Motor ASP 4.1ccm
Re: Motor ASP 4.1ccm
Tak nakonec jsem to tam pumpoval injekční stříkačkou hadičkou která vede do výfuku a z té plnící vycházel vzduch, tak jsem to naplnil do 85% a pak už benzín šel i z té kudy šel ven vzduch tak jsem to zkoušel nahodit, motor špatně nasával, když mi to chytlo, výfuk udělal tlak a palivo šlo ven hadičkou na tankování chyba č1. Tak jsem tam strčil hřebík a v pohodě. Ale motor pořád tak nějak špatně nasával palivo s prstem ucpaným karbecem, jsem nasál palivo tak na 10 protočení vrtulí. No pak praskla svíčka. Tak jsem našel ve sklepě asi 20 let starou, ale byla skoro nepoužívaná. Ta žhavila krásně. Když jsem nasál tak motor moc nechtěl na skočit, odšrouboval jsem svíčku a kápl do válce palivo. Motor naskočil na poprvé. Pak běžel asi 3 minuty na volnoběh. Když jsem prudce přidal, vypadalo to jako by se dusil, začal jsem přitahovat jehlu. Pak se ukázalo, že se motor nedusí, ale má paliva málo. Nastavil jsem jehlu a zkoušel jaký má motor tah. Motor mi párkrát chcípl, když jsem zkusil náhle přidat. Pokud nenaskočil tak do 4 pokusů ihned po chcípnutí, tak nenaskočí vůbec a musím počkat až bude studený. Jinak jsem startoval motor se svářečskou rukavicí. Takže myslím že to jako ochrana stačí. Sání motoru se zlepšilo, po chvíli běhu motoru a ke konci nádrže už nasával dobře. Tak na 3 protočení vrtule nasál palivo od svíčky do motoru.
- pikus 1
- Kontaktovat uživatele:
To jak to vše popisuješ a provádíš je šílenej chaos.
Nejdřív si všechno zkontroluj. jako je správnost a těsnost zapojení palivové soustavy. Ten vývod pro plnění jak popisuješ máš evidentně natočen směrem nahoru. Při startování musíš mít vše těsné včetně ucpání hadičky pro tankování-nádrž se musí natlakovat, jinak žhavík prostě neběží.
Další věc je žhavení. Ta svíčka ti odešla z důvodu přepětí. Dva
články jsou prostě moc. Takže kup si obyč trubkové žhavítko.
Další věc je nastavení seřízení motoru.
Jestliže nemáš zkušenosti tak ho prostě neviladíš.Není to jen aby běžel na zemi. Musíš ho nastavit aby mel splehlivé přechody a šel spolehlivě i ve vzduchu.
Jinak první let a 100% bude nouzák.
Prostě bud si to načti nebo si ve svém okolí najdi modeláře se spalovákem. Bohužel jich ubívá...nastupují létači s hračkářstvím.
Nejdřív si všechno zkontroluj. jako je správnost a těsnost zapojení palivové soustavy. Ten vývod pro plnění jak popisuješ máš evidentně natočen směrem nahoru. Při startování musíš mít vše těsné včetně ucpání hadičky pro tankování-nádrž se musí natlakovat, jinak žhavík prostě neběží.
Další věc je žhavení. Ta svíčka ti odešla z důvodu přepětí. Dva
články jsou prostě moc. Takže kup si obyč trubkové žhavítko.
Další věc je nastavení seřízení motoru.
Jestliže nemáš zkušenosti tak ho prostě neviladíš.Není to jen aby běžel na zemi. Musíš ho nastavit aby mel splehlivé přechody a šel spolehlivě i ve vzduchu.
Jinak první let a 100% bude nouzák.
Prostě bud si to načti nebo si ve svém okolí najdi modeláře se spalovákem. Bohužel jich ubívá...nastupují létači s hračkářstvím.
K létání nepotřebuji mít v dosahu trafostanici...
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
MaReK4455 píše:Tak nakonec jsem to tam pumpoval injekční stříkačkou hadičkou která vede do výfuku a.......
Marečku, Marečku ....proč nečteš soukromnu poštu???
veka1
Už jsem to přečetl. No tak určitě někoho seženu. Jinák díky za rady, pak jsem hodím info o tom jak jsem dopadl.
Poraďte. Lze tuto svíčku použít ve spalovacím dovoudobém motoru asp 4.1ccm.
http://www.promodels.cz/cz-detail-20549 ... si-r5.html
http://www.promodels.cz/cz-detail-20549 ... si-r5.html
O uvedené svíčce jsem se dočetl, že je extra studená. Tím pádem není vhodná pro ASP 4,1 ccm. Dej tam OS MAX A3, nebo tu ASP univerzální.
Ok díky. Tak něco vyberu.
Ahoj, tento motůrek mám také, v létě jsem ho zabíhal, teď již spokojeně užívám.
Ž8dné problémy jsem neměl, motor naskočil na první protočení a vážnější problémy s ním nidky nebyly. Pro informaci používám svíčku ASP universal, žhavím NiCd akumulátorem 1,2V a krmím FAI 20/80).
Důležité je motor hned od začátku neladit na plný výkon, ale připravit mu bohatou směs, aby v nízkých otáčkách (pěkně prděl) a ve vyšších z něj šel znatelný bílý kouř. Sice nebdue mít takový výkon, ani přechody, ale půjde spolehlivě;-) Postupně pak každý let budeš přivírat halvní jehlu tak o jeden až dva zoubky. Po několika (mnoha) letech (nikoli časově:-D) najdeš optimální polohu jehly, kdy z něj už bude správný "ječák" a ny plný plyn nebude čadit. Je dobré to neuspěchat a nechat ho takhle pomalu se zajet. ASPéčka jsou dobré motory, ale proti OSMaxům ztrácejí na materiálu, tkaže se jim musí člověk více věnovat při záběhu...
Jinak startuji zásadně rukou (sartér nemám) a motor (když je nastavený) chytá do druhého protočení vrtule;-)
P.S.: Na třet plnící hadičku se vybodni, já mám jen kalsické dvě, hadičku k jehle mám na dva kusy spejnou kovovou trubičkou, při tankování hadičku rozpojím. Dělal jsem to tak i u minulých mdoelů a motorů a nidky jsem neměl problém s nechtěným rozpojením. A nemusel jsem hlídat tolik hadiček:-D
Ž8dné problémy jsem neměl, motor naskočil na první protočení a vážnější problémy s ním nidky nebyly. Pro informaci používám svíčku ASP universal, žhavím NiCd akumulátorem 1,2V a krmím FAI 20/80).
Důležité je motor hned od začátku neladit na plný výkon, ale připravit mu bohatou směs, aby v nízkých otáčkách (pěkně prděl) a ve vyšších z něj šel znatelný bílý kouř. Sice nebdue mít takový výkon, ani přechody, ale půjde spolehlivě;-) Postupně pak každý let budeš přivírat halvní jehlu tak o jeden až dva zoubky. Po několika (mnoha) letech (nikoli časově:-D) najdeš optimální polohu jehly, kdy z něj už bude správný "ječák" a ny plný plyn nebude čadit. Je dobré to neuspěchat a nechat ho takhle pomalu se zajet. ASPéčka jsou dobré motory, ale proti OSMaxům ztrácejí na materiálu, tkaže se jim musí člověk více věnovat při záběhu...
Jinak startuji zásadně rukou (sartér nemám) a motor (když je nastavený) chytá do druhého protočení vrtule;-)
P.S.: Na třet plnící hadičku se vybodni, já mám jen kalsické dvě, hadičku k jehle mám na dva kusy spejnou kovovou trubičkou, při tankování hadičku rozpojím. Dělal jsem to tak i u minulých mdoelů a motorů a nidky jsem neměl problém s nechtěným rozpojením. A nemusel jsem hlídat tolik hadiček:-D
Sonic25, Banán (3D akro. vl. konstr., ele.), Čmelák (1,05m, ele)
Ex: WorldTrainer40, Pigi40, Bellanca (Phoenix)
Ex: WorldTrainer40, Pigi40, Bellanca (Phoenix)