Čínské benzínové motory-životnost
- Katapult
- Kontaktovat uživatele:
Čínské benzínové motory-životnost
Zdravím všechny,kdo má benzínové motory z HC a už s nima něco nalétal.Zajímala by mě životnost,např. co dělají ložiska.Jak dlouho vydrží svíčky popř.jiné zkušenosti.
Re: Čínské benzínové motory-životnost
S čím to chceš porovnávat? Cenově jsou tyto motory jinde a tomu odpovídá i kvalita. Jasně že se používat dají, ale očekávat to samé jako od značkových motorů (výkon, životnost, spolehlivost)
To je neporovnatelné zrovna jako ty ceny. 
Heslo dne: S kecama vydržíš než se roztočí vrtule.
- Katapult
- Kontaktovat uživatele:
Jak poznáš DLE z HC a např od Krilla?
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
podla mna nepoznas
-
TERAZKY
- Kontaktovat uživatele:
Katapult píše:Jak poznáš DLE z HC a např od Krilla?
No za ten rozdiel v cene by servis u Krila mohol byť lepší.
Info mám teda z druhe ruky.
Zákazníkom účtuje rozdielne ceny náhradných dielov. Kto si kúpi motor u neho má lacnejší náh. diel
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
Terazky:
jj to si myslím že je v pořádku, štve mě když si koupím něco od českého dovozce, který ještě nestihl prodat ani tři kusy motoru, ale náhradní díly už má vyprodané protože mu je vyluxují ti co mají motor zakoupený na ebay. Pokuď zajišťuje stálé skladové zásoby panu Krillovy dvojí cena, pak říkám hlavně že je má
jj to si myslím že je v pořádku, štve mě když si koupím něco od českého dovozce, který ještě nestihl prodat ani tři kusy motoru, ale náhradní díly už má vyprodané protože mu je vyluxují ti co mají motor zakoupený na ebay. Pokuď zajišťuje stálé skladové zásoby panu Krillovy dvojí cena, pak říkám hlavně že je má
Co je to za zmatenou logiku? On není prodejce rád, když má "vyluxovaný" regály? Tak snad doobjedná dostatečné množství. A jestli zdražuje z důvodu velké poptávky, tak si může v dnešní době gratulovat. Ono totiž kšeft s náhradními díly je mnohem zajímavější než prodej motoru jako celku.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
- Katapult
- Kontaktovat uživatele:
Nějak to tady otáčíme,ptal jsem se na provoz ne na kšeft.
Taky by mě zajímalo jak je to s tou životností, ale to by se asi musel najít někdo, kdo měl minimálně dva motory a sice čínskej a značkovej ( jenže ty značky si to nechávají nejspíš stejně dělat v číně) a starat se o ně stejně a taky dost dlouho. nebo někde najít nějaký srovnávací testy.
Každý modelář se stane pilotem, komu se to nepodaří, zůstane modelářem navždy.
Katapult píše:Nějak to tady otáčíme,ptal jsem se na provoz ne na kšeft.
Jj, sorry.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
puma163 píše:Taky by mě zajímalo jak je to s tou životností, ale to by se asi musel najít někdo, kdo měl minimálně dva motory a sice čínskej a značkovej ( jenže ty značky si to nechávají nejspíš stejně dělat v číně) a starat se o ně stejně a taky dost dlouho. nebo někde najít nějaký srovnávací testy.
Co to tady meleš za nesmysly ? Mám 3 benzínové motory, 3W 85Xi, Roto 35Vi a MVVS 26 SP. Určitě to s Čínou nemá nic společného, nevím odkud jseš, ale zajeď se podívat třeba do Hronova kde se dělají motory Roto, když majitele poprosíš určitě tě provede výrobou. http://www.rotomotor.cz/rotomotor/cs/kontakt.html Kvalita nesrovnatelná s čínským šmejdem, to samé u MVVS. Ve středu mě u Pipera odešlo servo na odhoz parašutisty, když jsem ho vykuchal z éra ani jsem nebyl překvapen, byl to super výrobek Turnigy. Neměl jsem ponětí že tam tenhle zázrak vůbec mám, letadlo jsem koupil hotové zalétané. Po zkoušce zapojení se z něho linul smrad jako když pálíš cikanský hračky. To mě jen utvrdilo, že této značce i jiným podobným výrobkům od soudruhů z východu se velkým obloukem vyhnout.
Já nepsal o MVVS ani o Olomouckých syrečkách, který se dělají v Lošticích. To byla jen obecná poznámka. Třeba když němci dováží hoblovky, vymění nože, ložiska, přerazí výrobce a rázem je dvakrát dražší německá hoblovka ap. Kolega se ptal na životnost, třeba je možné, že stačí koupit levnej čínskej motor a vyměnit ložiska, nebo něco jinýho co je tam třeba nekvalitní a pak to šlape dýl. Já nevím. To by tu právě mel napsat někdo, kdo s tím má praxi. S obojím. Celej svět přesouvá výrobu do číny. když ne celků, tedy alespoň komponent. Třeba je tu někdo, kdo řekne jestli třeba není lepší koupit tři levnější motory, než jeden drahej atd. O to tu myslím jde. protože každej chce mět to nejlepší za nejmíň peněz. Já mám například čínskou nabíječku, stačilo vyměnit konektor a jede jak pila. ::)))
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
protože každej chce mět to nejlepší za nejmíň peněz
to je docela úsměvné
NJN, o tom to právě je. On by asi každý koupil naše výrobky, jsou lepší, sice dražší, ale i se podpoří náš průmysl atd. jenže je to i o penězích právě a tak se debatuje co a jak. Já ted třeba koupil JC-28 motor z druhé ruky, ale jak novej a ještě v záruce a vůbec netuším, kde byl vyroben. Korunky chrastím na modelaření jak to jde, ted to ještě začalo bavit oba syny, zatím jen s epp a doufám, že jim to ještě dlouho vydrží, ale časem bude zajímavý to utáhnout :::::::::::::))))))))))))) A myslím, že až na pár vyvolených s tím takhle zápasí většina modelářů. Velký letadla lákají a tak se pídí jak to pořídit co nejlevněji s ještě přijatelnou kvalitou. tak nějak to asi bude si myslím já.
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
Velký letadla lákají a tak se pídí jak to pořídit co nejlevněji s ještě přijatelnou kvalitou.
Nejde o letadlo jako takové, ale o motor a elektroniku kterou to osadíš. Taky mám éro od Black Horse, ale nedovedu si představit že bych ho nacpal sračkoidníma komponentama atd. a tím riskoval případné způsobené škody díky chcípnutí nějaké nekvalitní součástky. Neovladatelné letadlo s váhou třeba 6 kg dokáže nadělat dost paseky. Vyšší spolehlivost a tím i určitou bezpečnost dosáhneš pouze s kvalitním zbožím. Nedávno jsem byl svědkem že bublinkolet osazený kompletně vším od Turnigy a ovládané vysílačem T9x si dělal co chtěl, majitel koukal jako blb a nepřišel na příčinu potíží. Tak kde je asi problém že tyhle sračky řádně nekomunikují ani mezi sebou ? Osobně bych tyto zoufalce nepouštěl na letiště a když už, tak jen s pořádným pojištěním a letadlem max. do 500g.