FPV/UAV pro policii...?
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
FPV/UAV pro policii...?
Tak si říkám, kolik by asi PČR ušetřila, kdyby místo vrtulníku a jeho provozních/personálních nákladů nasadila nad Varnsdorfem/Rumburkem nějaké sledovací profi dálkově ovládané zařízení.... Když stale říkají, že nemají na benzín a vůbec na provozní náklady a musejí snižovat stavy....
Re: FPV/UAV pro policii...?
A proc by meli setrit? Lide kteri rozhoduji o investicich se nemalo obohati na provizich. A i kdyby se podarilo usetrit, tak to hned utrati za nejakou kravinu. Porad placou ze na neco nemaji, ale fizlu mame v pomeru na pocet obyvatel snad nejvice v Evrope. O bezpecnost obcanu se postarat nedokazi, viz situace na Sluknovsku (tady uz sice chrani, ale cikany pred pogromem). Nak
Hloupost..armáda má něco podobného a nepřej si vědět kolik jedno letadlo FPV stojí a kolik celý vývoj za nějakých 10 let stál..
Nakadah píše:..., ale fizlu mame v pomeru na pocet obyvatel snad nejvice v Evrope.... Nak
Statisticky možná, ale pokud se podíváš jinam, tak třeba jsou státy, které mají několik různých policejních sborů Guardia Civil, Gendarmerie, Carabinieri atd.) a jako opravdoví policajti tam jsou třeba počítaní jen některé z nich. Navíc si porovnej, jakou náplň má to které četnictvo v tom kterém státě. Před válkou zde byla policie a četnictvo, oboje byly de facto policejní sbory a každý s vlastní náplní navzájem se neprolínající. Skoč si za Malým Džonem, ten ti to velmi dobře vysvětlí. Rozklad policie začal Ičko a on v tom velmi zdárně pokračoval. A uvědom si, že statistika je přesný součet nepřesných čísel.
Hitec Aurora 9X
U nás používají bezpilotní systémy zatím jen vojáci, ale hovořilo se zatím neoficiálně i o použití obdoby MikroKopterů pro účely české civilní policie. Plánovaly se na to náklady policie ČR s možností čerpání z EU fondů, a to cca 3.3 milionu Kč pro rok 2010 a přes 300 tisíc na rok 2011, ale nakonec to bylo vyřazeno viz tento odkaz a tam v tabulce viz položka bezpilotní monitorovací prostředek.
Útvar speciálních operací Vojenské policie ČR používá bezpilotní vrtulník americké výroby SR20 za cca 100 melounů v Kč.
Německá civilní policie používá kvadrokoptétu viz tento odkaz.
Britská civilní policie používá od roku 2010 také něco podobného v Liverpoolu viz tento odkaz a od roku 2012 uvažuje o něčem podobném i v dalším místech v Británii viz tento odkaz.
Myslím, že dříve či později se toho v nějaké podobě dočkáme i u nás.
Útvar speciálních operací Vojenské policie ČR používá bezpilotní vrtulník americké výroby SR20 za cca 100 melounů v Kč.
Německá civilní policie používá kvadrokoptétu viz tento odkaz.
Britská civilní policie používá od roku 2010 také něco podobného v Liverpoolu viz tento odkaz a od roku 2012 uvažuje o něčem podobném i v dalším místech v Británii viz tento odkaz.
Myslím, že dříve či později se toho v nějaké podobě dočkáme i u nás.
Naposledy upravil(a) Drondys dne ned 04.09.2011 19:12, celkem upraveno 2 x.
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
JuraS. píše:Hloupost..armáda má něco podobného a nepřej si vědět kolik jedno letadlo FPV stojí a kolik celý vývoj za nějakých 10 let stál..
.. pokud to víš tak napiš kolik a o kterém armádním FPV mluvíš.
PS. proč si nemám přát "to vědět" ?? Myslím ,že mi to nijak neublíží a ukojíš mou zvědavost .
veka1
veka1 píše: .. pokud to víš tak napiš kolik a o kterém armádním FPV mluvíš.
Už jsem to zde uvedl.
Útvar speciálních operací Vojenské policie ČR používá bezpilotní vrtulník americké výroby SR20.
Zde je odkaz na stručné základní technické info od výrobce SR-20.
Cena v Kč se pohybuje podle vybavení a doplňkové logistiky v různých variantách zhruba od 50 do 120 melounů.
Drondys má pravdu s cenou i ostatními informacemi..řeknu to takhle..za to co se do FPV v české armádě investovalo by se dal koupi pozemek a postavit na něm nová komletně vybavená Bulovka ještě mít peníze na roční provoz...přitom to co umí od černých ovcí jejich FPV strčí to vojenské do kapsy...
Předražený jako všechno co se nakupuje z veřejných prostředků. To nemůže mít cenu 100 mil.
Pokud jde o ceny, tak se obávám pánové, že srovnáváte nesrovnatelné. Tohle zařízení nemůže v žádném případě být jakkoliv srovnáváno s nějakým modelem. Výbava podobných zařízení je zcela jiná než co používáme my. Jak jste si mohli všimnout, má to např. mobilní řídící středisko (ten auťák tam vzadu), který je také nacpaný technikou. Přenos informací není nějaký duallink ve wifině. Informace budou zcela jisté kryptované, komprimované a já nevím co ještě. Tohle všechno naše modely nenosí. Musí to být schopné autonomního letu ( o to se tady také hádáme, zda je to v modelářských podmínkách legální). Lze s úspěchem předpokládat, že vojenský modul GPS bude mít mnohonásobně lepší parametry a bude toho umět podstatně víc, než to, co si mnozí z Vás dávají do modelů pro případ ztráty. Navíc je ten vojenský mixér, a další UAVéčka, schopný nosit různé sondy ke zjišťování všeho možného, od chemických látek počínaje, až ke zjišťování radiace, sledování určených cílů, jejich lokalizace atd.. Takže se ani nedivím, že to vyjde na takové prachy. Nechci tady armádu nějak hájit, jsou tam pěkné podfuky (jakožto i jinde ve státním sektoru), ale že by to bylo až tak předražené, to je na diskusi.
Jinak asi před rokem, či dvěma, byl o podobném zařízení článek v L+K.
Jinak asi před rokem, či dvěma, byl o podobném zařízení článek v L+K.
Hitec Aurora 9X
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
JuraS. píše:Drondys má pravdu s cenou i ostatními informacemi..řeknu to takhle..za to co se do FPV v české armádě investovalo by se dal koupi pozemek a postavit na něm nová komletně vybavená Bulovka ještě mít peníze na roční provoz...přitom to co umí od černých ovcí jejich FPV strčí to vojenské do kapsy...
.. tak to jo, Drondys má pravdu,ale dotaz byl položený trochu jinak.
Vzhedem k tvému prvnímu příspěvku ,jsem v duchu zajásal ,že to víš ty a konečne se dovím skutečné čísla .
Předpokládal jsem ,že jsi byl účastníkem toho vývoje, případně sedíš v komisích, které o nákupu takových poletuch pro armádu rozhodují.
O vývoji a provozu armádních BP něco málo vím ,ale jsem již 11 let mim obor, tak jsem si chtěl obnovit znalosti.
Mám praktickou zkušenost,že co se pustí ven přes media ,málokdy suhlasí s reálem.
...no nic , jdu lepit špejle
veka1
veka1 píše:...no nic , jdu lepit špejle![]()
veka1
promiň ale nemohu ti nic prozradit ani tady ani v hospodě a ani kdybys mi trhal prsty..(to asi možná)
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
JuraS. píše:veka1 píše:...no nic , jdu lepit špejle![]()
veka1
promiň ale nemohu ti nic prozradit ani tady ani v hospodě a ani kdybys mi trhal prsty..(to asi možná)
.. ja ti věřím. V tom případě tvůj první příspěvek byl zcela zbytečný. K čemu je dobré všem sělit ,že nic neřekneš,dokonce si to nemáme ani přát vědět co víš ty ... v ten moment se prakticky nikdo na nic neptal?
PS. takže zase nic, ... už jsem pár těch špejlí ulepil, jdu lepit další
veka1
FPV/UAV pro policii...?
ve kbelich v muzeu ty cesky bezpilotni letadla maji.
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
vitthoun píše:ve kbelich v muzeu ty cesky bezpilotni letadla maji.
... no a?? Debata byla o penězích, znalostech a komunikaci,ne o letadlech .
veka1