Vysílač JETI DC-16 (DS-16)

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Novy vysielac od JETI

#556 Příspěvek od TomasC »

olap píše:Vid prve foto obrazovky. SW v anglictine a je tam napisane "Kridelka"... ? Preklep v lokalizacii, ci len natvrdo jednojazycna verzia?
Chalani budte trochu opatrnejsi.

Jasně jsem tam napsal: "Zcela volné přiřazení funkcí, funkce je možno přejmenovat dle libosti".
Text křidélka jsem tam JÁ osobně vyplnil. Mohl jsem si tam klidně napsat "Takový ty kormidla na křídlech, jak se s nima srovnává naklonění letadla" (no to by se tam asi nevešlo :wink:) Ale text opravdu je libovolný.
Je smutné, jak se z prezentace výhody, stane v něčím mozku závada... :roll: :roll:

Myslím, že je potřeba se zamyslet, jak asi tak SW ve vysílači funguje. Pro běžného modeláře jsou v lepších rádiích "šablony". Vyberu šablonu, dle modelu před sebou a rádio se postará o nahození mixů, uspořádání serv, atd.. Doladím jen jednotlivá serva a výchylky dle zvyklostí.
Na speciality jsou tam volné mixy, které dořeší zbytek.
A je to tak ze vším, pokud VÍM co chci, tak to nejspíš dokážu naprogramovat na čemkoliv. Když NEvím co chci, tak JENOM chci.... Ale tím to končí.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#557 Příspěvek od TomasC »

jyrry píše:Na ty motory staci 4 kanaly s ruzne posunutymi krajnimi mezemi....

Myslím, že možnost 4motory jsem tam v menu viděl. Taky mě to zaujalo, protože T14 má taky max 4 motory.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#558 Příspěvek od jyrry »

TomasC píše:.....možnost 4motory ......

co to teda se ctyrma motorama umi? Abych se inspiroval...
treba pro ladeni spalovaku by bylo pekne n-motoru "uzamknout" a kvedlat jen s jednim...
Naposledy upravil(a) jyrry dne úte 04.10.2011 11:31, celkem upraveno 1 x.
jyrry.webnode.cz
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#559 Příspěvek od TomasC »

Trošku jsem to probral....
příspěvky o "správném" vývoji SW jsou zde : viewtopic.php?f=22&t=42429

Hmmm, něco takového jako samostatné ladění spalováků (ne že bych to potřeboval) by bylo zajímavé.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#560 Příspěvek od TomasC »

Drondys píše:Je to jen drobnost, ale možná by bylo vhodnější zvolit obecnější pojmenování tj. namísto Servo Setup by tam patrně mohlo být spíš Channel Setup.

Přemýšlel jsem o tom.
1) to na mě naprosto nezáleží... :wink:
2) myslím, že se to takto jmenuje u většiny současných rádii
3) přeci jen je to modelářská vysílačka a serva budou převládat

Myslím, že někdy moc obecnosti neprospívá věci. :D
Victronix
Kontaktovat uživatele:

#561 Příspěvek od Victronix »

Ten kdo ví, co programování obnáší, se nediví, že to Jeti tak dlouho trvá. Snad asi byla opravdu špatná taktika, přijít s informací o vysílači tak brzo.
Nyní čelí nátlaku hladových... Jenže uspěchat vypuštění soupravy do světa, by mohlo znamenat jejich, jak bych to řekl, business smrt.
Nechte je to v klidu dodělat. Jen doufejme, že programátor (možná jich je víc) má dobré podklady pro vývoj sw.
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
Drondys

#562 Příspěvek od Drondys »

TomasC píše:
Drondys píše:Je to jen drobnost, ale možná by bylo vhodnější zvolit obecnější pojmenování tj. namísto Servo Setup by tam patrně mohlo být spíš Channel Setup.

Přemýšlel jsem o tom.
1) to na mě naprosto nezáleží... :wink:
2) myslím, že se to takto jmenuje u většiny současných rádii
3) přeci jen je to modelářská vysílačka a serva budou převládat

Myslím, že někdy moc obecnosti neprospívá věci. :D

SW je ve vývoji a ledacos se v něm ještě může změnit. Možná to bude záležet na profilu modelu v tom smyslu, že se pro model ať už ze šablony nebo ručně nastavením zvolí typy co je na daném výstupu zapojeno ať už servo nebo něco jiného a třeba půjde zvolit i obecný typ výstup (Output) a podle toho se pak při konfigurací bude zobrazovat buď "Servo Setup" nebo "Output Setup" apod.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#563 Příspěvek od TomasC »

Drondys píše:SW je ve vývoji a ledacos se v něm ještě může změnit. Možná to bude záležet na profilu modelu v tom smyslu, že se pro model ať už ze šablony nebo ručně nastavením zvolí typy co je na daném výstupu zapojeno ať už servo nebo něco jiného a třeba půjde zvolit i obecný typ výstup (Output) a podle toho se pak při konfigurací bude zobrazovat buď "Servo Setup" nebo "Output Setup" apod.

přesně
Nepředpokládám, bylo by to nepřehledné
radi5

#564 Příspěvek od radi5 »

No hlavně aby to neskončilo několika nedotaženými prototypy a tichem po pěšině jako např. Blata s jeho projektem moto gp apod.. Už teď jim Číňani s jejich assanama, frskyema a coronama dávají pěkně zahulit, pokud jde o obchodní stránku věci. Byla by to škoda....
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#565 Příspěvek od RiMr »

Já chcu udělat takový "Tajný dopis Ježíškovi"
tedy nějaký článek, kde bych shromažďoval přání uživatelů, co tam chtějí mít.
Žádné békárny jako šablonu na osmimotorové éro nebo jiné, teď nevím jaké osamocenosti.
Ale takové věci jako rozsah parametrů, stopky co a jak, grafické znázornění křivek, editovatelnost parametrů na hlavní (hlavních) obrazovkách s možností nastavení velikosti písma, varování na zapnutý odložený vysílač, počítání letových hodin modelů a já nevím co dál...

U toho bych udělal klikátka kde by RC klikoši klikali (bez registrace, ohlídáno IP) jak tu kterou věc chtějí.

A třeba by nějaký výsledek vývojáře zajímal... Jen zajímal, nic víc :)

#566 Příspěvek od creagel »

RiMr píše:Já chcu udělat takový "Tajný dopis Ježíškovi"
tedy nějaký článek, kde bych shromažďoval přání uživatelů, co tam chtějí mít.
Žádné békárny jako šablonu na osmimotorové éro nebo jiné, teď nevím jaké osamocenosti.
Ale takové věci jako rozsah parametrů, stopky co a jak, grafické znázornění křivek, editovatelnost parametrů na hlavní (hlavních) obrazovkách s možností nastavení velikosti písma, varování na zapnutý odložený vysílač, počítání letových hodin modelů a já nevím co dál...

U toho bych udělal klikátka kde by RC klikoši klikali (bez registrace, ohlídáno IP) jak tu kterou věc chtějí.

A třeba by nějaký výsledek vývojáře zajímal... Jen zajímal, nic víc :)

No nevim - mozna skoda casu. Kdyby Jeti neco takovyho chteli (zeptat se uzivatelu, co od toho ocekavaji a co si preji v sw), tak by je to snad napadlo rovnou na svych strankach. Pokud maji nejakou svoji roadmapu a prehled funkci, co to ma umet, tak je asi moc nepremluvis to zmenit (menit vyvoj by bylo jak casove tak financne drahy).

Ja bych je nechal byt, at dodelaji prvni ostrou verzi sw. A pak pripadne jim napsal nejake podnety, co chce vylepsit/zmenit.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#567 Příspěvek od TomasC »

RiMr píše:Já chcu udělat takový "Tajný dopis Ježíškovi"

Mě osobně zaujala možnost zobrazit vícero výchylek příslušné funkce na jedné obrazovce.
(Samozřejmě pro každý letový režim zvlášť)

Důvod:
Když na F3Ačku nastavuji výchylky třeba křidélek pro "běžný let", "kopaný výkrut", "vývrtku", tak postupuji takto:
Doladím si průběh křivky pro "běžný let". To musí být příjemné v celém rozsahu. je to hodně o naladění letadla a pocitech a přáních pilota.
Pak ladím krajní výchylku serva pro "kopaný výkrut" a "vývrtku". Tak jde páka na doraz.
A teď to přijde....
Hodnotou EXPO, doladím průběh tak, aby cca prostředních +-20% výchylky serva mělo stejnou odezvu na páku ve všech režimech.
Je to velmi příjemné při přepínání výchylek.

S grafikou se to nastavuje VELMI pohodlně. Jinak je to otrava.
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#568 Příspěvek od RiMr »

TomasC píše:....Mě osobně zaujala možnost zobrazit vícero výchylek příslušné funkce na jedné obrazovce.
(Samozřejmě pro každý letový režim zvlášť)....

A jak je to tam zobrazeno? Nějaké teploměry, nebo křivky, nebo numera?

#569 Příspěvek od Drondys »

TomasC píše:
Drondys píše:SW je ve vývoji a ledacos se v něm ještě může změnit. Možná to bude záležet na profilu modelu v tom smyslu, že se pro model ať už ze šablony nebo ručně nastavením zvolí typy co je na daném výstupu zapojeno ať už servo nebo něco jiného a třeba půjde zvolit i obecný typ výstup (Output) a podle toho se pak při konfigurací bude zobrazovat buď "Servo Setup" nebo "Output Setup" apod.

přesně
Nepředpokládám, bylo by to nepřehledné

Jestli se nepeltu tak podle těch dřívějších obrázků se to už částečně editovat dá.

Obrázek

V horní části je Servo Setup a níže je vedle Servo No. název Aileron což je patrně pojmenování funkce, které je jak už jsi sám uvedl volně editovatelné. Takže pokud by si to pojmenování funkce Aileron někdo změnil třeba na Switch LED tak by to bylo

Servo Setup
Servo No. Switch LED

mě se ovšem stejně jako logičtější a přehlednější jeví pokud by tam pro neservo výstupy bylo

Output Setup
Output for ...

a pak by to v případě servo výstupu bylo např.

Servo Setup
Servo No. Elevator

a v případě jiných jako je ten spínač pro LED třeba

Output Setup
Output for Switch LED
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#570 Příspěvek od RiMr »

...se mi zdá že tu někdo dochucuje medvěda, co ještě běhá po příborských lesích... :D

Zpět na „Vysílače“