soudal 66A

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
kope
Kontaktovat uživatele:

soudal 66A

#1 Příspěvek od kope »

V technickém listu k soudal 66 a jsem se dočetl, že není vhodný na lepení polystyrenu. Ale z jiných diskuzí tady se zdá, že ho běžně používáte. Jak to tedy je ? Musím se přiznat, že už mi moc neba kupovat malé lahvičky purexu, tak jsem chtěl právě soudal 66 A koupit, ale teď nevím...
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
arda1
Kontaktovat uživatele:

Re: soudal 66A

#2 Příspěvek od arda1 »

Kde přesně to tam stojí? Radek
ICQ 638556901
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od davelbc »

viz http://www.soudal.cz/produkt/PU-lepidlo-na-drevo-66a technicky list strana 2. prave resim podobny problem, ale zda se ze se s uspechem pro dany material pouziva!?
LV
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od LV »

kope píše:V technickém listu k soudal 66 a jsem se dočetl, že není vhodný na lepení polystyrenu. Ale z jiných diskuzí tady se zdá, že ho běžně používáte. Jak to tedy je ? Musím se přiznat, že už mi moc neba kupovat malé lahvičky purexu, tak jsem chtěl právě soudal 66 A koupit, ale teď nevím...

PS som s ním nelepil, ale EPP úplne bežne
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
jag42

#5 Příspěvek od jag42 »

Myslím, že to tam píší, protože napěňuje a lehké desky by nadzvedával. Pro naše použití je to naopak přednost. Všechny druhy kuliček to lepí senzačně, jen je nutné díly dobře fixovat aby nedošlo k roztažení spoje. Kdyš slepíš třeba příčně prasklý trup a nezafixuješ, bude z toho krásný oblouk. To ale purex dělá taky. :lol:
kacer08
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od kacer08 »

Já si kupuju 1kg balení purexu za 219kč
Každá Truhlářská dílna ho používá :-) jmenuje se to :
Icema r 145/12
Schne ale pomaleji než purex :-(
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
kope
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od kope »

zapomnel jsem napsat, ze mi jde o lepeni depronu...
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od davelbc »

taky bych rekl ze je to pouze bezpecnostni tah vyrobce, kdyby nahodou doslo ke zborceni lepene casti pri vypeneni i kdyz mi neprijde ze by tlak byl nejak vysoky. (montazni pena je jiny kafe :lol: ) navic EPP je teoreticky kombinace kulicek polystyrenu jako struktury a vlastniho materialu PP tedy polypropylenu. ani na jedno lepidlo dle tech. listu fungovat nema a jakekoliv EPP co jsem s tim kdy lepil drzi naprosto perfektne. rekl bych i ze A66 a purex je z "jedne cisterny" jen do nektereho pridaji vic nejakeho aktivatoru pro rychlejsi schnuti. baze bude shodna.
davelbc
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od davelbc »

kope píše:zapomnel jsem napsat, ze mi jde o lepeni depronu...

depron = UHU POR na spoje kde se neda pouzit i purex, nebo nejaky otestovany fffterinak (nektery umi depron naleptat) a neco se da polepit i opoxydem. to je aspon sada lepidel, kterou pouziva pro depron moje malickost.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od arda1 »

Dle mě má výrobce na mysli normální PS a PP -nikoli expandovaný či extrudovaný. Radek
ICQ 638556901
veka1
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od veka1 »

kope píše:V technickém listu k soudal 66 a jsem se dočetl, že není vhodný na lepení polystyrenu. Ale z jiných diskuzí tady se zdá, že ho běžně používáte. Jak to tedy je ? Musím se přiznat, že už mi moc neba kupovat malé lahvičky purexu, tak jsem chtěl právě soudal 66 A koupit, ale teď nevím...

...ne není , jen je otázka ,kterého polystyrénu. Na tvrzený a podobné nesmysly ( PSH,...) opravdu nechytá . PSH desky výborně fungují jako separační folie.

Takže zbyde nastudovat technické listy k jednotlivým druhům polystyrénů a jejich lepitelnost doporučenými lepidly . :wink:

Když chceš lepit " depron" tj XPS který má povrch hladký neporézní , klasický řezaný XPS, nebo EPS stačí po lehkém přebroušení zbavit spoj prachu ( ve sprše,vaně) a můžeš aplikovat jakékoli polyuretanové lepidlo .
Pozn. Soudal 66A se moc nehodí k lepení neporézních materiálů ( napr. neupravený povrch depronu funguje skoro jako separátor... adheze je minimální). Přebroušený spoj s možností částečné difuze lepidla do materiálu má o dost vyšší pevnost.

veka1
jio

#12 Příspěvek od jio »

Já kupoval "drahé" malé lahvičky. Pak jsem se po všeobecném nadšení ulakotil a koupil jsem také 1 kg soudal 66A. No a ten mi časem zatvrdl a víc jak půlku jsem vyhodil.

Zase kupuji malé "drahé" lahvičky. Zjistil jsem, že mě přijdou levněji. :-)
jag42

#13 Příspěvek od jag42 »

No jó na 1 kg lepidla musíš buď usilovně stavět modely, nebo víc padat , nejlépe obojí.:P
Prodávají i menší balení - 250g za cca 120 Kč. Musí se doře zavírat, ale víc než rok načnuté nevydrží. Lepím s tím všechno možné včetně hmoždinek do zdi, když kloudně nedrží a většinou ho vypatlám dřív než zajde věkem.
kope
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od kope »

Tak jsem to včera risknul a 250 g lahvičku Soudalu 66 A koupil. A můžu potvrdit, že depron nežere, kombinaci depron/depron i depron/balsa lepí dobře. Depron jsem před nanesením lepidla vždycky lehce přebrousil a lepené místo jsem navlhčil (jen málo, stačilo přejet navlhčeným prstem). Schne to sice déle než Purex Rapid, ale (asi i díky navlhčení, které zvětší napěnění a zkrátí dobu schnutí) není to žádná tragédie.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od jyrry »

doporucuju koupit v lekarne "bralenky" - plastove pruhledne lahvicky s kapatkem a uzaverem. Obsah vetsiho baleni do nich rozlit. Lepe se s tim pracuje a zamezi se taky znehodnoceni lepidla vetsim mnozstvim vzduchu nad lepidlem, coz u vetsi lahve je pomerne brzy. Maji je ve dvou velikostech. Vyborne i na Kanagom, disperze apod.
http://www.airbrush-online.cz/fotky5624 ... ka20ml.jpg
jyrry.webnode.cz
Odpovědět

Zpět na „Dílna“