Neni vsechno sracka co je cina. Mam zminit znackove zdroje Graupner 20A? Nalepka znackoveho vyrobce a nekolik lidi uz si stezovalo na smradek
Čínské benzínové motory-životnost
Re: Čínské benzínové motory-životnost
Bez cinskych vyrobku by rady ceskych modelaru a pilotu velmi vyrazne proridly. Ne kazdy dokaze doma investice do tohodle konicku obhajit pred rodinnou radou a uz vubec ne za ceske ceny. Po pravde nekterym by to asi vyhovovalo, ze by provoz nebyl az tak velky. Aviatikovi se znackovymi trenclemi Adidas usitymi v cine 10-ti letym otrokem by to zrejme rozhodne nevadilo 
Neni vsechno sracka co je cina. Mam zminit znackove zdroje Graupner 20A? Nalepka znackoveho vyrobce a nekolik lidi uz si stezovalo na smradek
Nak
Taky myslím, že to tak je 
Každý modelář se stane pilotem, komu se to nepodaří, zůstane modelářem navždy.
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
Nakadah píše:Bez cinskych vyrobku by rady ceskych modelaru a pilotu velmi vyrazne proridly. Ne kazdy dokaze doma investice do tohodle konicku obhajit pred rodinnou radou a uz vubec ne za ceske ceny. Po pravde nekterym by to asi vyhovovalo, ze by provoz nebyl az tak velky. Aviatikovi se znackovymi trenclemi Adidas usitymi v cine 10-ti letym otrokem by to zrejme rozhodne nevadilo
Neni vsechno sracka co je cina. Mam zminit znackove zdroje Graupner 20A? Nalepka znackoveho vyrobce a nekolik lidi uz si stezovalo na smradekNak
Nenosím trenky značky Adidas, ale pánská tanga značky Sesto Senso Tiger.
- Přílohy
-
- tiger_t.jpg (7.22 KiB) Zobrazeno 871 x
Sakra, to je pánskej zadek? 
Každý modelář se stane pilotem, komu se to nepodaří, zůstane modelářem navždy.
- Bucker131
- Kontaktovat uživatele:
Podívej ses na tohle, mluví to za to samo o sobě - ten motor asi prodám, nebo vrátím a koupím bazarovej českej, vyjde to tak na stejno a budes mít lepsí zivotnost, servis a kvalitu.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
Nakadah píše:Bez cinskych vyrobku by rady ceskych modelaru a pilotu velmi vyrazne proridly. Ne kazdy dokaze doma investice do tohodle konicku obhajit pred rodinnou radou a uz vubec ne za ceske ceny. Po pravde nekterym by to asi vyhovovalo, ze by provoz nebyl az tak velky. Aviatikovi se znackovymi trenclemi Adidas usitymi v cine 10-ti letym otrokem by to zrejme rozhodne nevadilo
Neni vsechno sracka co je cina. Mam zminit znackove zdroje Graupner 20A? Nalepka znackoveho vyrobce a nekolik lidi uz si stezovalo na smradekNak
Bez čínskych výrobkov by bolo možno o niečo menej letcov z mrdkami. Každý modelár (letec) ktorý sa dostane cez 40ccm ale rýchlo precitne.
Osobne lietam DL100, ktorý ma vyšiel po úpravách na cenu DA 100. Teraz ale chodí spoľahlivo...
Graupner, Robbe je presne taká istá značka ako Pelikán. Sú to iba prekupníci. Už dávno nič nevyrábajú...
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
LV, mám jednu poznámočku, ako nazývaš človeka lietajúceho podľa Teba s tou mrdkou?
Vymrdanec, mrdkoletec, zmrd či inak?
Sa potom nečuduj, že máte v Trenčíne vzťahy aké máte
To len tak na okraj, všimol som si , že tú terminológiu máš dosť vžitú.
Sa potom nečuduj, že máte v Trenčíne vzťahy aké máte
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
- Apocalypsus
- Kontaktovat uživatele:
abych se vrátil k původnímu tématu.. koupil jsem na Ebay motor CRRCPro GF26i.. motor přišel cena 3,5tis supr - v tedobě jsem nevydělával a bazarové brno bylo o 2tis dražší... říkal jsem si super na těch pár hodin co s tím nalétám to bude stačit.. mám to do makety Fokkeru DR1... ok... motor dorazil za 14 dní.. rozbalím a jen tak ani nevím proč jsem kuknul.. potočím s klikou a ejhle háže jak sviňa.. tak jsem psal prodejci a ten ticho po pěšince.. OK šel jsem na stránky výrobce a ejhle na ebay není záruka... druhé zklamání... koupil jsem tedy komplet součástky všeho potřebného potřebného co se motá kolem kliky... dorazilo za týden cena vpohodě asi necelá tisíc i s poštou.. tak jsem se zavřel na hodinku do pokoje a motor přezbrojil a ejhle ta sviňa zase háže - a to jsem měl vše s novýni díly... tím jsem zlomil nad čínou hůl... laboroval jsem co a jak nakonec jsem to nějak seskládal aby to házelo co nejméně... po dlouhé snaze o to jej nakopnout jsem se docela uklidnil... motor šlape jak má... nemusel jsem zatím šahat do seřízení.. na plyn reaguje slušně... ale prostě vibrace od házejícího unašeče jsou znát... nakonec mi unašeč vytočil známí přesně podle kliky.. motor je pořád mírně mimo ale oproti tomu co to bylo je to neznatelné... odzkouším a uvidím - podotýkám že používám jen vrtule Fiala které ještě dovážím podle potřeby i na středu.. čili tak.. na doporučení prodejce v jednom nejmenovaném SCZ model obchodě jsem to dal na siláče a uvidíme co to udělá.. toď má zkušenost... příště bych počkal a peníze investoval do ověřeného motoru z čr... ale myslím že čína je dobrá na DoDo systém - dodělej si doma...
Moje letectvo:
[url]https://www.rcalbum.cz/profil/Apocalypsus[/url]
[url]https://www.rcalbum.cz/profil/Apocalypsus[/url]
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Pánové zklidněte emoce, nasírat se můžeme nad zprávama v novinách, ne nad koníčkem..
U těchle mechanických záležitostí mám neodvratný pocit, že není až takový problém udělat vlastním přičiněním ze značkového výrobku nespolehlivou "mrdku" (abych použil srozumitelnou terminologii...) a stejně tak při troše štěstí a slušného zacházení dostat z čínského "šmejdu" dostatečnou životnost i spolehlivost.
Kolega na letišti neustále zápasí se značkovým 3W (poslední problém během letu samovolně se povolující jehla), druhý kolega s padesátkou DéeLkem po čtyřech letech provozu třikrát plácne do vrtule, motor přislíbí, vypne sytič a po dalším protočení letí (na jehly údajně naposledy sáhl po záběhu).
Asi bych šmahem neodsuzoval všechno neznačkové, pokud se při výběru komponentů použijí reference od ostatních (což není v době internetu zas takový problém) a trochu i vlastní rozum, dá se dostat na solidní poměry cena/výkon. Na procházku se psem přece není potřeba smoking od Armaniho stejně tak, jako do vídeňské opery není nutný jít v tretrách od Nike, svět není černobílej... A zrovna chcípnutí motoru není obvykle život ohrožující závada (pokud není pilot takový blb, aby lítal třeba nad brněnským letištěm v době návštěvy svatýho taťky, dokáže to nasměrovat někam mimo hlavy přihlížejících).
U těchle mechanických záležitostí mám neodvratný pocit, že není až takový problém udělat vlastním přičiněním ze značkového výrobku nespolehlivou "mrdku" (abych použil srozumitelnou terminologii...) a stejně tak při troše štěstí a slušného zacházení dostat z čínského "šmejdu" dostatečnou životnost i spolehlivost.
Kolega na letišti neustále zápasí se značkovým 3W (poslední problém během letu samovolně se povolující jehla), druhý kolega s padesátkou DéeLkem po čtyřech letech provozu třikrát plácne do vrtule, motor přislíbí, vypne sytič a po dalším protočení letí (na jehly údajně naposledy sáhl po záběhu).
Asi bych šmahem neodsuzoval všechno neznačkové, pokud se při výběru komponentů použijí reference od ostatních (což není v době internetu zas takový problém) a trochu i vlastní rozum, dá se dostat na solidní poměry cena/výkon. Na procházku se psem přece není potřeba smoking od Armaniho stejně tak, jako do vídeňské opery není nutný jít v tretrách od Nike, svět není černobílej... A zrovna chcípnutí motoru není obvykle život ohrožující závada (pokud není pilot takový blb, aby lítal třeba nad brněnským letištěm v době návštěvy svatýho taťky, dokáže to nasměrovat někam mimo hlavy přihlížejících).
OK2WY
- LV
- Kontaktovat uživatele:
TERAZKY píše:LV, mám jednu poznámočku, ako nazývaš človeka lietajúceho podľa Teba s tou mrdkou?
Sa potom nečuduj, že máte v Trenčíne vzťahy aké máte![]()
S EPP mrdkami lietam aj ja a vtedy som mrdoletec
A čo sa týka vzťahov v Trenčíne, tak to nerieš. To tu pretrváva už viac ako 20 rokov a vtedy aj mrdka bola obor
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
- Katapult
- Kontaktovat uživatele:
Není všechno z HC špatné,mají tam i spoustu kvalitních věcí.jen je třeba si umět dobře a s rozumem vybrat.