akuvrtačka
akuvrtačka
Co byste si dnes koupili za akuvrtací šroubovák? Jde mi spíš o hobby věc na občasné použití. Aku bych si přál NiCd nejlépe 12V s kapacitou alespoň 1,5Ah a to z důvodu, aby se tam po původních vlezly 1700SCR.
Re: akuvrtačka
Dnes bych si koupil hlavně něco na Lixx, protože jak to používáš jenom jako hobby, občas, tak se ti to vrtání nejvíc znepříjemní tím, že pokaždé když to vezmeš, tak to bude vybité.
Mohu Ti doporučit zabývat se tím, jaké to má otáčky. Spousta těch levných verků by byla celkem použitelná, ale má to malé otáčky, takže skutečně jenom jako šroubovák. Pokud potřebuješ vrtat, tak na vrtáky 1,2,3,4mm.... potřebuješ otáčky.
(Po x pokusech jsme v práci koupili komplet aku sady od Makity, hlavně proto, že potřebujeme aku brusky. Je to dost raketa (cca 20 000,-), ale zase je v tom bruska, pila, vrtačka, šroubovák, maflík, 3baterky, nabíječ, nějaké světlo..... Jednotlivě to kupovat se značně prodraží. Tohle píšu jenom pro představu k čemu to třeba srovnávat. Tohle je TOP, na doma to mít nemusíš)
Mohu Ti doporučit zabývat se tím, jaké to má otáčky. Spousta těch levných verků by byla celkem použitelná, ale má to malé otáčky, takže skutečně jenom jako šroubovák. Pokud potřebuješ vrtat, tak na vrtáky 1,2,3,4mm.... potřebuješ otáčky.
(Po x pokusech jsme v práci koupili komplet aku sady od Makity, hlavně proto, že potřebujeme aku brusky. Je to dost raketa (cca 20 000,-), ale zase je v tom bruska, pila, vrtačka, šroubovák, maflík, 3baterky, nabíječ, nějaké světlo..... Jednotlivě to kupovat se značně prodraží. Tohle píšu jenom pro představu k čemu to třeba srovnávat. Tohle je TOP, na doma to mít nemusíš)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Lixx může být zajímavé řešení, souhlasím. Začal jsem LiFe používat jako přijímačovky ze stejného důvodu.
Jinak měl jsem v ruce toto:
http://www.rr-naradi.cz/extol-premium-c ... 14-4v-nicd
vypadá to, že do bateriové části by se pak pár LiFe nebo LiOn vešlo.
Nebo tady je něco přímo na LiOn
http://www.rr-naradi.cz/sroubovak-vrtac ... inhell-red
Teď doma používám něco ze supermarketu co chtěl táta vyhodit. Připojil jsem to na zdroj a taky to funguje. Takže nejspíš nebudu moc náročný uživatel.
Jinak měl jsem v ruce toto:
http://www.rr-naradi.cz/extol-premium-c ... 14-4v-nicd
vypadá to, že do bateriové části by se pak pár LiFe nebo LiOn vešlo.
Nebo tady je něco přímo na LiOn
http://www.rr-naradi.cz/sroubovak-vrtac ... inhell-red
Teď doma používám něco ze supermarketu co chtěl táta vyhodit. Připojil jsem to na zdroj a taky to funguje. Takže nejspíš nebudu moc náročný uživatel.
Naposledy upravil(a) timi dne pát 09.09.2011 11:50, celkem upraveno 1 x.
JMalik píše:Dnes bych si koupil hlavně něco na Lixx, protože jak to používáš jenom jako hobby, občas, tak se ti to vrtání nejvíc znepříjemní tím, že pokaždé když to vezmeš, tak to bude vybité.
Ja som dlho používal dederonsku Piko vrtačku.... Keď odyšla - kúpil som v obludomarkete za tri stovky aku vrtačku. Používam na diery 1-5 mm. Na večšie mám stopkovú kužeľovú frezu 12mm. Vrtačka na tých cca 10 dier na jedno lietadlo bohate stačí. Aku držali krátko. Kolega kúpil značkovú za dvaapol litra a aku mu nedržia dlhšie....
Rozobral som akumulátor - premeral články a tri boli na ....Tak som ich ani nevyberal a šlusol som ich drátom. Drží to už takto dlhé roky k spokojnosti. Na frezovanie a brusenie mám za 4 stovky z obludomarketu noname Dremla. Na tie 2- 3 použitia za rok postačuje bohate....
EDIT tiež mám rád supernáradie, ale na tie 2-3 použitia za rok sú to vyhodené prachy....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
lubo1 píše:EDIT tiež mám rád supernáradie, ale na tie 2-3 použitia za rok sú to vyhodené prachy....
No když já nerad kupuji levné věci, ale musím uznat, že máš pravdu.
Používám na kolmé díry Bosh upnutou ve stojanu narex, na maličké proxxon a na ty ostatní zjišťuji, se mi něco bezdrátového hodí.
- kubadera
- Kontaktovat uživatele:
tuhle červenou Einehllku mám. Chytil jsem jí asi před 2ma lety v OBI v akci, tuším asi do 2k. Jsem s ní spokojen. Předtím jsem měl taky šunt ze supermarketu, ale dojela na baterky (NIxx). Tahle mně zatím ve štychu nenechala, když jí jednou za 14 dní až měsíc vytáhnu, tak jede jak drak. Pak si vzppomenu, dám jí dobít a je zase klid.
Makita je profi a za cenu k 3k jsou jen s NIxx baterkama. červenej Einhell by měla být řada tušímže se jí říká "master", mezistupeň mezi hobby a profi. Modrej Einhell je šunt do košů v Penny marketu. Jinak když už chci něco lepšího, tak jdu do Hornbachu, tam maj na ty lepší záruku 5 let. Akorát na červenej Einhell bohužel ne, ale na zelenej Bosch už ano.
Mam tuhle a jsem spokojeny. Pouzivam ji prakticky na vsechno sroubovani a vrtani (krome priklepu).
Po noname z OBI a zlute einhelce je to prijemna zmena k (dost) lepsimu.
Po noname z OBI a zlute einhelce je to prijemna zmena k (dost) lepsimu.
- chastra
- Kontaktovat uživatele:
Já zas mám tuhle Super na ní je, že ukazuje stav nabití, přisvěcuje ti pod vrták a jsou tam dvě baterky Lion 1,5Ah nabitá je cca za 50min. Baterky jsou skutečně 1,5Ah maji chybu v popisu.
lubo1 píše:...............
lubo1,
on chce akuvrtací šroubovák.
Vezmi své hračky, krabici vrutů a napiš počet, kolik jsi jich zašrouboval do měkkého dřeva ( testuje se to tak na šestkách, šedesát délka).
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
chastra píše:Já zas mám tuhle Super na ní je, že ukazuje stav nabití, přisvěcuje ti pod vrták a jsou tam dvě baterky Lion 1,5Ah nabitá je cca za 50min. Baterky jsou skutečně 1,5Ah maji chybu v popisu.
Podobnou má táta na 12V NiCd. Měl jsem jí od něj půjčenou. Jelikož si jednou za vcelku velké peníze si nechal zrepasovat aku, které po vcelku krátkém čase vydželo samonabité tak dva dny jsem mu nechal u jednoho modeláře udělat pořádné. Chtěl NiCd, aby mohl používat originální nabíječ. Snad budou dlouho sloužit.
JMalik píše:lubo1 píše:...............
lubo1,
on chce akuvrtací šroubovák.
Vezmi své hračky, krabici vrutů a napiš počet, kolik jsi jich zašrouboval do měkkého dřeva ( testuje se to tak na šestkách, šedesát délka).
Názov sekcie je vrtačka.....
Vrtačiek od malých po XXL mám asi 5 a búracie kladivo si môžem požičiať...... Na modely používam tú "obludomarketovú" ....
Je tak hnusná a obúchaná, že mi ju nikto neberie a je vždy na svojom mieste a v stave v akom som ju zanechal.....
http://lubo111.rajce.idnes.cz
lubo1 píše:Názov sekcie je vrtačka.....
Ano, nevěděl jsem jak to přesně nazvat. Rozmýšlel jsem nad akuvrtacíšroubovák, ale to je blbý slovo pro vyhledávání.
Jedná se mi o tu věc pro řemeslníky co používají, když jsou líní točit šroubovákem vruty do dřeva.
Vyskusaj Narex ASV 10-2A a uvidis, ze uz nic ine nebudes chciet.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander
Mám nějaký aku šroubovák co snad i umí vrtat...jenže má jen nástavce na klasické bity, těch sice mám desítky ale jako na potvoru jsem nedávno potřeboval nějaký elektrický šroubovák a nebo ruku navíc abych utáhl mini šroubeček...jenže v mini se nedělají na klasické bity...tohle se spíš hodáí na to kdybych se zase stěhoval (za 5 let 3x) tak aby mi neupadla ruka se šrouhováním aku vrtačkou s nimh akupackem....
Ahoj. Již 10 let používám první model akučka od Narexu.Doma, na melouchách,vrtám,šroubuji.Bez problému.Bohužel, cena je vyšší, ale já nelituji.R.