Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Ticcino

Re: Beta 1400 - stavba

#2011 Příspěvek od Ticcino »

rtomecek píše:Tak kridla jsem spravil, povedlo se. Smerovku a vyskovku jsem uspesne odparal a napasuju na novej trup. Tenhle si necham lezet na skrini a az budu potrebovat vytocit manzelku, pujdu varit a rovnat. Baterku se pokusim napasovat dopredu misto toho zavazi. Stejne jsem se porad trapil s uchycenim. Origo suchac nedrzi vubec a 3M drzel tak, ze sel i s kusem polystyrenu.
V kazdem pripade na tohle ero nedam dopustit. O povolovani kridel toho bylo napsano dost. Kdybych zavcasu opravil, Betu bych rozmlatil svoji blbosti o par dni dele... :D

Nu, dobrá. Já bych tedy postupoval spíš obráceně. Nejdřív bych se snažil opravit trup a pak teprve kupoval novej. Ale když už jsi to udělal takto...
Nicméně novej trup bude mít opět to závaží v čumáku. Ale nikdo neříká, že to závaží tam je špatné. Já s ním lítal spolu s akumulátorem, co měl 150g. Problém byl až když jsem tam chtěl dát akumulátor 2200mAh, co váží 250g. Ten by musel být moc vzadu. Proto bylo lepší závaží vyndat a aku mohl být na původním místě.
Samozřejmě, když jsem pak chtěl lítat s původním 150g aku, tak ten musel jít skoro až na samou špičku.

Pokud máš obavu o poničení aku při takovéto čumákovce, tak dej do špičky kousek molitanu. Ono to stejně moc nepomůže, ale pro ten pocit ;)

Ohledně sucháčů, máš pravdu. Ty obyčejné moc nedrží, ale já je mám nalepené po délce asi 10cm a nikdy se mi nestalo, že by se to utrhlo.
3M nemám, ale mám nějaké od Multiplexu, co byly u jiných stavebnic a je fakt, že ty drží tak, že se nedají odtrhnout. Tam bych doporučil to udělat buďto mnohem menší (třeba 1cm, pak nic a pak zase 1cm) a nebo použít kombinaci 3M a normální sucháč.

Jinak do letadla lepím "háčky" a na akumulátor lepím "očka". Očka časem odejdou, ale háčky jsou jako Lenin. Věčné.
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#2012 Příspěvek od Bumpy_SK »

kupit suchy zips v galanterke alebo v HK maju za super cenu a prilepit (ci uz tavnou pistolou alebo uhu porom...)
UŤU
Kontaktovat uživatele:

#2013 Příspěvek od UŤU »

Pánové k těm suchým zipům, já používám samolepící od vietnamců za 20kč je toho asi 1,5metru!
Vydrží to moje pokusy o akrobacii i s následnými pády! Čumák několikrát rozbitý , slepovaný a fénem rovnaný, ale baterka byla po pádu stále na svém místě!
http://utu79.rajce.idnes.cz/
MX 2 -Scout, Beta 1400 ,Spektrum DX7, Mini Bee, a buggyna.
ko44

Beta 1400 - stavba

#2014 Příspěvek od ko44 »

Podmazáváš to ještě něčím, nebo to lepíš jenom na tu samolepku?
Mc_Green

#2015 Příspěvek od Mc_Green »

ko44 píše:Podmazáváš to ještě něčím, nebo to lepíš jenom na tu samolepku?

Pod suchej zip kápni trochu lepidla a budeš mít jistotu že to bude držet
UŤU
Kontaktovat uživatele:

#2016 Příspěvek od UŤU »

Já to dal bez lepidla.
http://utu79.rajce.idnes.cz/
MX 2 -Scout, Beta 1400 ,Spektrum DX7, Mini Bee, a buggyna.
Werret007
Kontaktovat uživatele:

#2017 Příspěvek od Werret007 »

Ticcino píše: .....ale háčky jsou jako Lenin. Věčné.

Tak to je fakt dobrá citace :lol: :lol: :lol:
Spektrum DX6i mode 4.
List u vrtule se při létání používá k namotání vzduchu.
jožino

#2018 Příspěvek od jožino »

Mám Betu tretej generácie,z prímača idú dva drátky asi 10cm dlhé. Kam ích mám umiestniť?
Kid

#2019 Příspěvek od Kid »

Mc_Green píše:První musíš zapnout vysílač a pak zapojit baterku a jestli ti pípá každou vteřin tak je nejspíš baterka vybitá. a až skončíš s lítáním tak první odpoj baterku a pak vysílač.

Zkusil jsem baterku nabít, udělal jsem stejný postup při připojení, jak píšeš, ale nic se nezměnilo, pořád to řve jak šílený a odezva od motoru je nulová. Začínám nabírat dojem, že mám špatné balení, už jsem narazil i na chybějící nebo vadné součástky. :roll:
Mc_Green

#2020 Příspěvek od Mc_Green »

Kid píše:Zkusil jsem baterku nabít, udělal jsem stejný postup při připojení, jak píšeš, ale nic se nezměnilo, pořád to řve jak šílený a odezva od motoru je nulová. Začínám nabírat dojem, že mám špatné balení, už jsem narazil i na chybějící nebo vadné součástky. :roll:

Mě se stalo že se mi nabila špatně baterka a nabiječka ukazovala že je nabitá ale ve skutečnosti byla uplně bez energie. A když jem jí zapojil do Bety taky jenom řvala. Zkus tu baterku proměřit.
A napiš jak jsi dopad
Ticcino

#2021 Příspěvek od Ticcino »

jožino píše:Mám Betu tretej generácie,z prímača idú dva drátky asi 10cm dlhé. Kam ích mám umiestniť?

Já měl Betu první generace a ta tam měla místa dost. Drátky jsou antény. Pokud tam je místo, tak přijímač dej na bok letadla a drátky lehce přichyť tak, aby neplandaly a byly pokud možno rovně z přjímače. Pokud tam tolik místa není (což si myslím, že není) tak je tam dej prostě nějak. Mohou být i do zatáčky, viděl jsem i antény přichycený do tvaru S. Prostě jakkoliv lidsky je tam přichyť.

Rozhodně je nezkracuj (nestříhej). Jinak mohou být víceméně jakkoliv. Doporučuje se, aby nebyly těsně u regulátoru případně u silových kabelů. Taktéž je nesmotávej, neuzluj.
Kid

#2022 Příspěvek od Kid »

Mc_Green píše:Mě se stalo že se mi nabila špatně baterka a nabiječka ukazovala že je nabitá ale ve skutečnosti byla uplně bez energie. A když jem jí zapojil do Bety taky jenom řvala. Zkus tu baterku proměřit.
A napiš jak jsi dopad

Já nemám domá žádnej voltmetr, kterým bych to proměřil.. no zkusím to ještě nabít a uvidím. Ale mám dvě baterky a každou jsem nabíjel dvě hodiny, to mi přijde divný.

Jinak nechttěj mi držet na křidýlkách ty plastový díly, zkoušel jsem to přilepit už několikrát.. mohl by být problém v tom, že ty plochy na nich nejsou úplně rovný?
Mc_Green

#2023 Příspěvek od Mc_Green »

Kid píše:Já nemám domá žádnej voltmetr, kterým bych to proměřil.. no zkusím to ještě nabít a uvidím. Ale mám dvě baterky a každou jsem nabíjel dvě hodiny, to mi přijde divný.

Jinak nechttěj mi držet na křidýlkách ty plastový díly, zkoušel jsem to přilepit už několikrát.. mohl by být problém v tom, že ty plochy na nich nejsou úplně rovný?

Jestli máš dvě baterky a nejde ti to u žádný tak může být chyba v přímači.
Kde si Betu kupoval? možná bych tam zašel a zkusil bych jí reklamovat.
Ty plastový díly by tam měly jít přilepit dobře mě aspon šly. Až je budeš lepit tak je musíš pořádně přidržet.
Kid

#2024 Příspěvek od Kid »

Mc_Green píše:Jestli máš dvě baterky a nejde ti to u žádný tak může být chyba v přímači.
Kde si Betu kupoval? možná bych tam zašel a zkusil bych jí reklamovat.
Ty plastový díly by tam měly jít přilepit dobře mě aspon šly. Až je budeš lepit tak je musíš pořádně přidržet.

Kupoval jsem ji po netu na modelarina.cz, asi zkusím spíš napsat Pelikánovi, co mi na to řekne. Je to na nic, doufal jsem, že využiju tohle počasí a místo toho pořád zatím dřepím v hangáru. :(
Mc_Green

#2025 Příspěvek od Mc_Green »

Kid píše:Kupoval jsem ji po netu na modelarina.cz, asi zkusím spíš napsat Pelikánovi, co mi na to řekne. Je to na nic, doufal jsem, že využiju tohle počasí a místo toho pořád zatím dřepím v hangáru. :(

Zkus napsat Pelikánovi a když ti nic neporadí tak jedině reklamace na ten obchod kde jsi jí kupoval
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“