry »

LV píše:....Do chvíle keď sa zapne 8 Futáb :lol:

takovym mistum, kde se sejde 8 Fujtabaku, tak tem ja se vyhybam :-P
jyrry.webnode.cz
Zba
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Zba »

jyrry píše:
LV píše:....Do chvíle keď sa zapne 8 Futáb :lol:

takovym mistum, kde se sejde 8 Fujtabaku, tak tem ja se vyhybam :-P

Ten Frsky se mi líbí.Je to technika, která se vyvíjí.Jak tu někdo popsal, tak assan zastavil vývoj a je tam kde byl a asi ještě dlouho.A navíc zvednul ceny přijímačů.

PS.Když koupím assan 9ch tak dám baterii na přímo.U Frsky to udělám na v kabel a tak jako tak budu mít osmikanál :-)
bitovod

#15 Příspěvek od bitovod »

Zba píše:PS.Když koupím assan 9ch tak dám baterii na přímo.U Frsky to udělám na v kabel a tak jako tak budu mít osmikanál :-)

Něco mi uniká, ono ti něco brání využít všech devět kanálů? Teď si představ, kdybys vzal štípačky a tak pět kanálových konektorů ustříhal, to bys měl jenom čtyřkanál, ale u Frsky by jich bylo pořád osm - a to se vyplatí :)
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“