Beta 1400 - stavba
Re: Beta 1400 - stavba
ano mas to spravne.
nahrada povodnej vrtule je (6x4e):
http://www.rcm.cz/e-shop/vrtule-pro-ele ... 6229.eshop
a ty si kupil vrtulu (6x4ep), ktora sa musi tocit opacne.
nahrada povodnej vrtule je (6x4e):
http://www.rcm.cz/e-shop/vrtule-pro-ele ... 6229.eshop
a ty si kupil vrtulu (6x4ep), ktora sa musi tocit opacne.
-
Douda1981
- Kontaktovat uživatele:
Díky za info, to kolega raptor181 koupil apc tlačnou, já mám zakoupenou tu APC 6 x 4E electro jako náhradu, zatím létám s původní než to dostanu kapku do ruky.
Douda1981 píše:Díky za info, to kolega raptor181 koupil apc tlačnou, já mám zakoupenou tu APC 6 x 4E electro jako náhradu, zatím létám s původní než to dostanu kapku do ruky.
nj já totiž předpokládal, že když na betě je motor vzadu a fouká na opačnou stranu než klasická, tak tam musí být tlačná. To jsem se ale hodně spletl.
vrtula sa neotaca, vrtula je otocena tak ako aj normalne vpredu, aj sa rovnako toci
s tou tlačnou nie je problém, ja som si tiež myslel že keď má lietadlo tlačný pohon tak tam pravdepodobne pôjde tlačná, keď som ju kúpil zistil som že budem musieť zmeniť smer otáčania motora a nevedel som či to poletí ale úplne bez problémov už s ňou mám čo to nalietané a žiadny problém som s tým nemal
Někde tady jsem to už četl, že levotočivé vrtuli se taktéž říká tlačná. Běžné jsou vrtule pravotočivé.
U elektrického pohonu je to celkem jedno, kterou použiješ. Buďto změníš polaritu (stejnosměrné motory) nebo prohodíš libovolné dva dráty (stříďáky). Problém by byl u motorů, kde takto jednoduše změnit směr otáčení nejde. Třeba spalováky, sifony (si myslim) apod.
U elektrického pohonu je to celkem jedno, kterou použiješ. Buďto změníš polaritu (stejnosměrné motory) nebo prohodíš libovolné dva dráty (stříďáky). Problém by byl u motorů, kde takto jednoduše změnit směr otáčení nejde. Třeba spalováky, sifony (si myslim) apod.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Barvím Betu a přemýšlím jaký dát vzor na spodek a vršek křídla? Nevíte o něčem elegantním
.
Až to bude hotové hodím sem foto
zdravim,
dnes mi dosla Beta1400 verzia kit, od Tatramodelu. A bol som prekvapeny, ze sa jedna zrejme o novy typ Bety. Zaujimalo by ma ci sa tento novy typ davno predava/ vyraba, alebo je to novinka?
Co som zatial zo zmien spozoroval:
* kryt kabiny, je priehladny so sedackami, vhodne pre umiestnenie pilota
* kridla su istene 2 srobmi
* motorovy kryt je zvlast, jednoduchy pristup k motoru
* tiahla serv su vedene vnutrajskom
* a este nejake drobnosti
dnes mi dosla Beta1400 verzia kit, od Tatramodelu. A bol som prekvapeny, ze sa jedna zrejme o novy typ Bety. Zaujimalo by ma ci sa tento novy typ davno predava/ vyraba, alebo je to novinka?
Co som zatial zo zmien spozoroval:
* kryt kabiny, je priehladny so sedackami, vhodne pre umiestnenie pilota
* kridla su istene 2 srobmi
* motorovy kryt je zvlast, jednoduchy pristup k motoru
* tiahla serv su vedene vnutrajskom
* a este nejake drobnosti
"Digitálna technika pozostáva len z 0 a 1, ktoré sú v správny čas na správnom mieste."
Aktuálně se prodává třetí generace Bety.
První generace měla neprůhlednou kabinu, vnitřek trupu byl bez výztuh. V čumáku byla vlepená kovová zátěž (slepené podložky), kterou je nutné vytrhnout pro použití baterek 2200mAh. Tato verze trpěla na praskající spojku křídel, křídla se za letu často uvolňovala, viz viewtopic.php?p=456532#p456532.
Na konci června se začaly objevovat první kusy druhé generace, která měla průhlednou kabinu s figurkou pilota, výztuhy v trupu, jako zátěž v čumáku kovový váleček zapuštěný v EPP, ovládání křidélek není zakončeno plastovými vidličkami, ale kovovými variabilními koncovkami, viz viewtopic.php?p=664178#p664178 a viewtopic.php?p=665274#p665274.
Od začátku září se dodává Beta třetí generace, která se od dvojky liší zejména vylepšeným upevněním křídel, která jsou k sobě zajištěná šrouby skrz tělo trupu, viz viewtopic.php?p=697993#p697993.
Někdo tady tvrdil (viewtopic.php?p=688156#p688156), že do nových Bet nejde dát 2200mAh baterka, že se tam nevejde a je nutné cosi vyříznout uvnitř trupu, aby se tam vlezla. Jak je to, prosím? Vejde se tam http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=8934? A je opravdu nutné i z nových verzí vyndávat to závaží při použití 2200mAh baterky? Kde přesně je? Nejnovější varianta má závaží řešené stejně jako druhá generace?
První generace měla neprůhlednou kabinu, vnitřek trupu byl bez výztuh. V čumáku byla vlepená kovová zátěž (slepené podložky), kterou je nutné vytrhnout pro použití baterek 2200mAh. Tato verze trpěla na praskající spojku křídel, křídla se za letu často uvolňovala, viz viewtopic.php?p=456532#p456532.
Na konci června se začaly objevovat první kusy druhé generace, která měla průhlednou kabinu s figurkou pilota, výztuhy v trupu, jako zátěž v čumáku kovový váleček zapuštěný v EPP, ovládání křidélek není zakončeno plastovými vidličkami, ale kovovými variabilními koncovkami, viz viewtopic.php?p=664178#p664178 a viewtopic.php?p=665274#p665274.
Od začátku září se dodává Beta třetí generace, která se od dvojky liší zejména vylepšeným upevněním křídel, která jsou k sobě zajištěná šrouby skrz tělo trupu, viz viewtopic.php?p=697993#p697993.
Někdo tady tvrdil (viewtopic.php?p=688156#p688156), že do nových Bet nejde dát 2200mAh baterka, že se tam nevejde a je nutné cosi vyříznout uvnitř trupu, aby se tam vlezla. Jak je to, prosím? Vejde se tam http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=8934? A je opravdu nutné i z nových verzí vyndávat to závaží při použití 2200mAh baterky? Kde přesně je? Nejnovější varianta má závaží řešené stejně jako druhá generace?
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
To ko44: mám verzi 2 a v poho se tam vejda ta baterka co jsi na ni dával odkaz. (Mám ji). A těžiště taky není problém.
A jaký mám dát vzor na ty křídla?
A jaký mám dát vzor na ty křídla?
Naposledy upravil(a) Ancistrus01 dne sob 17.09.2011 8:47, celkem upraveno 1 x.
-
Douda1981
- Kontaktovat uživatele:
Mám verzi 3, žádné závaží v čumáku není, 2200mAh baterka se vejde v pohodě, mám tu samou, těžiště s ní vychází přesně dle návodu.
Již týden jsem závislý
, po třech "letech" které skončily vždy havárií a lepením, jsem to teďka 3x přinesl vcelku beze škod.
Již týden jsem závislý
takze tiez mam verziu 3.
Zaujimalo by ma, cim lepite 1/2 trupu? Pretoze v navode je pisane, sekundovym lepidlom, ale zas ked to nim zalepim, tak urcite veci budu "navzdy" nepristupne
Taky UHU por by nemohol byt?
Zaujimalo by ma, cim lepite 1/2 trupu? Pretoze v navode je pisane, sekundovym lepidlom, ale zas ked to nim zalepim, tak urcite veci budu "navzdy" nepristupne
Taky UHU por by nemohol byt?
"Digitálna technika pozostáva len z 0 a 1, ktoré sú v správny čas na správnom mieste."
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
UHU por klidně 
OK, asi skor to UHU pouzijem ako sekundove (kyanoakrylat), pretoze skor sa rozreze ..
Ancistrus01 píše:Barvím Betu a přemýšlím jaký dát vzor na spodek a vršek křídla? Nevíte o něčem elegantním.
Čau, mně se líbilo co vyvedl Rimr s Floater Jetem, koukni na jeho stránky a někde v galerii je všechno nafocený.
http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/floater ... -upravy-v1
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //