Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Kopfrkingl

Re: Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

#1456 Příspěvek od Kopfrkingl »

Ahoj potřeboval bych radu. Pošta po mě žádá doložení dokumentů pro zjištění celní hodnoty zboží, které je z Hobbycity. Objednávku, ale zaplatil kolega svojí kreditkou, takže nemůžu doložit výpis z účtu, ani to nebylo placeno přes paypal :? .
Nevíte prosím někdo jak postupovat ?
Drondys

#1457 Příspěvek od Drondys »

Kopfrkingl píše:Ahoj potřeboval bych radu. Pošta po mě žádá doložení dokumentů pro zjištění celní hodnoty zboží, které je z Hobbycity. Objednávku, ale zaplatil kolega svojí kreditkou, takže nemůžu doložit výpis z účtu, ani to nebylo placeno přes paypal :? .

Není podstatné, aby výpis byl z Vašeho účtu PayPal nebo z Vašeho bankovního účtu. Podstatné je, aby výpis příslušné platební operace byl spárovatelný s příslušnou objednávkou a zásilkou, a to by mělo být splněno u výpisu konkrétní bankovní operace provedené tou kreditkou i když není Vaše. Takže Váš kolega, který platil svojí kreditkou má k té kreditce příslušný účet v příslušné bance a z něj je možné provést výpis konkrétní bankovní operace vztahující se pouze k té jedné platbě za tu konkrétní objednávku z HobbyKingu. Výpis získá ten Váš kolega, a to buď přes elektronické bankovnictví nebo si o něj může požádat v příslušné bance, od které má tu kartu a pak Vám ten výpis pošle/předá. Bude-li to elektronický výpis v PDF tak jej můžete poslat jako přílohu v emailu na poštu Praha 120 tj. na emailovou adresu sklad.praha120@cpost.cz i s dalšími potřebnými dokumenty nebo bude-li to papírový výpis můžete jej naskenovat do PDF dokumentu a opět poslat i s dalšími potřebnými dokumenty tj. s výpisem objednávky HK a s prohlášením o účelu dováženého zboží dle popis uvedeného viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce.
Ps3Boy1

#1458 Příspěvek od Ps3Boy1 »

Dobrý den, mám takový dotaz. Mám také zásilku na celním skladě na Praze 5. Mám připravené veškeré dokumenty (výpis z účtu atd.). Ještě mi ale nepřišel dopis z celního úřadu. Chtěl bych tam ale už zajít.
Nemám sice skladové číslo své zásilky, ale mám sledovací číslo.
Bude to stačit?
Drondys

#1459 Příspěvek od Drondys »

Ps3Boy1 píše:Dobrý den, mám takový dotaz. Mám také zásilku na celním skladě na Praze 5. Mám připravené veškeré dokumenty (výpis z účtu atd.). Ještě mi ale nepřišel dopis z celního úřadu. Chtěl bych tam ale už zajít. Nemám sice skladové číslo své zásilky, ale mám sledovací číslo. Bude to stačit?

Nejspíš by to mohlo stačit, ale 100% to zaručit nelze. Nejspíš bude záležet i na ochotě toho kdo tam zrovna bude mít službu jestli Vás neodpálkuje. Pokud to máte dost blízko tak to prostě prubněte a "hyn sa hukáže". :wink:
Kopfrkingl

#1460 Příspěvek od Kopfrkingl »

Drondys píše:
Kopfrkingl píše:Ahoj potřeboval bych radu. Pošta po mě žádá doložení dokumentů pro zjištění celní hodnoty zboží, které je z Hobbycity. Objednávku, ale zaplatil kolega svojí kreditkou, takže nemůžu doložit výpis z účtu, ani to nebylo placeno přes paypal :? .

Není podstatné, aby výpis byl z Vašeho účtu PayPal nebo z Vašeho bankovního účtu. Podstatné je, aby výpis příslušné platební operace byl spárovatelný s příslušnou objednávkou a zásilkou, a to by mělo být splněno u výpisu konkrétní bankovní operace provedené tou kreditkou i když není Vaše. Takže Váš kolega, který platil svojí kreditkou má k té kreditce příslušný účet v příslušné bance a z něj je možné provést výpis konkrétní bankovní operace vztahující se pouze k té jedné platbě za tu konkrétní objednávku z HobbyKingu. Výpis získá ten Váš kolega, a to buď přes elektronické bankovnictví nebo si o něj může požádat v příslušné bance, od které má tu kartu a pak Vám ten výpis pošle/předá. Bude-li to elektronický výpis v PDF tak jej můžete poslat jako přílohu v emailu na poštu Praha 120 tj. na emailovou adresu sklad.praha120@cpost.cz i s dalšími potřebnými dokumenty nebo bude-li to papírový výpis můžete jej naskenovat do PDF dokumentu a opět poslat i s dalšími potřebnými dokumenty tj. s výpisem objednávky HK a s prohlášením o účelu dováženého zboží dle popis uvedeného viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce.

Bohužel nechápu s čím má být platba spárovatelná. Podle okopírovaného papíru co mě doručila pošta, deklarovalo hobbycity nižší cenu. Kolega právě odmítá své osobní údaje z účtu posílat někam po mailu. Samotný výpis jedné platby přes internetové bankovnictví prý nikde nenašel. :( A na výpisu má všechny své travsakce včetně zůstatku..
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#1461 Příspěvek od strycArtus »

Kopfrkingl píše:Bohužel nechápu s čím má být platba spárovatelná. Podle okopírovaného papíru co mě doručila pošta, deklarovalo hobbycity nižší cenu. Kolega právě odmítá své osobní údaje z účtu posílat někam po mailu. Samotný výpis jedné platby přes internetové bankovnictví prý nikde nenašel. :( A na výpisu má všechny své travsakce včetně zůstatku..

A je problém znečitelnit choulostivé údaje, které se netýkají konkrétní platby? Běžně se to tak dělá.
Drondys

#1462 Příspěvek od Drondys »

Kopfrkingl píše:Bohužel nechápu s čím má být platba spárovatelná. Podle okopírovaného papíru co mě doručila pošta, deklarovalo hobbycity nižší cenu.

Nejspíš jste si zapomněl změnit při objednávce implicitně nastavenou hodnotu 30% pro celní deklaraci což je při každé objednávce na HobbyKingu vždy implicitně nastaveno a je potřeba to ručně změnit na 100%. Pokud jste to neudělal tak je to spíš důsledek Vaší nedbalosti. Nicméně pro celní odbavení budou brát v úvahu především částku uvedenou v dokladu o platbě, který buď doložíte a nebo mohou stanovit cenu vlastní bez ohledu na tu deklarovanou. Celní zákon jim to umožňuje pokud jim to nebudete schopen doložit dokladem o provedené platbě za zboží v té zásilce.

Kopfrkingl píše:Kolega právě odmítá své osobní údaje z účtu posílat někam po mailu. Samotný výpis jedné platby přes internetové bankovnictví prý nikde nenašel. :( A na výpisu má všechny své transakce včetně zůstatku..

Pokud je ten výpis v elektronické podobě tak ať ho vytiskne se všemi platbami a ať začerní všechny ostatní transakce kromě té jedné, která si týká té Vaší zásilky. Výsledek pak může naskenovat do PDF a poslat Vám jako dokument, který pak použijete jako doklad o provedené platbě za tu zásilku.

Další možnost je ta, že o podrobný výpis samotné jedné transakce může explicitně požádat svoji banku. Pro banku nemůže být žádný problém vyseparovat jednu transakci a k ní poskytnout podrobný výpis týkající se výhradně pouze té jedné platby.

Pokud výpis dokládající platbu za zboží v té zásilce nezískáte tak máte holt smůlu a jediné co Vám zbude je sdělit tuto informaci České poště tak jak ji zde zmiňujete tedy, že to platil někdo jiný za Vás a nechce Vám poskytnout žádný doklad o platbě a v takovém případě celníci mohou bez ohledu na cenu uvedenou v celní deklaraci sami stanovit cenu zboží v zásilce a z ní pak vycházet při porovnání s limitem pro DPH i při případném výpočtu DPH a vy se můžete jen modlit, aby tu cenu nestanovili o dost vyšší než v reálu byla jinak zaplatíte DPH třeba i podstatně vyšší než byste jinak platil pokud byste ten výpis platby měl.

Holt ponaučení do budoucna, že je lepší zřídit si vlastní účet PayPal což je v dnešní době naprosto triviální záležitost a není k tomu dokonce třeba ani kteditka ani bankovní účet, protože se peníze dají na PayPal poslat i klasickou poštovní složenkou typu A z pošty což zvládají i malé děti a nemusí se tak spoléhat na někoho jiného. :wink:

Český návod podle něhož si i malé děti zvládnou zdarma a za pár minut založit PayPal účet a zjistí i jak si na něj poslat peníze složenkou z pošty viz tento odkaz.
Ps3Boy1

#1463 Příspěvek od Ps3Boy1 »

Drondys píše:
Ps3Boy1 píše:Dobrý den, mám takový dotaz. Mám také zásilku na celním skladě na Praze 5. Mám připravené veškeré dokumenty (výpis z účtu atd.). Ještě mi ale nepřišel dopis z celního úřadu. Chtěl bych tam ale už zajít. Nemám sice skladové číslo své zásilky, ale mám sledovací číslo. Bude to stačit?

Nejspíš by to mohlo stačit, ale 100% to zaručit nelze. Nejspíš bude záležet i na ochotě toho kdo tam zrovna bude mít službu jestli Vás neodpálkuje. Pokud to máte dost blízko tak to prostě prubněte a "hyn sa hukáže". :wink:

Tak to stačilo. :D
Calypso

#1464 Příspěvek od Calypso »

Zdravím... nedávno jsem psal, že budu objednávat auto z Amainu a baterky z HK v německu... Baterky už jsou doma, 6.9. to odeslali a včera jsem to měl doma, akorát pomalu začínám nervoznět z toho auta... "Zásilka dne 01.09.2011 odeslána do České republiky." a od té doby nic... Je to pomocí USPS EMI... za jak dlouho tak chodí ty balíky z ameriky ? Nemyslím domů, ale od odeslání odtamad k doručení sem...
Drondys

#1465 Příspěvek od Drondys »

Calypso píše:... za jak dlouho tak chodí ty balíky z ameriky ? Nemyslím domů, ale od odeslání odtamad k doručení sem...

Zhruba za dva až tři týdny. Občas i rychleji nebo taky i pomaleji. Obecně se to přesněji určit nedá.
Calypso

#1466 Příspěvek od Calypso »

Wow, to je dýl než sem si myslel... z Číny mi vždy u všeho za 3 dny po odeslání naskočilo že zásilka převzata vyměnovací poštou... atd. Akorát to byli balíky za 70 dolarů max. No, to si teda ještě počkám... Každopádně dík za info, doufám že to nebude ležet další 3 týdny na celnici :)
CharlieCh

#1467 Příspěvek od CharlieCh »

No, cosi se zlepšilo, protože jsem 24.8.2011 objednal u HK nějaké věci (vše skladem) a dnes mi byl balíček doručen. Cca $55, celní hodnota 944Kč, DPH 221Kč. Takže přesně 3 týdny a jeden den ode dne uskutečnění objednávky, bez dokládání zaplacené ceny...kéž by to tak fungovalo vždy. Nicméně, jestli dobře počítám, DPH mi vychází na nějakých 23,5%. CharlieCh
...s větrem o závod.
sramy
Kontaktovat uživatele:

#1468 Příspěvek od sramy »

CharlieCh píše:No, cosi se zlepšilo, protože jsem 24.8.2011 objednal u HK nějaké věci (vše skladem) a dnes mi byl balíček doručen. Cca $55, celní hodnota 944Kč, DPH 221Kč. Takže přesně 3 týdny a jeden den ode dne uskutečnění objednávky, bez dokládání zaplacené ceny...kéž by to tak fungovalo vždy. Nicméně, jestli dobře počítám, DPH mi vychází na nějakých 23,5%. CharlieCh

Těch 55 dolarů je i s poštovným?
Počítají do DPH i poštovné?
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
Drondys

#1469 Příspěvek od Drondys »

sramy píše:
CharlieCh píše:No, cosi se zlepšilo, protože jsem 24.8.2011 objednal u HK nějaké věci (vše skladem) a dnes mi byl balíček doručen. Cca $55, celní hodnota 944Kč, DPH 221Kč. Takže přesně 3 týdny a jeden den ode dne uskutečnění objednávky, bez dokládání zaplacené ceny...kéž by to tak fungovalo vždy. Nicméně, jestli dobře počítám, DPH mi vychází na nějakých 23,5%. CharlieCh

Těch 55 dolarů je i s poštovným?
Počítají do DPH i poštovné?

DPH se počítá ze sumy cena zboží + cena poštovného tj. na lístku bývá uvedeno jako celní hodnota + vedlejší nebo ostatní náklady. Pokud bylo DPH stanoveno ve výši 221Kč pak to nebylo z částky 944Kč, ale z částky cca 1105 Kč. Takže odhaduji, že k částce 944Kč což je zřejmě pouze cena zboží připočetli za poštovné částku cca 161Kč.
Naposledy upravil(a) Drondys dne čtv 08.09.2011 22:37, celkem upraveno 1 x.
CharlieCh

#1470 Příspěvek od CharlieCh »

Už jsem se podíval i na druhý papír, kde je to rozepsáno:
Fakturovaná cena: 944Kč
Celní hodnota: 944Kč
Vedlejší výdaje: 163Kč

Suma sumárum: 1107, z toho plynoucí DPH: 221Kč

To by mě zajímalo, co jsou ty "Vedlejší výdaje".
...s větrem o závod.
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“