akuvrtačka

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
JMalik

Re: akuvrtačka

#31 Příspěvek od JMalik »

JirkaA píše:Jen perlička - mám Makitu úhlový šroubovák, hodně užitečná věc pro montáž čehokoli do aut. Rok výroby 2000, NiCd aku je původní a pořád drží natolik, že se s tím dá dělat celý den. Já bych NiCd technologie zas tak nezatracoval.

Já bych Nixx technologie taky nezatracoval, pokud s tím děláš aspoň jednou týdně. :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Golfista

#32 Příspěvek od Golfista »

JMalik píše:
JirkaA píše:Jen perlička - mám Makitu úhlový šroubovák, hodně užitečná věc pro montáž čehokoli do aut. Rok výroby 2000, NiCd aku je původní a pořád drží natolik, že se s tím dá dělat celý den. Já bych NiCd technologie zas tak nezatracoval.

Já bych Nixx technologie taky nezatracoval, pokud s tím děláš aspoň jednou týdně. :wink:

Stačí i měsíc a víc. Nemám problém. Sám se tomu divím.
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
Jirak
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Jirak »

ze značek bych se nebál jít do Narexu nebo do Makity, s oběma mám velmi dobrou zkušenost.

Co se týče LiOn/NiXX, šel bych dnes už jen do Linn technologie hlavně kvůli váze. Napětí pro běžné šroubování stačí 12V.

Až si jednou našetřím nebo se zblázním, tak je mít favoritem jednoznačně Festool. Měl jsem jí pár dní půjčenou na sestavení kuchyně a když jsem jí vracel ... no nebudu to raději rozvádět ;)
arda1
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od arda1 »

Jirak píše:
Až si jednou našetřím nebo se zblázním, tak je mít favoritem jednoznačně Festool. Měl jsem jí pár dní půjčenou na sestavení kuchyně a když jsem jí vracel ... no nebudu to raději rozvádět ;)

No jo - to je ale jiná liga- jak parametrově tak (bohužel) i cenově- naprosto špičkový mašinky.... :wink: Radek
ICQ 638556901
timi

#35 Příspěvek od timi »

Jirak píše:ze značek bych se nebál jít do Narexu nebo do Makity

Tyto značky mě také zaujali nejvíce. Narex za 4 tis. se mi moc kupovat nechce. V ceně je druhá baterka, kterou nikdy nevyužiji. Přemýšlým, jestli o variantě koupit něco na 14V na NiCd a až se odpodoučí, nacpat to LiOnkami a nabíjet nevyužitou modelářskou nabíječkou. Koukal jsem, že se u LiOn uvádí kapacita 1,3 Ah. Je možné, že v tom jsou LiOn články podobné těm co prodávalo tuším Jeti jako PowerIon?
Curtiss
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Curtiss »

timi píše:Koukal jsem, že se u LiOn uvádí kapacita 1,3 Ah. Je možné, že v tom jsou LiOn články podobné těm co prodávalo tuším Jeti jako PowerIon?

Ne jen, že je to možné, ale je to tak :D
timi

#37 Příspěvek od timi »

Curtiss píše:
timi píše:Koukal jsem, že se u LiOn uvádí kapacita 1,3 Ah. Je možné, že v tom jsou LiOn články podobné těm co prodávalo tuším Jeti jako PowerIon?

Ne jen, že je to možné, ale je to tak :D

Aha, to by mohlo měnit situaci. Říkal jsem si, že později vyměním původní aku za kvalitnější. Pokud jsou v tom již "dobré" články a mé použití je jen občasné, mohl bych je rovnou začít babíjet něčím lepším.
pepin

#38 Příspěvek od pepin »

timi píše:
lubo1 píše:EDIT tiež mám rád supernáradie, ale na tie 2-3 použitia za rok sú to vyhodené prachy....

No když já nerad kupuji levné věci, ale musím uznat, že máš pravdu.

Používám na kolmé díry Bosh upnutou ve stojanu narex, na maličké proxxon a na ty ostatní zjišťuji, se mi něco bezdrátového hodí.

Vzhledem k tomu,že máš bydliště v Praze a jde ti o občasné použití,bych ti dal jeden tip.

zajed jednu sobotu,nebo neděli na burzu v Kolbence,kup tam za max 100kč nějakou akuvrtačku okolo 12v,pokud máš doma 3čl lipol do letadla,vždy budeš mít nabito.Mají tam toho tuny,jen jsou chcíplé ty nikláče.Občas potřebuji produktivněji zašroubovat větší množství šroubu a rozhodně je produktivnější obyč regulovatelná 220v vrtačka za pár šupu nežli aku šunt za cca 2000kč na baterky,je to strašně pomalý a neproduktivní.Za tu stovku levně zjistíš že je to fakt k ničemu,pokud máš možnost 220v.
timi

#39 Příspěvek od timi »

pepin píše:Vzhledem k tomu,že máš bydliště v Praze a jde ti o občasné použití,bych ti dal jeden tip.

zajed jednu sobotu,nebo neděli na burzu v Kolbence,kup tam za max 100kč nějakou akuvrtačku okolo 12v

Napiš mi prosímtě k té burze bližší info.
Na 220 mám velkou a když je potřeba jen někde udělat díra je to moc těžký. Možná bych si vystačil s něčím lehkým na kabelu. Jenže ta má točí jen kolem 400 ot a když jsem se snažil vrtat 2mm měkký plech moc to nešlo.
jio

#40 Příspěvek od jio »

timi píše:Co byste si dnes koupili za akuvrtací šroubovák? Jde mi spíš o hobby věc na občasné použití. Aku bych si přál NiCd nejlépe 12V s kapacitou alespoň 1,5Ah a to z důvodu, aby se tam po původních vlezly 1700SCR.

Celé téma jsem nečetl, ale zaujalo mě to "na občasné použití" hned v prvním příspěvku. Moje zkušenost s 10článkovým akušroubovákem BOSH je taková, že když ho chci "občas" použít, tak je vždy samovybíjením prázdný tak, že se vřeteno sotva pootočí. A to i při vyjmutém zdroji.

Další varianta je, že zdroj zapomenu v nabíječce a když si na něho druhý den konečně vzpomenu, tak je pekelně horký. Kvůli tomu, jsem u nabíječky vyvedl plus a minus až za elektronikou a nabíjím raději modelářskou nabíječkou a původní nabíječku tak používám jen jako stojan s konektorem.

Takže závěr - pro občasné použití je jedno, jaké akumulátory má, ale Li bych se právě kvůli té občasnosti asi vyhnul.
timi

#41 Příspěvek od timi »

jio píše:Další varianta je, že zdroj zapomenu v nabíječce a když si na něho druhý den konečně vzpomenu, tak je pekelně horký. Kvůli tomu, jsem u nabíječky vyvedl plus a minus až za elektronikou a nabíjím raději modelářskou nabíječkou a původní nabíječku tak používám jen jako stojan s konektorem.

Zajímávé. Podobně dopadl táta. Proto jsem mu nechal udělat nové. On tedy říkal, že se nabijí a pak nabíječ změní režim na nějaký udržovací. Nenapadlo mě to zkoumat.
Přílohy
IMAG0014.jpg
IMAG0013.jpg
pepin

#42 Příspěvek od pepin »

Napiš mi prosímtě k té burze bližší info.

http://www.blesitrhy.cz/
Jack1350

#43 Příspěvek od Jack1350 »

Záleží, kolik do ní chceš investovat. Mám velmi dobrou zkušenost s Makitou, ale taky je dražší. Jako zdroj bych ale určitě nedoporučoval Ni-Cd články. Rády trpí paměťovým efektem a životnost není moc dlouhá. Dnes už ale stejně výrobci používají články Ni-Mh. Ty jsou lepší
timi

#44 Příspěvek od timi »

Jack1350 píše:Dnes už ale stejně výrobci používají články Ni-Mh. Ty jsou lepší

Mám takový dojem, že o tomto by se dalo pochybovat...
pepin

#45 Příspěvek od pepin »

Ještě k té burze,to,že ti někdo řekne ráno v 8h,že chce za tu vrtačku 500kč ještě neznamená,že si ji od něj třeba ve 12h neodneseš za 50kč :D určitě to chce smlouvat,né hned zaplatit,co si řekne-samozřejmě platí pro použité zboží,né u stánku s funglovkama.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“