rtomecek píše:Tak kridla jsem spravil, povedlo se. Smerovku a vyskovku jsem uspesne odparal a napasuju na novej trup. Tenhle si necham lezet na skrini a az budu potrebovat vytocit manzelku, pujdu varit a rovnat. Baterku se pokusim napasovat dopredu misto toho zavazi. Stejne jsem se porad trapil s uchycenim. Origo suchac nedrzi vubec a 3M drzel tak, ze sel i s kusem polystyrenu.
V kazdem pripade na tohle ero nedam dopustit. O povolovani kridel toho bylo napsano dost. Kdybych zavcasu opravil, Betu bych rozmlatil svoji blbosti o par dni dele...
Nu, dobrá. Já bych tedy postupoval spíš obráceně. Nejdřív bych se snažil opravit trup a pak teprve kupoval novej. Ale když už jsi to udělal takto...
Nicméně novej trup bude mít opět to závaží v čumáku. Ale nikdo neříká, že to závaží tam je špatné. Já s ním lítal spolu s akumulátorem, co měl 150g. Problém byl až když jsem tam chtěl dát akumulátor 2200mAh, co váží 250g. Ten by musel být moc vzadu. Proto bylo lepší závaží vyndat a aku mohl být na původním místě.
Samozřejmě, když jsem pak chtěl lítat s původním 150g aku, tak ten musel jít skoro až na samou špičku.
Pokud máš obavu o poničení aku při takovéto čumákovce, tak dej do špičky kousek molitanu. Ono to stejně moc nepomůže, ale pro ten pocit
Ohledně sucháčů, máš pravdu. Ty obyčejné moc nedrží, ale já je mám nalepené po délce asi 10cm a nikdy se mi nestalo, že by se to utrhlo.
3M nemám, ale mám nějaké od Multiplexu, co byly u jiných stavebnic a je fakt, že ty drží tak, že se nedají odtrhnout. Tam bych doporučil to udělat buďto mnohem menší (třeba 1cm, pak nic a pak zase 1cm) a nebo použít kombinaci 3M a normální sucháč.
Jinak do letadla lepím "háčky" a na akumulátor lepím "očka". Očka časem odejdou, ale háčky jsou jako Lenin. Věčné.