Svahy ČR

Název je dostatečně samovysvětlující...
Zpráva
Autor
pepin

Svahy ČR

#1 Příspěvek od pepin »

Ahoj postupně by zde měla vzniknout rubrika seznamu použitelných svahu pro modely letadel .Jednalo by se o uzamčené oddělení,kde bude pro ten který svah použit pouze jeden nejvýstižnější odkaz.

Svahy by byly tříděny podle základních světových stran-J-V-Z-S

případně by mohl být výběr zužen oblastním výběrem.-třeba Střední Čechy.

Stručně by mělo být posáno specifikum svahu,záludnosti,místa vhodná k přistání,parkování aut a podobně.Vhodná by byla i výstižná fotodokumentace svahu,odboček z hlavních silnic na příjezdové cesty, případně kratoučké videjko at přímo z modelu,nebo ze země na model,aby bylo lépe odhadnutelné,co lze asi tak od toho svahu očekávat.

Konečného zpracování by se měl ujmout pouze jeden ochotný človíček, aby to mělo vždy podobnou strukturu a jednotný řád.

ve výsledném zpracování si představuji stručný popis místa a případně stručné video s pár fotkama a videosekvencí at z modelu,nebo ze země na model.Rozhodně ne odkazy a zdlouhavé dohledávání na ruzných klubových stránkách,nebo prezentace nějakých modelářských akcí.
Dr.LuckyLuke
Kontaktovat uživatele:

Re: Svahy ČR

#2 Příspěvek od Dr.LuckyLuke »

A co tak použít RCMapy a aktualizovat svahy tam. Vše, co požaduješ se tam dá vložit nebo napsat. A to třídění podle různých kategorií (místo atd) tam taky funguje. Neber to ode mě jako rýpání, ale proč mít informace na různých místech, když můžou být na místě jediném.
Blade mCX a mSR, AXN Floater, MPX TwinStar II, FPV Shark, Spektrum DX7,... Je toho už prostě hodně.
pepin

#3 Příspěvek od pepin »

Dr.LuckyLuke píše:A co tak použít RCMapy a aktualizovat svahy tam. Vše, co požaduješ se tam dá vložit nebo napsat. A to třídění podle různých kategorií (místo atd) tam taky funguje. Neber to ode mě jako rýpání, ale proč mít informace na různých místech, když můžou být na místě jediném.

Na rc mapách je toho tuna,kdejaká boule a násep,kam dal někdo odkaz,když se pak na to místo někoho věci znalého zeptáš,tak se třeba dozvíš,že tě tam okamžitě zastřelí myslivec :wink: navíc podle satelitní mapy toho fakt moc nevidim.Ono těch použitelných svahu zase tolik není.
pepin

#4 Příspěvek od pepin »

pepin píše:
Dr.LuckyLuke píše:A co tak použít RCMapy a aktualizovat svahy tam. Vše, co požaduješ se tam dá vložit nebo napsat. A to třídění podle různých kategorií (místo atd) tam taky funguje. Neber to ode mě jako rýpání, ale proč mít informace na různých místech, když můžou být na místě jediném.

Na rc mapách je toho tuna,kdejaká boule a násep,kam dal někdo odkaz,když se pak na to místo někoho věci znalého zeptáš,tak se třeba dozvíš,že tě tam okamžitě zastřelí myslivec :wink: navíc podle satelitní mapy toho fakt moc nevidim.Ono těch použitelných svahu zase tolik není.

a když už máš jet někam třeba 50-100 i víc kilometru,je dobré vědět,kam jedeš.
Dr.LuckyLuke
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Dr.LuckyLuke »

pepin píše:...
Taky pravda, taky pravda... Už mlčím, už mlčím :)
Blade mCX a mSR, AXN Floater, MPX TwinStar II, FPV Shark, Spektrum DX7,... Je toho už prostě hodně.
leguan
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od leguan »

Tak na přání Pepina jsem narychlo spíchnul ukázku jak by to asi mohlo vypadat.....
Raná u Loun
Sjezd od Prahy na odbočce Louny západ a dále směr obec Ranná,příjezd přez vesnici na placené parkoviště pod restaurační penzion Skleník.Létá se zde bud dole u parkoviště pod kopcem na cvičné loučce-MOTOKROS,-slouží jako cvičná a přistávací plocha pro padáčkáře-vhodné spíš pro termické létání s pomocným motorem,nebo na vrcholu svahu-VELKÉ BOULI,zde je přistání již problematičtější..O víkendech při slabším větru je potřeba počítat se souběžným provozem padáku , rogal.a vyjimečně při větrném počasí zde krátce svahují i skutečné větroně.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DmhBlCWllKE[/youtube]
[img]http://img4.rajce.idnes.cz/d0411/0/781/781421_3ee29624f83c07b744de8c54746c56a9/images/ATR_podpis.jpg[/img]
pepin

#7 Příspěvek od pepin »

Dr.LuckyLuke píše:
pepin píše:...
Taky pravda, taky pravda... Už mlčím, už mlčím :)

V pohodě :D jednou jsem sjížděl do NEBUŠIC a viděl jsem tam partu modelářu na krásné loučce co honili EPPáky,byl jsem z toho vcelku zavzdušněný-jaká krásná louka a navíc na rc mapě,když jsem to pak probíral s místníma,tak se popadali za břicho-to jak přiletěl z Ruzyně vrtulník,jesti si nedělají prdel :D
corrab
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od corrab »

Ahoj, osobně bych se přikláněl také spíše k aktualizaci na rcmapách. Není přeci snad obtížné problematické lokality vymazat nebo je lépe ponechat s výstražným komentářem - sem nelez:)

1. Třídění dle větru tu bude super, oblastní výběr vidím jako nutnost! Pokud by se dalo třídit i dle velikosti éra, nebo všech možný zadaných kritérií(např. autem na startovačku ano/ne, přistávačka 10m dlouhá, atp.), bylo by to nejlepší.
2. Mapa s možností zkoumíní terénu je neocenitelná pomůcka při hledání nových svahů, osobně raději chodim, hledám a poznávám. Spojením infa z více míst/map by se pak dalo dosáhnout slušného výsledku.
3. Čím to bude stručnější a přehlednější, tím lépe.

Držim palce ať se dobré dílo povede, nápad je to zdařilý!
3vehykly, letka poletuch, 1plavidlo..na kole to už neodvezu:(
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od TomasC »

leguan píše:Tak na přání Pepina jsem narychlo spíchnul ukázku jak by to asi mohlo vypadat.....
Raná u Loun

Určitě je tam potřeba přidat směry větru:

Raná u Loun: SeveroZápad, JihoVýchod.

Případně co takhle kompasový kurs ideálního a ještě použitelných směrů??

Jsem proto to udělat zde. Je zde mnohem lepší kontrola nad obsahem. A opravdu DOBRÝCH svahů není mnoho :(.
pepin

#10 Příspěvek od pepin »

Ta Ranná je tak trošku ohledně možností směru větru a použitelnosti mimo JZ tak trochu vyjímkou-já si to představuji tak,že ráno koukneš z okna,zjistíš odkud fouká vítr a pokud to bude právě třeba od východu-cvakneš na svahy orientované východně,že je ten svah možné využívat i ze západu se ti otevře pokud cvakneš na vítr od západu,k tomu by měli odpovídat i fotky a ilustrační video

Fouká východ-je mi prd platný,že se dá na Ranný létat i od západu,případně severu a naopak.Když bych měl popsat a nafotit všechny možnosti třeba té Ranné,tak to bude dlouhý text a mraky fotek,mě to přijde přehlednější,když se ten kopec otevře podle větru a vždy jen s popisem místa,které je pro tento směr použitelné.Ted jsme z Honzou vybírali z fotek a videí co měl v archivu,přijde to předělat-fotka odbočky z hlavní a detailnější -výstižnější fotky startovačky a míst vhodných k přistání.

Navíc jet na kopec podle předpovědi větru bývá stejně tak trošku loterie,všechny meteostanice ukazují sz a když vylezeš na kopec,fučí jih jak vyšitej,kort když fouká slabší vítr a ovlivnuje proudění termika,proto se mi ani nechce moc psát,že když je to východní svah,jde létat i trochu z jihu,případně severu.

Těch použitelných svahu,kdy má smysl natankovat nádrž u auta určitě není mnoho a bylo by fajn,kdyby se sem časem dostali právě i s tou fotodokumentací.
walter2

#11 Příspěvek od walter2 »

Mě osobně připadá lepší využít toho, co již existuje a vrhnout síly do aktualizace již existujících RCMap. Pokud se někdo ujme vytvoření dalšího seznamu, který nebude provázaný s mapou, tak to bude krok zpět.
pepin

#12 Příspěvek od pepin »

walter2 píše:Mě osobně připadá lepší využít toho, co již existuje a vrhnout síly do aktualizace již existujících RCMap. Pokud se někdo ujme vytvoření dalšího seznamu, který nebude provázaný s mapou, tak to bude krok zpět.

Na kolika letištích nebo kopcích si už po cvaknutí na RC mapy byl?

Neviděl bych v tom vědu,pokud ze mě nadšení nevyprchá,popíšu tady trochu Rannou a časem až se tam zase dostanu kopce okolo Berouna,tím to z mé strany asi zkončí,pokud někam nevystrčím zadek a to bych právě rád,ale nééééé podle vlaječky na RC mapě,jako že tam někdo viděl nějakou bouli,možná by to šlo,teda ptáci tam létali.Minulý týden jsem se jel podívat na jeden kopec,na který jsem zde dostal odkaz,ani jsem nevylezl nahoru,už od spoda bylo vidět že je to tak maximálně na pomlácení era při pokusu trefit se mezi keře a stromy,kdyby odtamtud bylo pár fotek,nemusel jsem tam vubec jezdit.Těch kopcu je vážně málo,kdyby tu u větronu viseli,ničemu by to neublížilo,era budou jiný,kopce pořád stejný.
walter2

#13 Příspěvek od walter2 »

Vsechny svahy jsem hledal dle Rcmap (celkove 4-Vinarice, Korno, 2x Praha).
pepin

#14 Příspěvek od pepin »

walter2 píše:Vsechny svahy jsem hledal dle Rcmap (celkove 4-Vinarice, Korno, 2x Praha).

Tak fajn,tak to tam muže potom někdo doplnit.já si na to co snad spáchám ,jestli ze mě to nadšení předčasně nevyprchá určitě autorský práva vyřizovat nebudu :D Ale prioritně mě táhlo mít ty svahy nafocený tady v sekci větroně,třeba i s nějakým kecacím oddělením kdo a kdy kam jede,jako to mají třeba kombatáci.

Uplně nejideálnější by mi přišlo,kdyby se v základu otevřel vuči směru větru uzamčený odkaz,ale bokem by bylo možné otevřít jakési vykecávátko,kam by mohl přispět kdokoli.Ta video-fotodokumentace mi přijde dobrá přez to You Tube,protože se pod názvem lokality mohou otevřít další videa,která to po shlédnutí pilotního automaticky nabídne.V tom vykecávátku už by se pak mohl dlouhosáhle rozebírat kdejaký postřeh kohokoli z tohoto kopce a mohlo by tam být více detailnějších informací.
happy_cz
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od happy_cz »

Hi Pepine a ostatni,
nechtel jsem do toho vstupovat, protoze v tomhle nejsem zakonite objektivni, ale jestli tedy muzu vstoupit, tak by me zajimalo (nic ve zlem;-), co vam na rcmapach jeste chybi (tedy krome vyberu svahu podle vetru, videa a mobilni verze, protoze to zatim rcmapy neumi :oops: ?

Nevim, jestli vite, ze existuje textovy seznam lokalit rcmap (http://rcmapy.com/list.php?map=cz), kde je roztrideny prehled lokalit podle typu a daneho regionu, viz napr. lokality v regionu Praha http://rcmapy.com/list.php?map=cz#r1, ale i napr. Slovensko nebo Polsko atd.

Dejte vedet, neco vymyslime...
Happy
Mini Corado, Mustang P51D, Vespid, Funcub - Futaba T8FG
---
http://rcmapy.cz/cs/map/1/location/300
Odpovědět

Zpět na „Větroně“