PIONEER ARF

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
sigi123

Re: PIONEER ARF

#31 Příspěvek od sigi123 »

Ono to dostalo ránu?A já si myslel že se s tím spadnout nedá 8O .Ne vážně,jak to vypadá vevnitř?Z čeho je přepážka:Chtěl bych ten kryt preventivně odříznout a udělat ho na šroubky.Motor výkonem bohatě stačí,spíš budu zkoušet vrtule.Ale zajímal by mě regl jakej tam je.
wilder01

#32 Příspěvek od wilder01 »

To je skoda ze je tam poddimenzovana prepazka a zly pristup... toto ma odradza od kupy tohto era. Po cerstvej skusenosti s Foxom, hnusnemu pristupu k prepazke a absolutne ziadnemu nahradnemu dielu si dam pri dalsom ere pozor aj na taketo detaily.
Nova Cessna 182 a takisto aj Piper maju uchytenie motora lahko pristupne a hlavne lepsie riesene.
Zrejme si priplatim...
Beta, FOX 1800, Scout, Pioneer, Gama, Hype WOW, Radjet, Alula by Shani,Blast G3
Flysky 9x+Er9x+Frsky
chrpos

#33 Příspěvek od chrpos »

sigi123 píše:Ono to dostalo ránu?A já si myslel že se s tím spadnout nedá 8O .Ne vážně,jak to vypadá vevnitř?Z čeho je přepážka:Chtěl bych ten kryt preventivně odříznout a udělat ho na šroubky.Motor výkonem bohatě stačí,spíš budu zkoušet vrtule.Ale zajímal by mě regl jakej tam je.

Za letu to nespadlo.Mladý si pohrál doma,byl prostě rychlejší,chce už taky velké letadlo a měl velkou radost,že to jezdí.Jelikož jsem jel na víkend pryč,tak mi manželka chtěla udělat radost a dala to opravit do RC Portu v Oáze.Láďa mi potom řekl,že tam je slabá plastová přepážka přilepená na EPP.Teď to přilepil zpět silikonem a ten se dá odstranit lehce technickým benzinem,takže příští oprava snadná.Příště si udělám přepážku z překližky.Jinak už jsem s tím létal a létá to opravdu pěkně.no a regl to nevím jaký tam je ale co můžeš čekat od čínana asi Noname.Taky jsem přemýšlel udělat to vyndavací.Jo Sigi jsi si jistý,že tam opravdu pásnou plováky na easycub?asi je obednám at to mohu doladit úplně
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
sigi123

#34 Příspěvek od sigi123 »

Samozřejmě že úchyty se budou muset udělat,ale odpovídají váhou a velikostí.
sigi123

#35 Příspěvek od sigi123 »

wilder01 píše:To je skoda ze je tam poddimenzovana prepazka a zly pristup... toto ma odradza od kupy tohto era. Po cerstvej skusenosti s Foxom, hnusnemu pristupu k prepazke a absolutne ziadnemu nahradnemu dielu si dam pri dalsom ere pozor aj na taketo detaily.
Nova Cessna 182 a takisto aj Piper maju uchytenie motora lahko pristupne a hlavne lepsie riesene.
Zrejme si priplatim...

Nevím,rozhodovat se mezi letadly kvůly přepážce?Modelář si poradí.Navíc cessna i piper je zas něco jiného letovíma vlastnostma.Ten piper 140cm se mi taky líbí,toho menšího jsem ted prodal.Jen se mi zdá drahej u pelikána,z HK vyjde stejně s plnou výbavou.
sigi123

#36 Příspěvek od sigi123 »

A ještě k té cessně-ona je možná horší než pionner.Má špatný podvozek a jak jsem viděl na youtubu při lopasu se jim sklápěj křídla a jdou k zemi.Ono na každém modelu je něco.Piperovi zase praská podvozek,jsou to jen plastové tyčky.To jsou podle mě horší vady/a hůř opravitelné/než motorová přepážka.

http://www.youtube.com/watch?v=NtUqgenH ... re=related

a je tam víc videí kde ten podvozek praskne.Takže si asi moc nevybereš. :)
wilder01

#37 Příspěvek od wilder01 »

no jo. prave som popozeral nejake videa s cessnou a fakt sa kridla oddeluju od trupu... piper ma uchytenie kridel lepsie riesene, nasuvaju sa do trupu a podvozok sa da vymenit...
Viem, mozno sa to zda ako hlupost rozhodovat sa podla prepazky.. ale odnimatelny kryt drziaci na magnetoch + motor drziaci na plechovom loze je z hladiska buduceho servisovania lepsie riesenie. Takisto pristup k servam a elektronike je pri cessne a novom piperovi lepsie reseny.

Podvozok je na pioneery fajn, ale kridla su tiez nasadene na trupe zvrchu cize teoreticky je tam to iste riziko, ze sa vytrhnu obe kridla pri prudsom manevrovani, hlavne ak maju taku velku plochu. Druha vec je sila motora.. na pioneeri je zjavne slabsi a mozno preto sa ti zatial kridla nevytrhli.

To ja len tak zvazujem mierne znechuteny havariou Foxa a nedostupnosti nahradnej prepazky... z Pelikanu odpisali ze taky diel nie je, treba si ho vyrobit....
Flysky 9x+Er9x+Frsky
sigi123

#38 Příspěvek od sigi123 »

Na pionnerovi je podvozek přišroubovaný do asi 2cm tlusté plastové desky která je vlepená do trupu skrz,a shora se do ní šroubuje křídlo.Teoreticky se vytrhnout nemůže,pouze při nárazu se ustřihnou polyamidové šrouby šrouby křídla takže škody jsou minimální.Ten piper se mi fakt líbí ale dávat 300-400 kč za podvozek při každym tvrdšim přistání se mi nechce.Počkám až ho u nás dostane a uvidím.Holt se nesmí padat,já nic nerozbil už dva roky/musím zatukat/ :D .
wilder01

#39 Příspěvek od wilder01 »

takze pioneera odporucas a nevidis na nom slabiny....
ja by som chcel nieco na take pohodove polietanie a jemnejsiu akrobaciu..teda aby sa okrem polietania dalo aj trosku zablbnut.... ta cessna ma znechutila svojim sposobom uchytenia kridelok... piper ma asi trosku narocnejsiu stavbu.... 1,4m do auta nedam a skladat to so vsetkymi vzperami pod kridlami ...
no tak mozno ozaj kupim pioneera a po pripadnej havarii prerobim prepazku a zrezany predok prerobim na magnety.....
Flysky 9x+Er9x+Frsky
sigi123

#40 Příspěvek od sigi123 »

I pionner má slabiny,třeba ten čumák.Ale po delším zkoumání mi vycházel jako nejlepší.Rozhodnout se musí ale každý sám.Ještě se mi zamlová tenhle piper :

http://www.astramodel.cz/cz/katalog/Air ... 13606.html

za tu cenu jako u pelikána má aspon motor.A dřeva se nebojím.Tenhle jde rychle rozložit a složit,je tam na něj recenze.
chrpos

#41 Příspěvek od chrpos »

Myslím,že přepážka bez rány vydrží!Já holt jsem vůl a nechal jsem to bez dohedu no dopadlo to ještě dobře!A na druhou stranu už alespon víte,jak na to :D Ta přepážka je v případě opravy záležitost na hodku když to budeš řezat lupénkpvou pilkou,a není to vůbec tragédie která by tě měla odradit!!!To je alespon můj názor!A kdyby na krasně jsi to potom zpět prilepil siikonem,stačí trochu technického benzínu a máš to oddělené!Ale samozřejmě Ti ho nenutím,to je tvá volba,jen doporučuji!Dnes je celkem hezky tak to jdu doladit.
bitovod

#42 Příspěvek od bitovod »

Přilepit motorovou přepážku silikonem - to je nějakej novej trend, kterej mi uniknul? Tím silikonem myslíš to, co chvíli drží, pak se to na jednom kraji lehounce odfoukne (třeba kvůli vibracím nebo lehčímu ťukanci) a pak se začne odfouklina zvětšovat, dokud nevypadne motor i s přepážkou za letu?

Nevím, přepážku do EPP bych lepil asi nejspíš střední vteřinovkou - a moc bych s ní nešetřil.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
chrpos

#43 Příspěvek od chrpos »

bitovod píše:Přilepit motorovou přepážku silikonem - to je nějakej novej trend, kterej mi uniknul? Tím silikonem myslíš to, co chvíli drží, pak se to na jednom kraji lehounce odfoukne (třeba kvůli vibracím nebo lehčímu ťukanci) a pak se začne odfouklina zvětšovat, dokud nevypadne motor i s přepážkou za letu?

Nevím, přepážku do EPP bych lepil asi nejspíš střední vteřinovkou - a moc bych s ní nešetřil.

Psalo se jak se dostat k motorove prepazce ten kryt na ni mam prilepeny silikonem ne prepažku!!Takže znova,kryt mám prilepeny silikonem nikoliv motorovou prepažku!!!!!!Ted to po sobě čtu,no napsal jsem to blbě sorry
chrpos

#44 Příspěvek od chrpos »

Nedalo mi to a proste jsem to sundal at víte,jak to udělali!!!
Tak to je ten kryt který mám přilepený silikonem!V něm vlepené závaží!
Tak to je ten kryt který mám přilepený silikonem!V něm vlepené závaží!
Motorová přepážka je asi hliník tak ne plast.
Motorová přepážka je asi hliník tak ne plast.
A do třetice regulátor no name jak jinak,no ten motor prostě zvonek pozdeji mozná nahradím!
A do třetice regulátor no name jak jinak,no ten motor prostě zvonek pozdeji mozná nahradím!
bitovod

#45 Příspěvek od bitovod »

chrpos píše:
bitovod píše:Přilepit motorovou přepážku silikonem - to je nějakej novej trend, kterej mi uniknul? Tím silikonem myslíš to, co chvíli drží, pak se to na jednom kraji lehounce odfoukne (třeba kvůli vibracím nebo lehčímu ťukanci) a pak se začne odfouklina zvětšovat, dokud nevypadne motor i s přepážkou za letu?

Psalo se jak se dostat k motorove prepazce ten kryt na ni mam prilepeny silikonem ne prepažku!!Takže znova,kryt mám prilepeny silikonem nikoliv motorovou prepažku!!!!!!Ted to po sobě čtu,no napsal jsem to blbě sorry

No když to teď čtu, dá se to z toho tak pochopit, já to pochopil blbě, sorry.
Startuji čím dál častěji, ale počet přistání, po kterých se letadlo nedá odnést v jedné igelitce, se i nadále limitně blíží nule...
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“