Jak najít letadlo

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
viki.pec
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak najít letadlo

#16 Příspěvek od viki.pec »

No u nás taky roste řepka takhle vysoko a myslím si že i výš, když mám 175 cm a abych viděl kolem sebe tak musím hodně vyskočit. Jinak spadlo nám taky letadlo do řepky. Naštěstí poučeni z předchozích pádů, ale do menší řepky, jsme lítali s 10 - 20 ti metrovou video páskou podle typu letadla. Při hledání krásně pomohla, protože pěkně držela nahoře řepky.
volente
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od volente »

Takže 2x pohled na video a věděl jsem kde leží. Orientační nesmysl naučený v 80tých letech u para jednotek se nestratí.
F 104 je můj sen
bitovod

#18 Příspěvek od bitovod »

Video jsem zkouknu, videl jsem i napisy v nem, ale letadlo jsem ani tak nenasel. Asi jsem nejakej zabrzdenej, muzes mne nejak bliz odnavigovat? Ne ze by na tom stal muj zivot, jsem jenom zvedavej...
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
volente
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od volente »

Musíš se dívat pozorně co do lesa nepatří. těsně potom co se objeví první nápis ve videu ho vidíš. Je to delta, takže je to jen bílo modrý flek v posledním řádku smrčků.
F 104 je můj sen
JuraS.

#20 Příspěvek od JuraS. »

tady je to pípadlo co jsem o něm psal.. http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... er%5F.html
jio

#21 Příspěvek od jio »

JuraS. píše:tady je to pípadlo co jsem o něm psal.. http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... er%5F.html

Pípadlo je fajn při zkoušení na stole, ale jak ti z modelu po jeho přistání na stromě vypadnou baterky, tak jaksi nefunguje. Vlastní zkušenost - i kdyby tam pípák byl, tak by nebyl nic platný.
bitovod

#22 Příspěvek od bitovod »

volente píše:Musíš se dívat pozorně co do lesa nepatří. těsně potom co se objeví první nápis ve videu ho vidíš. Je to delta, takže je to jen bílo modrý flek v posledním řádku smrčků.

A jo, modrobílá delta, tak to smekám, to bych nedal...
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
JuraS.

#23 Příspěvek od JuraS. »

jio píše:Pípadlo je fajn při zkoušení na stole, ale jak ti z modelu po jeho přistání na stromě vypadnou baterky, tak jaksi nefunguje. Vlastní zkušenost - i kdyby tam pípák byl, tak by nebyl nic platný.

Přečtu si to v klidu zítra..ale vím že se prodává pípadlo které je destička s kondíkem, baterka do hodinek a řvací mini kolečko..funguje to tak, že na vstupu musí být šťáva jinak to začne řvát..krmí se to samo..hledej na conradu...
Pajik_CZ

#24 Příspěvek od Pajik_CZ »

dneska pád do kukuřice ve vzdálenosti cca 300 metrů, z toho min. 100 metrů v poli. Před polem pás metr vysokých kopřiv. Nádhera.
Kopřivy jsem obešel a počítal kroky, z úhlu stínu jsem si pořád hlídal směr. Model jsem minul asi o 10m , takže si troufnu říct, že jsem směr určil celkem přesně :) Pomohlo vrklání servy po každých 10 krocích. Naštěstí baterka nevypadla, jinak bych to asi nenašel.

Letadlo zlín od šad modelu.
zase jen na zemi...
JuraS.

#25 Příspěvek od JuraS. »

jio píše:Pípadlo je fajn při zkoušení na stole, ale jak ti z modelu po jeho přistání na stromě vypadnou baterky, tak jaksi nefunguje. Vlastní zkušenost - i kdyby tam pípák byl, tak by nebyl nic platný.

Tak jsem to dočetl. Gratuluji k nalezení modelu. zejména že byl komlet a v ok stavu. Nicméně, k pípáku...to, že ve výsledku byla aku mimo model neznamená, že po dopadu do stromů nebyla stále zapojena..k vypadnutí mohlo dojít až při nárazu na zem..mě se stalo, že jsem se swiftem nakouřil čumákovku do pole a aku se urvalo a letělo dobrých 10 metrů daleko..a to byla poměrně lehká aku 3s 1300mah (pro mě ponaučení, novému aku udělat bezpečnější lůžko a pojistit ho nejen sucháčem ale i gumovou páskou se sucháčem zvrchu..)
tony26

#26 Příspěvek od tony26 »

zero_ozero píše:
sachssport píše:Jé. Stejně jsem i já hledal Benjiho v řepce jenže já ho nenašel. Myslim že se nad nim řepka zavřela a pak ho sežral kombajn :roll: . Každopádně je super jak si člověk umí poradit. :D

Co to je za blbost? Však řepka je tak hustá, že éro nemohlo propadnout až na zem.. teda mě se to nikdy nepovedlo. Navíc bych zahejbal křidélky nebo podle motoru by to šlo najít ne?

Jo to si myslis ja presne stejne prisel o jednu cessnu .. a zkousel jsem ji hledat i z letadla s malou kamerou a nic :( .. kridelka nebo motor je slyset az kdyz jsi od toho jen nekolik metru. A zkousel jsi nekdy projit repkou? Zkus si to ... a uvidis.. No od te doby uz mi do vzduchu zadne letadlo bez pipaku nesmi.
Sluggish
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Sluggish »

Tak s hľadaním modelu mám tento rok aj ja skúsenosti, Robin od Azera si podriemkával v slnečnicovom poli asi 3 mesiace kým mi ho našiel kombajnista, ktorý bol ale upozornený že tam nejaké lietadlo je a s vidinou tekutej odmeny mi ho našiel :D....

Predtým sme sa samozrejme pokúšali ho nájsť, ale bez úspechu, strávil som v tom poli minimálne 10 hodín, pomáhali aj kolegovia z letiska, ale nič, v slnečnici nebolo vidno na 5 metrov, takže dosť možé že som okolo neho aj zopár krát prešiel :)... nevadí, robin je doma, nové krídla tiež, takže sa môžem pustiť do opravovania :)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“