Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Mc_Green

Re: Beta 1400 - stavba

#1981 Příspěvek od Mc_Green »

Kid píše:Zdravím všechny letce, rozhodl jsem se začít s RC létáním, chtěl jsem to vždycky zkusit a volba padla po doporučení na Betu.
Mám ale problém, zřejmě s přijímačem. Když zapojím akumulátor v letadle, tak z prostoru motoru několikrát zapípá, pak pípá při vypnutm i zapnuté vysílačce každou vteřinu, když pak vypnu vysílačku, tak píská 2x za vteřinu. Dělám něco špatně nebo je chyba vevnitř? 8O
Díky předem za každou radu.

První musíš zapnout vysílač a pak zapojit baterku a jestli ti pípá každou vteřin tak je nejspíš baterka vybitá. a až skončíš s lítáním tak první odpoj baterku a pak vysílač.
mrak

#1982 Příspěvek od mrak »

Zdravim betisty,
pri trochu tvrdsim pristani do pole se mi prelomilo ulozeni motoru.

Ted resim, jak vyndat zbytky co zbyly v letadle a vubec to cele nahradit.
Neporadi nekdo?

Diky
chrpos

#1983 Příspěvek od chrpos »

mrak píše:Zdravim betisty,
pri trochu tvrdsim pristani do pole se mi prelomilo ulozeni motoru.

Ted resim, jak vyndat zbytky co zbyly v letadle a vubec to cele nahradit.
Neporadi nekdo?

Diky

Ahoj tvrdší pristání?To muselo být sakra tvrdé!!!!A ještě asi na záda co?Dej foto jak to vypadá,snad Ti poradíme :)
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
ko44

#1984 Příspěvek od ko44 »

Pokud to nepůjde slepit, tak budeš muset koupit celý trup.
mrak

#1985 Příspěvek od mrak »

Na zada to prave nebylo. Pres cumak.

Foto prilozeno:

IMG_0330.jpg
Douda1981
Kontaktovat uživatele:

#1986 Příspěvek od Douda1981 »

Tak takové poškození se nepovedlo ani mně, když jsem před 2 týdny začínal :) a že jsem zkraje hodně padal.

Napadá mě rozlepit trup v místě uložení motorového lože a vyřezat z překližky nové...

Jinak dnes super létání, mírný vánek, osobní rekord 55 minut pohodového létání s baterií Li-Poly Turnigy 2200mAh 3S1P 20C /30C
Ticcino

#1987 Příspěvek od Ticcino »

peca001 píše:Hoj
Dal jsem na Betu vrtuli APC 6x4 a nema to ani tah jako s tou zakladni vrtuli. Nic jsem ve vybave nemenil aku je plne nabita (2200 mAh 3s) nenapada nekoho cim to muze byt? Beta se fakt plouzila a o stoupani ani nemluvim

Zřejmě jsi nasadil vrtuli obráceně.
Ticcino

#1988 Příspěvek od Ticcino »

mrak píše:Na zada to prave nebylo. Pres cumak.

Foto prilozeno:

IMG_0330.jpg

Tohle je nějaká novější verze Bety, ne? Takhle to první verze neměla.
Jinak oprava jednoduchá.
Jak už někdo psal, tak tohle odšroubovat a vydloubat, z překližky vyrobit nový držák.

A nebo jinak, udělat to obdobně jako bylo na verzi 1.
Tohle odšroubovat, z balzy vyřezat několik koleček, aby z toho vznikl špalík délky aspoň 20-30mm, ten přišroubovat k motoru (budeš potřebovat delší šrouby) a tento pak vlepit do gondoly.

Jak tak na to koukám, tak teď to drželo na kousíčku dřeva, což se muselo nutně zlomit při prvním kotrmelci.
chrpos

#1989 Příspěvek od chrpos »

je to tam hodně fórové co tak koukám!No jinak než vyřezat nové asi nee.Vyndej to,co tam bylo,obkresli si ho a vyřízni nové.Asi 5ka překližka by mohla stačit,a vlep to tam pořádně.To bude v pohodě za 2hodky máš hotovo.No a to EPPčko to doladíš vteřinákem doufám,že jsi si schoval všechny kuličky!!! :lol: :lol: :lol:
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
mrak

#1990 Příspěvek od mrak »

Jj, je to nova verze bety.

Kulicky prave zadny nebyly. Akorat mensi deformace nosu a tohle. Vyndat a vyriznou nove me uz taky napadlo, akorat premyslim, jestli se me to nepodari pri dalsim padu opet zlomit a jestli to tedy nepojmout nejak sofistikovaneji.

Kazdopadne dik za rady.
Bradik

#1991 Příspěvek od Bradik »

Kid píše:Zdravím všechny letce, rozhodl jsem se začít s RC létáním, chtěl jsem to vždycky zkusit a volba padla po doporučení na Betu.
Mám ale problém, zřejmě s přijímačem. Když zapojím akumulátor v letadle, tak z prostoru motoru několikrát zapípá, pak pípá při vypnutm i zapnuté vysílačce každou vteřinu, když pak vypnu vysílačku, tak píská 2x za vteřinu. Dělám něco špatně nebo je chyba vevnitř? 8O

Cau, to mas mozna problem jak ja, uz jsem to tady kdysi psal: Při oživování rc soupravy mi model asi 2 minuty jenom pípal všemi různými pípacími styly. Příčina byla v tom že v továrně zapojili motor do druhého kanálu na příjímači, a v manuálu jse napsáno mít u Kadeta všechny směry serv dole jen třetí (motorový) nahoře. Ale jelikož byl motor ve dvojice, tak se mu to nelíbilo, pak jsem na to došel, přepl na visílači směr CH2 nahoru a už je všechno v pohodě...
Spektrum DX7, Beta 1400, Funcub, NoName akrobat
Ticcino

#1992 Příspěvek od Ticcino »

Bradik píše:

Cau, to mas mozna problem jak ja, uz jsem to tady kdysi psal: Při oživování rc soupravy mi model asi 2 minuty jenom pípal všemi různými pípacími styly. Příčina byla v tom že v továrně zapojili motor do druhého kanálu na příjímači, a v manuálu jse napsáno mít u Kadeta všechny směry serv dole jen třetí (motorový) nahoře. Ale jelikož byl motor ve dvojice, tak se mu to nelíbilo, pak jsem na to došel, přepl na visílači směr CH2 nahoru a už je všechno v pohodě...

Jen podotýkám, pokud budeš experimentovat s přepínáním reverzů, kanály apod., tak si rozhodně sundej vrtuli. Nikdy nevíš... A je tu minimálně jeden člověk, co by mohl vyprávět...
jožino

Beta - umístění přijímače

#1993 Příspěvek od jožino »

Som nový majitel Bety,môže mi niekto poradiť ako a kde je najlepšie umiestniť prímač a regulátor v kabíne? A kam majú smerovať tie dráty od prímača.

Ďakujem.
Letu zdar. :D
Ticcino

#1994 Příspěvek od Ticcino »

Sakra chlapi, když už přesunete první příspěvek vlákna, tak tam přesuňte i mojí odpověď. Teď abych to psal znova.

Jožino, jakou verzi Bety máš? První, druhou, třetí?
Jaké dráty z přijímače máš na mysli? Anténu (antény) nebo kablíky k servům?
Jaký máš přijímač?

Já jsem přijímač přes samolepící suché zipy nalepil zevntiř na bok.
Regulátor obdobným způsobem na druhý bok.
Ale regulátor po zahřátí odpadl, tak jsem ho nechal jen tak volně plandat v kabině.

Můj přijímač má jen jednu anténu, a ta mi vedla směrem vpřed. Kabely serv vedly vzad.
rtomecek
Kontaktovat uživatele:

#1995 Příspěvek od rtomecek »

Tak vcera dalsi pekne poletani s Betou. Skorem pul hodiny peknyho plachteni, pak blbnuti na zadech, pak par lopasu a pak... mi uteklo kridlo z trupu... :cry:
http://rtomecek.rajce.idnes.cz/Rozlouceni_a_Betou/#P1100789.jpg
Takze nakup dalsiho letadla se odklada a jdu hledat nekoho, kdo mi z tech sracek zase udela letadlo...
Axial SCX10, Axial Wraith, Tamiya Scania R620, Kyosho MiniZ MR03, Beta 1400, DJI F550
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“