Vysílač JETI DC-16 (DS-16)
Re: Novy vysielac od JETI
Který rok?
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
IMHO (a na základě šuškandy od insiderů) není problém HW ani výroba, problém je SW a to konkrétně uživatelské rozhraní. Původní idea údajně byla, aby se dalo uživatelsky zvolit jak se to má navenek tvářit, tedy programování ála Graupner, Futaba, Jánevímcoještě atd.. Jenže pak si pravděpodobně uvědomili, že by mohli dopadnout jako třeba Samsung s tabletama, protože Apple má zaregistrovanej průmyslovej vzor "obdélníku s displejem" a prodrbat majlant v patentových sporech. Takže problém patrně spočívá v tom, aby vymysleli a naprogramovali uživatelské rozhraní tak, aby to bylo lidsky použitelný a přitom aby se to moc nepodobalo něčemu, co už existuje. A to může být docela oříšek..
Prosím nebrat jako ověřenou informaci, jde opravdu o domněnky jen mírně podložené informacemi, aby mě někdo nebral za slovo....
Prosím nebrat jako ověřenou informaci, jde opravdu o domněnky jen mírně podložené informacemi, aby mě někdo nebral za slovo....
OK2WY
JirkaA píše:IMHO (a na základě šuškandy od insiderů) není problém HW ani výroba, problém je SW a to konkrétně uživatelské rozhraní. Původní idea údajně byla, aby se dalo uživatelsky zvolit jak se to má navenek tvářit, tedy programování ála Graupner, Futaba, Jánevímcoještě atd.. Jenže pak si pravděpodobně uvědomili, že by mohli dopadnout jako třeba Samsung s tabletama, protože Apple má zaregistrovanej průmyslovej vzor "obdélníku s displejem" a prodrbat majlant v patentových sporech. Takže problém patrně spočívá v tom, aby vymysleli a naprogramovali uživatelské rozhraní tak, aby to bylo lidsky použitelný a přitom aby se to moc nepodobalo něčemu, co už existuje. A to může být docela oříšek..
Presne jak jsem psal - asi problem s UI a sw. Jen pro evropu sw patenty neplati a dle ukazky v Norimberku to nevypadalo jako kopie neceho. Ja osobne to tipuju spis na obecny problem to vubec napsat nez strach s patentu.
RiMr píše:Tak snad najít kvalitní rádio (nějaký Multiplex?) do kterého se dá zakopat FrSky...
IMO potom muzes zvazit jr11x - ma vymenny modul.
RiMr píše:Ať mi JETi to rádio prodají jak je, já už si to tam dopípám...
moje slova... Me mrzi i to, ze pluginovaci model nema moje auto. Bych si tam napsal modul na pojizdeni v zacpe
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že stahujete kalhoty zbytečně daleko před brodem. 
Abych nejel na ModelHobby zbytecne (chtel jsem jen videt funkcni DC-16), napsal jsem do Jeti (ve stredu 21.9.). Krom jineho jsem se zeptal, zda na letosni ModelHobby budou vystavovat jiz finalni produkt a ne jen demo jako v Norimberku. Zatim bez odpovedi. Jestli neodpovi do zahajeni ModelHobby, tak je asi jasne, co tam bude k videni 
Edit: Prave dorazila odpoved - na Model Hobby bude predveden kompletni funkcni vysilac. Takze na ModelHobby jedu
Edit: Prave dorazila odpoved - na Model Hobby bude predveden kompletni funkcni vysilac. Takze na ModelHobby jedu
Naposledy upravil(a) creagel dne pát 23.09.2011 11:41, celkem upraveno 1 x.
- iampucmeloud
Tak to mě taky zajímá!
- georg
- Kontaktovat uživatele:
To bude nával u Jetimodel tedy.
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Modeláři Točná
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
No tak sláva...
Snad už budou vědět i termín a cenu...
Případně to tam prodávat...
Snad už budou vědět i termín a cenu...
Případně to tam prodávat...
super, tak tahle zpráva mi udělal opravdu radost...
- iampucmeloud
No to jsem zvědavej. Kdy jedete, aby jsme ten nápor rozložili 
iampucmeloud píše:No to jsem zvědavej. Kdy jedete, aby jsme ten nápor rozložili
Ctvrtek odpoledne - mam okolo sluzebni cestu
- georg
- Kontaktovat uživatele:
Mě to vychází na víkend, což je nemilé
To bude zase lidí a to jsem chtěl u jeti kupovat přijímač R10 nebo 12
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
Modeláři Točná
No tak napiste co ste videli a ak sa dalo tak aj drzali v ruke.
Inac osobne si rypnem, ale ja by som funkcnu vysielacku od JETI necakal. AK by som sa mal rozhodnut len ano ci nie tvrdim nie. Uz mali kopu moznosti vyjst s funkcnou vysielackou aby si zachranili reputaciu a odkladanie na dalsie a dalsie vystavy nic dobreho nevesti. 5. 2. 2011 (7 mesiacov dozadu) som sem napisal svoju verziu, od vtedy sa v JETI nic neudialo - stale nic a za svojim nazorom si stale stojim. Predpokladam, ze podaktori experti (tu na fore) na vyvoj SW a novych tovarov, budu zase prispevat o tom preco to neni, ako to istotne bude a najme ake je to cele jasne a jednoduche na realizaciu.
Sorry ale nedalo mi to nenapisat. Nerad som generalom po boji a osobne takych ludi nemusim, tak preto to pisem este v "predvecer revolucie"...
Ak to bude inac ako verejne hlasam, tak sa hned ospravedlnim...
PS: Ak som v svojom prispevku spred 7 mesiacov pisal o komplexnosti a zlozitosti zakaznickej podpory, tak len uvediem jeden priklad z Futaby 8FG. Par tyzdnov dozadu Futaba uvolnila na svojej oficalnej stranke firmware verziu 4.0. Asi tyzden na to nejaky clovek v USA reportoval problem so zvukom a napisal to priamo do Futaby. Hned 12.9. sa na ich strankach dala stiahnut verzia 4.1 s vyriesenym problemom (potvrdene aj clovekom ktory na ten problem prisiel). Pisem to len preto aby si tu poniektori uvedomili aky je rozdiel medzi takouto okamzitou zakaznickou podporou a len predstavou ako by asi taka podpore v buducnosti mohla vyzerat a aka je dlha ceta k jej dosiahnutiu.
Inac osobne si rypnem, ale ja by som funkcnu vysielacku od JETI necakal. AK by som sa mal rozhodnut len ano ci nie tvrdim nie. Uz mali kopu moznosti vyjst s funkcnou vysielackou aby si zachranili reputaciu a odkladanie na dalsie a dalsie vystavy nic dobreho nevesti. 5. 2. 2011 (7 mesiacov dozadu) som sem napisal svoju verziu, od vtedy sa v JETI nic neudialo - stale nic a za svojim nazorom si stale stojim. Predpokladam, ze podaktori experti (tu na fore) na vyvoj SW a novych tovarov, budu zase prispevat o tom preco to neni, ako to istotne bude a najme ake je to cele jasne a jednoduche na realizaciu.
Sorry ale nedalo mi to nenapisat. Nerad som generalom po boji a osobne takych ludi nemusim, tak preto to pisem este v "predvecer revolucie"...
PS: Ak som v svojom prispevku spred 7 mesiacov pisal o komplexnosti a zlozitosti zakaznickej podpory, tak len uvediem jeden priklad z Futaby 8FG. Par tyzdnov dozadu Futaba uvolnila na svojej oficalnej stranke firmware verziu 4.0. Asi tyzden na to nejaky clovek v USA reportoval problem so zvukom a napisal to priamo do Futaby. Hned 12.9. sa na ich strankach dala stiahnut verzia 4.1 s vyriesenym problemom (potvrdene aj clovekom ktory na ten problem prisiel). Pisem to len preto aby si tu poniektori uvedomili aky je rozdiel medzi takouto okamzitou zakaznickou podporou a len predstavou ako by asi taka podpore v buducnosti mohla vyzerat a aka je dlha ceta k jej dosiahnutiu.
- elektromodely
olap píše:No tak napiste co ste videli a ak sa dalo tak aj drzali v ruke.
Sorry ale nedalo mi to nenapisat. Nerad som generalom po boji a osobne takych ludi nemusim, tak preto to pisem este v "predvecer revolucie"...![]()
To, že sa nebudú na MH predávať som tu už písal, to bolo jasné. To, že na MH nový vysielač predstavia, bolo jasné tiež.
olap píše:PS: Ak som v svojom prispevku spred 7 mesiacov pisal o komplexnosti a zlozitosti zakaznickej podpory, tak len uvediem jeden priklad z Futaby 8FG. Par tyzdnov dozadu Futaba uvolnila na svojej oficalnej stranke firmware verziu 4.0. Asi tyzden na to nejaky clovek v USA reportoval problem so zvukom a napisal to priamo do Futaby. Hned 12.9. sa na ich strankach dala stiahnut verzia 4.1 s vyriesenym problemom (potvrdene aj clovekom ktory na ten problem prisiel). Pisem to len preto aby si tu poniektori uvedomili aky je rozdiel medzi takouto okamzitou zakaznickou podporou a len predstavou ako by asi taka podpore v buducnosti mohla vyzerat a aka je dlha ceta k jej dosiahnutiu.
To je hádam normálne, že sa nejaký jednoriadkový bug odstráni za 1-2 dni, prečo to bolo až týždeň ?