Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení
Re: Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení
měl bych dotaz, když nezkušený poštovní doručovatel zapomene při předávání si od adresáta vyžádat/vzít ten poplatek 96Kč, co to prosím pro daného adresáta znamená?
Naposledy upravil(a) macecha dne stř 14.09.2011 11:43, celkem upraveno 1 x.
Tak mě se to třeba fakt stalo, bylo to někdy v unoru, běhal sem jak blbec po všech poštách a nikde nevěděli co to je vůbec zač, až sem skončil na hlavní pošte v ostravě, kde mi vypsali na normální kus papíru že sem zaplatil poplatek 96Kč a paní podepsala... Radši bych to fakt zaplatil, než mít z toho nějaké problémy...
Mimochodem, pokud by někoho zajímal stav moji zasilky z USA... tak pořád nepřišla, takže už si po těch 2 týdnech čekání ani nedělám naděje, napsal sem na Amain, odepsali tohle...
I apologize that your order has not arrived on schedule.
We will do our best to locate your package and insure that it is delivered promptly.
USPS Express Mail - 10 business days from the day the order was shipped
If your package was not delivered in the time frame listed above, please e-mail or fax us a completed Lost Package form. http://www.amainhobbies.com/lost_package_claim_form.pdf . All packages shipped by A Main Hobbies are 100% insured. If your package is in fact lost, we will either replace the package, credit your account, or offer a full refund. Please feel free to contact us if you have any additional questions.
10 dní bude právě zítra, takže poténuju angličtinu a budu se snažit nevynervovat. Proč já, proč se tohle musí stát zrovna mě a ještě při takovém balíku...
Mimochodem, pokud by někoho zajímal stav moji zasilky z USA... tak pořád nepřišla, takže už si po těch 2 týdnech čekání ani nedělám naděje, napsal sem na Amain, odepsali tohle...
I apologize that your order has not arrived on schedule.
We will do our best to locate your package and insure that it is delivered promptly.
USPS Express Mail - 10 business days from the day the order was shipped
If your package was not delivered in the time frame listed above, please e-mail or fax us a completed Lost Package form. http://www.amainhobbies.com/lost_package_claim_form.pdf . All packages shipped by A Main Hobbies are 100% insured. If your package is in fact lost, we will either replace the package, credit your account, or offer a full refund. Please feel free to contact us if you have any additional questions.
10 dní bude právě zítra, takže poténuju angličtinu a budu se snažit nevynervovat. Proč já, proč se tohle musí stát zrovna mě a ještě při takovém balíku...
macecha píše:měl bych dotaz, když nezkušený poštovní doručovatel zapomene při předávání si od adresáta vyžádat/vzít ten poplatek 96Kč, co to prosím pro daného adresáta znamená?
taky se mi to stalo nekdy v dubnu a kdyz sem to prisel resit na postu praha 120, tak mi rekli at to klidne vyhodim(ten papir), ze je to problem toho dorucovatele.
vitthoun píše:macecha píše:měl bych dotaz, když nezkušený poštovní doručovatel zapomene při předávání si od adresáta vyžádat/vzít ten poplatek 96Kč, co to prosím pro daného adresáta znamená?
taky se mi to stalo nekdy v dubnu a kdyz sem to prisel resit na postu praha 120, tak mi rekli at to klidne vyhodim(ten papir), ze je to problem toho dorucovatele.
Předně je třeba si uvědomit, že poplatek 96 Kč se platí jen v některých případech. Pokud Vás zajímá za jakých okolností se neplatí nic, za jakých okolností se platí poplatek 96 Kč a za jakých se platí poplatek 180 Kč to je uvedeno viz tento odkaz a tam viz sekce Závěrečné shrnutí. Zjednodušené shrnutí jsem k tomu uvedl viz tento odkaz.
Pokud už nastane případ kdy jste byť jen samotným dokladem s uvedením hodnoty poplatku a přiloženým k zásilce informování o hodnotě poplatku, který jste však při přebírání zásilky neplatili pak není dobré hrát tzv. "mrtvého brouka" ani se spoléhat na informace naznačující možné prominutí dluhu včetně různých výkladů jako například toho, že je to problém doručovatele apod. podané však pouze ústně, ať už kterýmkoli pracovníkem České pošty, protože pokud by došlo na vymáhání tak Vám příslušný pracovník pošty klidně zapře, že Vám takovou informaci sdělil.
Pokud je dlužník informován o existenci dluhu, v daném případě pokud je na balíku dokument s uvedením příslušného poplatku měl by dlužník činit opatření, která by měla mít charakter předcházení případnému vymáhání dluhu v budoucnu. Dlužník (v daném případě adresát) by tedy měl kontaktovat věřitele (v daném případě Českou poštu, s.p.) a vyžádat si písemné vyjádření k dluhu a případné písemné prominutí dluhu nebo zjistit způsob úhrady. Samotné informování o dluhu nevyžaduje ani přiložení složenky ani okamžité uvedení bankovního účtu tj. postačuje jen uvedení dluhu v daném případě poplatku. Informace o způsobu úhrady atd. může být předmětem dalšího jednání a v případě možnosti prominutí dluhu není dobré se spoléhat na ústní vyjádření.
Takže pokud je na balíku dokument s uvedením příslušného poplatku, měl by adresát ve vlastním zájmu postupovat dle toho co je uvedeno viz tento odkaz a tam viz sekce Nevybrané poplatky. Tímto postupem získá buď oficiální písemné vyjádření, že dluh se na jeho zásilku vůbec nevztahuje a že informace o dluhu (poplatku) byla přiložena jen omylem tj., že poplatek nejen, že nebyl, ale ani neměl být vybrán nebo získá písemné prominutí dluhu nebo mu bude umožněno poplatek uhradit na místní poště.
Drondys píše:Předně je třeba si uvědomit, že poplatek 96 Kč se platí jen v některých případech. Pokud Vás zajímá za jakých okolností se neplatí nic, za jakých okolností se platí poplatek 96 Kč a za jakých se platí poplatek 180 Kč to je uvedeno viz tento odkaz a tam viz sekce Závěrečné shrnutí. Zjednodušené shrnutí jsem k tomu uvedl viz tento odkaz.
Pokud už nastane případ kdy jste byť jen samotným dokladem s uvedením hodnoty poplatku a přiloženým k zásilce informování o hodnotě poplatku, který jste však při přebírání zásilky neplatili pak není dobré hrát tzv. "mrtvého brouka" ani se spoléhat na informace naznačující možné prominutí dluhu včetně různých výkladů jako například toho, že je to problém doručovatele apod. podané však pouze ústně, ať už kterýmkoli pracovníkem České pošty, protože pokud by došlo na vymáhání tak Vám příslušný pracovník pošty klidně zapře, že Vám takovou informaci sdělil.
Pokud je dlužník informován o existenci dluhu, v daném případě pokud je na balíku dokument s uvedením příslušného poplatku měl by dlužník činit opatření, která by měla mít charakter předcházení případnému vymáhání dluhu v budoucnu. Dlužník (v daném případě adresát) by tedy měl kontaktovat věřitele (v daném případě Českou poštu, s.p.) a vyžádat si písemné vyjádření k dluhu a případné písemné prominutí dluhu nebo zjistit způsob úhrady. Samotné informování o dluhu nevyžaduje ani přiložení složenky ani okamžité uvedení bankovního účtu tj. postačuje jen uvedení dluhu v daném případě poplatku. Informace o způsobu úhrady atd. může být předmětem dalšího jednání a v případě možnosti prominutí dluhu není dobré se spoléhat na ústní vyjádření.
Takže pokud je na balíku dokument s uvedením příslušného poplatku, měl by adresát ve vlastním zájmu postupovat dle toho co je uvedeno viz tento odkaz a tam viz sekce Nevybrané poplatky. Tímto postupem získá buď oficiální písemné vyjádření, že dluh se na jeho zásilku vůbec nevztahuje a že informace o dluhu (poplatku) byla přiložena jen omylem tj., že poplatek nejen, že nebyl, ale ani neměl být vybrán nebo získá písemné prominutí dluhu nebo mu bude umožněno poplatek uhradit na místní poště.
to je zajimave, protoze spravne bych, pokud na zasilce vazne doplatek, nemel tuto zasilku vubec dostat. takto mi to take bylo vysvetleno.
ostatne doklad hovorici o 96 kc, ktery byl prilozen k balicku, nerikal nic o tom, ze je treba neco nekam platit, ale je to ten doklad, ktery dnes dostanes jako potvrzeni o zaplaceni tech 96kc. a stalo se to v dobe kdy to byla celkem nova vec, proto to ten dorucovatel v mem pripade asi zvoral.
jeste si pamatuji, ze ty doklady sem dostal dva totozne, pricemz ten jeden mel pravdepodobne zustat jemu. a byla to zasilka za 160$, ktera mi byla dorucena tesne na konci brezna, celnici byla vyhodnocena jako bez doplatku dph i cla. tech 96 Kc chteli pravdepodobne proto, ze na rentgenu nezjistili obsah a museli to otevrit(to se mi stalo poprve). na poste mi bylo pote sdeleno, kdyz sem to sel aktivne zaplatit, ze to maji od ledna tento poplatek a ze pokud to nevybral dorucovatel, neni jiny zbusob nez to neresit. od te doby vim, ze se 96Kc plati od tohoto ledna za vsechny zasilky, ktere se na poste120 z nejakeho duvodu zastavi(byt jen kvuli otevreni a kontrole).
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Jen pro doplnění uvádím informace, které jsem získal od Generálního ředitelství cel cituji:
"Za předpokladu, že nesouhlasíte s vyměřenou výší celního dluhu lze aplikovat řádný
opravný prostředek proti rozhodnutí v celním řízení – „odvolání“. Proti rozhodnutí o
propuštění zboží do celního režimu volného oběhu lze podat odvolání ve lhůtě 30 dnů ode
dne, který následuje po jeho doručení ve smyslu § 104 zákona č.13/1993 Sb., celní zákon, ve
znění pozdějších předpisů. Odvolání se podává u celního úřadu, který rozhodnutí v řízení
vydal. Forma odvolání není spojena s konkrétním formulářem, podává se volnou formou.
V odvolání je nutné uvést evidenční číslo rozhodnutí, pod kterým bylo rozhodnutí vydáno
(11CZXXXX…….). Ve vlastním odvolání je dále nutné uvést vlastní podstatu toho, co vedlo
k nesprávnému vyměření celního dluhu a současně uvést požadovaný správný stav věci. Text
odvolání je vhodné doplnit dalšími dokumenty nebo podklady, které předkládáte pro podporu
odvolání (doklady vztahující se ke skutečně placené ceně za zboží – faktura, Pay-Pal, výpis
z účtu apod.).
Podání odvolání lze učinit ve smyslu § 37 odst. 4 zákona č.500/2004 Sb., Správní řád, ve
znění pozdějších předpisů, také v elektronické podobě podepsané zaručeným elektronickým
podpisem. Konkrétní adresy e-mailových podatelen jednotlivých útvarů Celní správy ČR jsou
dostupné pod odkazem http://www.celnisprava.cz/cz/aplikace/Stranky/scu.aspx. V případě
zásilky zboží zaslané poštovní přepravou se jedná o Celní úřad Praha Ruzyně, Aviatická
12/1048, 160 08 Praha 6."
Já jsem se podle toho zařídil a odvolání podal, tak kdyby chtěl někdo řešit podobnou situaci.
"Za předpokladu, že nesouhlasíte s vyměřenou výší celního dluhu lze aplikovat řádný
opravný prostředek proti rozhodnutí v celním řízení – „odvolání“. Proti rozhodnutí o
propuštění zboží do celního režimu volného oběhu lze podat odvolání ve lhůtě 30 dnů ode
dne, který následuje po jeho doručení ve smyslu § 104 zákona č.13/1993 Sb., celní zákon, ve
znění pozdějších předpisů. Odvolání se podává u celního úřadu, který rozhodnutí v řízení
vydal. Forma odvolání není spojena s konkrétním formulářem, podává se volnou formou.
V odvolání je nutné uvést evidenční číslo rozhodnutí, pod kterým bylo rozhodnutí vydáno
(11CZXXXX…….). Ve vlastním odvolání je dále nutné uvést vlastní podstatu toho, co vedlo
k nesprávnému vyměření celního dluhu a současně uvést požadovaný správný stav věci. Text
odvolání je vhodné doplnit dalšími dokumenty nebo podklady, které předkládáte pro podporu
odvolání (doklady vztahující se ke skutečně placené ceně za zboží – faktura, Pay-Pal, výpis
z účtu apod.).
Podání odvolání lze učinit ve smyslu § 37 odst. 4 zákona č.500/2004 Sb., Správní řád, ve
znění pozdějších předpisů, také v elektronické podobě podepsané zaručeným elektronickým
podpisem. Konkrétní adresy e-mailových podatelen jednotlivých útvarů Celní správy ČR jsou
dostupné pod odkazem http://www.celnisprava.cz/cz/aplikace/Stranky/scu.aspx. V případě
zásilky zboží zaslané poštovní přepravou se jedná o Celní úřad Praha Ruzyně, Aviatická
12/1048, 160 08 Praha 6."
Já jsem se podle toho zařídil a odvolání podal, tak kdyby chtěl někdo řešit podobnou situaci.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
vitthoun píše:to je zajimave, protoze spravne bych, pokud na zasilce vazne doplatek, nemel tuto zasilku vubec dostat. takto mi to take bylo vysvetleno....
Takové ústní vysvětlení není k ničemu a nemá žádnou právní váhu. Podstatné je to, že v žádných oficiálních dokumentech České pošty není uvedeno nic o tom, že České pošta adresátovi poplatek automaticky promíjí pokud není zaplacen při převzetí zásilky. Takže pokud je poplatek stanoven a je adresátovi poskytnut byť jen samotný doklad o jeho stanovení je to automaticky dlužná částka a z toho je potřeba obecně vycházet a zahájit jednání s věřitelem tj. s Českou poštou a informovat se o tom, zda došlo k omylu a pokud ne tak zda Česká pošta ten konkrétní dluh v tom konkrétním případě oficiálně promine nebo zda a jak ho má adresát uhradit. Nelze však automaticky předjímat, že je dluh vždy implicitně prominut.
Vím o několika případech z minulosti (jeden byl cca před měsícem) kdy poštovní doručovatel zapomněl poplatek vybrat a adresát ho pak platil na místní poště až na základě vlastní intervence a po domluvě s poštou Praha 120. To, že někdo nezaplatil a třeba mu to prošlo ještě nemusí znamenat, že to projde každému. Fakt, že už v několika případech i v nedávné době cca před měsícem byly poplatky placeny až po převzetí zásilky dokazují skutečnost, že nedochází k automatickému prominutí pokud není poplatek zaplacen při převzetí zásilky.
koulinek píše:...Já jsem se podle toho zařídil a odvolání podal, tak kdyby chtěl někdo řešit podobnou situaci.
Kromě toho jak jsem již uvedl v odpovědi na předchozí stránce této diskuse tak můžete dle postupu viz tento odkaz a tam viz sekce Žádost k prošetření správního deliktu dle Celního zákona podat žádosti o prošetření důvodného podezření ze spáchání správního deliktu podle § 294, odstavec 1) Celního zákona při provádění celně-deklarantské činnosti Českou poštou pokud máte podezření na to, že nesprávný výpočet je důsledkem toho, že to zmrvili na poště např. při předávání informací celníkům apod.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Drondys píše:vitthoun píše:to je zajimave, protoze spravne bych, pokud na zasilce vazne doplatek, nemel tuto zasilku vubec dostat. takto mi to take bylo vysvetleno....
Takové ústní vysvětlení není k ničemu a nemá žádnou právní váhu. Podstatné je to, že v žádných oficiálních dokumentech České pošty není uvedeno nic o tom, že České pošta adresátovi poplatek automaticky promíjí pokud není zaplacen při převzetí zásilky. Takže pokud je poplatek stanoven a je adresátovi poskytnut byť jen samotný doklad o jeho stanovení je to automaticky dlužná částka a z toho je potřeba obecně vycházet a zahájit jednání s věřitelem tj. s Českou poštou a informovat se o tom, zda došlo k omylu a pokud ne tak zda Česká pošta ten konkrétní dluh v tom konkrétním případě oficiálně promine nebo zda a jak ho má adresát uhradit. Nelze však automaticky předjímat, že je dluh vždy implicitně prominut.
Vím o několika případech z minulosti (jeden byl cca před měsícem) kdy poštovní doručovatel zapomněl poplatek vybrat a adresát ho pak platil na místní poště až na základě vlastní intervence a po domluvě s poštou Praha 120. To, že někdo nezaplatil a třeba mu to prošlo ještě nemusí znamenat, že to projde každému. Fakt, že už v několika případech i v nedávné době cca před měsícem byly poplatky placeny až po převzetí zásilky dokazují skutečnost, že nedochází k automatickému prominutí pokud není poplatek zaplacen při převzetí zásilky.
To je s odpuštěním kravinimum.. To že ti pošťák dal zásilku bez poplatku i když ho měl vybrat je čistě jeho odpovědnost, bude jim to chybět v kase. Samozřejmě nejsem hovádko, takže když se pošťák ozve že zapomněl vyinkasovat poplatek a že to musí vysypat z vlastní kapsy, bez problémů mu to zaplatím. Pokud se neozve, jejich problém. Nikdo mě osobně nemůže popotahovat za to, že mají na poště bordel.
OK2WY
JirkaA píše:To je s odpuštěním kravinimum.. To že ti pošťák dal zásilku bez poplatku i když ho měl vybrat je čistě jeho odpovědnost, bude jim to chybět v kase. Samozřejmě nejsem hovádko, takže když se pošťák ozve že zapomněl vyinkasovat poplatek a že to musí vysypat z vlastní kapsy, bez problémů mu to zaplatím. Pokud se neozve, jejich problém. Nikdo mě osobně nemůže popotahovat za to, že mají na poště bordel.
Je třeba si uvědomit zásadní fakt, a to že k případnému vymáhání dluhu je podstatná zpětná prokazatelnost dluhu vůči konkrétnímu dlužníkovi na straně věřitele. Pokud vznikne dluh např. v podobě nezaplaceného poplatku a je zpětně prokazatelný což v daném případě je, protože zásilka byla proclena, byla provedena příslušná služba s danou cenou a jsou k tomu doklady prokazatelné i zpětně a je v nich jednoznačně určen dlužník (adresát) a chybí provedená platba přičemž doklad o poplatku, který dostal dlužník neobsahuje potvrzení realizace platby, pak to, že poplatek nebyl uhrazen při převzetí zásilky dluh nemaže a vůbec to není srovnatelné s tím, že někdo udělá z hlediska dlužníka anonymní (neidentifikovatelný) dluh aneb manko v pokladně, který může být způsoben třeba i zpronevěrou.
Jen mám drobný dotaz. A po kom tu dlužnou čásku bude Česká pošta vyžadovat? Po dědicích? Nebo jak najdou Jana Nováka, který se odstěhoval z místa kam byl balík dodán?
vorel64 píše:Jen mám drobný dotaz. A po kom tu dlužnou čásku bude Česká pošta vyžadovat? Po dědicích? Nebo jak najdou Jana Nováka, který se odstěhoval z místa kam byl balík dodán?
Oficiální cestou, která bude v daném případě dostupná. Pokud bude dlužník nedohledatelný tak bude dluh nedobytný podobně jako je to i u jiných pohledávek obecně. Pokud bude dlužník dohledatelný pak se může stát, že po něm bude dluh vyžadován, a o to zde šlo. Nejde zde o to vymýšlet jak se kvůli tomu přestěhovat nebo jak hrát "mrtvého brouka", ale jak předcházet tomu, že s tím může mít běžně dohledatelný adresát v budoucnu starosti a případné vydání navíc.
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Drondys píše:koulinek píše:...Já jsem se podle toho zařídil a odvolání podal, tak kdyby chtěl někdo řešit podobnou situaci.
Kromě toho jak jsem již uvedl v odpovědi na předchozí stránce této diskuse tak můžete dle postupu viz tento odkaz a tam viz sekce Žádost k prošetření správního deliktu dle Celního zákona podat žádosti o prošetření důvodného podezření ze spáchání správního deliktu podle § 294, odstavec 1) Celního zákona při provádění celně-deklarantské činnosti Českou poštou pokud máte podezření na to, že nesprávný výpočet je důsledkem toho, že to zmrvili na poště např. při předávání informací celníkům apod.
Jo tak když bude vyřízeno a rozhodnuto v můj prospěch tak bych postupoval dál i ve věci prošetření deliktu.
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Drondys píše:Je třeba si uvědomit zásadní fakt, a to že k případnému vymáhání dluhu je podstatná zpětná prokazatelnost dluhu vůči konkrétnímu dlužníkovi na straně věřitele. Pokud vznikne dluh např. v podobě nezaplaceného poplatku a je zpětně prokazatelný což v daném případě je, protože zásilka byla proclena, byla provedena příslušná služba s danou cenou a jsou k tomu doklady prokazatelné i zpětně a je v nich jednoznačně určen dlužník (adresát) a chybí provedená platba přičemž doklad o poplatku, který dostal dlužník neobsahuje potvrzení realizace platby, pak to, že poplatek nebyl uhrazen při převzetí zásilky dluh nemaže a vůbec to není srovnatelné s tím, že někdo udělá z hlediska dlužníka anonymní (neidentifikovatelný) dluh aneb manko v pokladně, který může být způsoben třeba i zpronevěrou.
Toto je ale taky složité, protože když onen poplatek zaplatíte také nedostanete žádny doklad prokazující úhradu, takže by mohli napadnout kohokoliv, a tak stejně může kdokoliv tvrdit že zaplatil a pošták to stopil. Při osobním řízení taky vydají poplatkový lístek až po zaplacení, tudíž se dá předpokládat že pokud předá doručovatel poplatkový lístek tak bylo uhrazeno.
koulinek píše:Drondys píše:Je třeba si uvědomit zásadní fakt, a to že k případnému vymáhání dluhu je podstatná zpětná prokazatelnost dluhu vůči konkrétnímu dlužníkovi na straně věřitele. Pokud vznikne dluh např. v podobě nezaplaceného poplatku a je zpětně prokazatelný což v daném případě je, protože zásilka byla proclena, byla provedena příslušná služba s danou cenou a jsou k tomu doklady prokazatelné i zpětně a je v nich jednoznačně určen dlužník (adresát) a chybí provedená platba přičemž doklad o poplatku, který dostal dlužník neobsahuje potvrzení realizace platby, pak to, že poplatek nebyl uhrazen při převzetí zásilky dluh nemaže a vůbec to není srovnatelné s tím, že někdo udělá z hlediska dlužníka anonymní (neidentifikovatelný) dluh aneb manko v pokladně, který může být způsoben třeba i zpronevěrou.
Toto je ale taky složité, protože když onen poplatek zaplatíte také nedostanete žádny doklad prokazující úhradu, takže by mohli napadnout kohokoliv, a tak stejně může kdokoliv tvrdit že zaplatil a pošták to stopil. Při osobním řízení taky vydají poplatkový lístek až po zaplacení, tudíž se dá předpokládat že pokud předá doručovatel poplatkový lístek tak bylo uhrazeno.
Od člověka co to platil až po převzetí zásilky mám informaci o tom, že dostal extra na místní poště k danému účelu vystavené potvrzení o zrealizované platbě poplatku za celní odbavení zásilky vzhledem k tomu, že pošta neměla v držení poplatkový lístek.
Od jiného člověka co to platil při převzetí zásilky od místní pošty mám zas informaci, že měl realizaci platby potvrzenu místní poštou přímo na poplatkovém lístku, a ten dostal spolu se zásilkou po zaplacení poplatku.
Pokud Česká pošta vybírá poplatek při převzetí zásilky pak platí to, že buď na předávaném poplatkovém lístku nebo na extra na místní poště na požádání k danému účelu vystaveném potvrzení o zrealizované platbě poplatku za příslušné služby spojené s celním odbavením zásilky i případně za platbu DPH/CLA má být místní poštou vyznačeno datum a hodnota realizované platby i s identifikačním razítkem místní pošty, jejíž pracovník ať už poplatkový lístek nebo zmíněné potvrzení platby předává a inkasuje platbu.
Pokud Vám Česká pošta neposkytne implicitně potvrzení stvrzující danou platbu tak doporučuji před převzetím vyžadovat toto stvrzení buď přímo na poplatkovém lístku nebo na extra k danému účelu vystaveném potvrzení dle výše zmíněného. Pokud tak neučinili pracovníci místní pošty implicitně pak na žádost jsou povinni Vám při přebírání zásilky příslušné potvrzení provedené platby vystavit.