Jak najít letadlo

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
volente
Kontaktovat uživatele:

Jak najít letadlo

#1 Příspěvek od volente »

Kamarádovi spadl model do lesa asi 500m daleko. Asi 2 hodiny hledání nepřineslo žádný výsledek. Druhý den jsem zkusil štěstí s kamerkou na svojí EPP Cessně. Let asi 5 minut, přistát a prohlédnout video v notebooku. S troškou štěstí byl v hodně zarostlé školce nalezen během 15 minut. Video http://www.youtube.com/watch?v=49PJiuwt478
F 104 je můj sen
potgun

Re: Jak najít letadlo

#2 Příspěvek od potgun »

a sla by takova kamera dat na ctyrkanalovi dvorotorovi vrtulnik?to by se pak hledalo lepe neletelo by to tak rychle
rafa242

#3 Příspěvek od rafa242 »

Určite áno ale neverím že by si s vrtuľníkom dokázal lietať v takej vzdialenosti, aby ti to na niečo aj bolo. A gratulujem že sa vám podarilo nájsť ho.
MEK
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od MEK »

Gratuluji, čumim jak umim, ale taky jsem ho zahlédl. :)
zero_ozero

#5 Příspěvek od zero_ozero »

Gratulace, docela hezké videjko, dobrá kvalita. Čím jsi to točil?

Já hledal kabinu od éra 4 hodiny v poli. Naštěstí jsem jí našel :-)
Nahoru nepoletím, dole mě najdou!
Rád opravuju to, co ostatní vyhazujou. Nevyhazuj to - prodej mi to
volente
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od volente »

Obyčejná kličenka, http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... _card.html
Original video je kvalitnější tohle je strihnutý a ještě ti něco kvality vezme úprava You Tube
F 104 je můj sen
sachssport
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od sachssport »

Jé. Stejně jsem i já hledal Benjiho v řepce jenže já ho nenašel. Myslim že se nad nim řepka zavřela a pak ho sežral kombajn :roll: . Každopádně je super jak si člověk umí poradit. :D
Jirka
JuraS.

#8 Příspěvek od JuraS. »

už jsme tady jednou rozebírali, že za pár kaček se dá koupit pípátko co ječí jak siréna když se napojí na fail safe..ztratí se signál a ječí..pak jsou tady telemetrie a gps..někdo psal, že si dává do větroně mobil nastavený na maximální řev..když éro spadne tak prostě na mobil zavolá...jsou i možnosti do mobilu dát sim kartu od t-mobile jak na ni zrovna dělají reklamu..podle průsečíku bts-ek ti s přesností jak gps řekne kde mobil je...cestou sms kterou pošleš na ten mobil...osobně jdu touto cestou, mám rád hejblátka a věci chytřejší než jsem já (tedy s víc funkcemi než využiju)...
zero_ozero

#9 Příspěvek od zero_ozero »

sachssport píše:Jé. Stejně jsem i já hledal Benjiho v řepce jenže já ho nenašel. Myslim že se nad nim řepka zavřela a pak ho sežral kombajn :roll: . Každopádně je super jak si člověk umí poradit. :D

Co to je za blbost? Však řepka je tak hustá, že éro nemohlo propadnout až na zem.. teda mě se to nikdy nepovedlo. Navíc bych zahejbal křidélky nebo podle motoru by to šlo najít ne?
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od kasssy »

Stejně jsou klici dobrý, ono je hezký najít model podle videa, ale pokud ti to neukáže alespoň přibližně polohu GPS což klíčenka nezvládne, tak pak podle videa určit tu správnou houštinu taky musí být mazec :D
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
sachssport
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od sachssport »

zero_ozero píše:
sachssport píše:Jé. Stejně jsem i já hledal Benjiho v řepce jenže já ho nenašel. Myslim že se nad nim řepka zavřela a pak ho sežral kombajn :roll: . Každopádně je super jak si člověk umí poradit. :D

Co to je za blbost? Však řepka je tak hustá, že éro nemohlo propadnout až na zem.. teda mě se to nikdy nepovedlo. Navíc bych zahejbal křidélky nebo podle motoru by to šlo najít ne?

No hejbat se servama by my asi nepomohlo vzhledem k tomu že se my ve vzduchu pravděpodobně rozpojila baterka. V Benjim jsem měl spalovák takže ani motor bych neslyšel. Vzhledem k výšce řepky 180cm by to bylo stejně úplně jedno. A že by řepka udržela 1100g letadlo které tam vletělo prakticky kolmo a s plným plynem dost pochybuju.
Jirka
zero_ozero

#12 Příspěvek od zero_ozero »

No hejbat se servama by my asi nepomohlo vzhledem k tomu že se my ve vzduchu pravděpodobně rozpojila baterka. V Benjim jsem měl spalovák takže ani motor bych neslyšel. Vzhledem k výšce řepky 180cm by to bylo stejně úplně jedno. A že by řepka udržela 1100g letadlo které tam vletělo prakticky kolmo a s plným plynem dost pochybuju.

Řepka co má 180cm? Tak to jsem ještě neviděl :-D Tak to nebyl žádnej drobek a mohl jít až na zem, ale musel jsi vidět cca kam padal a takovou kravku najít. Asi jsi dobře finančně zajištěnej, že necháváš letadla sešrotovat kombajnem....
sachssport
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od sachssport »

zero_ozero píše:

Řepka co má 180cm? Tak to jsem ještě neviděl :-D Tak to nebyl žádnej drobek a mohl jít až na zem, ale musel jsi vidět cca kam padal a takovou kravku najít. Asi jsi dobře finančně zajištěnej, že necháváš letadla sešrotovat kombajnem....

Heh. Taky bys to vzdal když se prodíráš řepkou 4tým dnem a nevidíš ani kam jdeš. :lol:
Jirka
zero_ozero

#14 Příspěvek od zero_ozero »

Heh. Taky bys to vzdal když se prodíráš řepkou 4tým dnem a nevidíš ani kam jdeš. :lol:

Já chodil 4 hodiny v řepě a hledal kabinu, vim o co jde. Nedokážu si představit tak velkou řepku, u nás má tak 140cm, létal jsem nad ní když jsem začínal.. Prostě není možný nenajít takový éro. Ještě mě napadlo stopnout pak maníka v kombajnu a povozit se :-D Z kabiny kombajnu to musel vidět. V případě, že by ho přehlédl udělal by z něj fašírku a ty by jsi našel kousky letadla někde v poli... alespoň by jsi věděl jak jsi chodil daleko :-D
coro

#15 Příspěvek od coro »

Tak som sa zamyslel že mi poslednou dobou nejak nechutí repkový olej, či to nebude prísadami-...
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“