Beta 1400 - stavba
Re: Beta 1400 - stavba
Zdravím,
Dneska se mi povedlo vytrhnout na akumuláoru 2 kabílky ze 4 které vedou k té malé bílé plastové krabičce, která se strká do nabíječky.Tak a chtěl jsem se zeptat,jak to nejlépe opravit.
PS. kablíky se mi vytrhly z té malé bílé plast. krabičky
Chtělo by to nějakou jinou nabíječku, zatím mám tu setovou co k tomu dávají a vyndávání akumuláoru z ní se
mi zdá docela nešetrné.Mám na mysli to, že se vlastně musí tahat za ty kabílky,které jsem si právě vytrhl
Dneska se mi povedlo vytrhnout na akumuláoru 2 kabílky ze 4 které vedou k té malé bílé plastové krabičce, která se strká do nabíječky.Tak a chtěl jsem se zeptat,jak to nejlépe opravit.
Chtělo by to nějakou jinou nabíječku, zatím mám tu setovou co k tomu dávají a vyndávání akumuláoru z ní se
mi zdá docela nešetrné.Mám na mysli to, že se vlastně musí tahat za ty kabílky,které jsem si právě vytrhl
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Tyhle kablíky jsou balanční a přes ně budeš nabíjet vždy.
Normálně ty drátky zastrkej do toho konektoru.
Normálně ty drátky zastrkej do toho konektoru.
Lanyz píše:Zdravím,
Ahoj no jestli Ti na konci tech dratků zůstali ty piny taak je tam strc zpět měli by se zacvaknout.A na to příště opatrně když už za ně tahat,tak za všechny naráz!Já to řešil tak,že jsem tam ten konektor nestrčil úpně celý!Myslím na té setové nabíječce!Jinak asi stejně bude lepší si koupit jinou lepšíuž jen pro to,že Ti to bude nabíjet šetrněji a rychleji!Já na setové nabíjecce nabíjel i 3,5hoď!
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
OK, díky. Už jsem to dal dohromady ale trochu prasácky,takže to budu muset ještě trochu upravit.
Jinak ta koncovka se dá koupit určitě nová že?
Jinak ta koncovka se dá koupit určitě nová že?
zdravim,
stala sa mi divna vec... mam problem s motorom, alebo vrtulou? proste ked prstom posuvate vrtule tak ide po takych skokoch ako keby, ale moja ide hladko bez tych skokov, ked pustim motor tak nema ten typicky zvuk ale uplne iny a aj tah ma slabucky...
ako keby to zelezo co ide z motora dobre neprenasalo vykon alebo tak... nvm ako to vysvetlit
neivete co to je? dotiahnuta je na fest
stala sa mi divna vec... mam problem s motorom, alebo vrtulou? proste ked prstom posuvate vrtule tak ide po takych skokoch ako keby, ale moja ide hladko bez tych skokov, ked pustim motor tak nema ten typicky zvuk ale uplne iny a aj tah ma slabucky...
ako keby to zelezo co ide z motora dobre neprenasalo vykon alebo tak... nvm ako to vysvetlit
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
Západkový efekt(ale neznám tenhle motor- jsou i zcela bez něho) - každopádně pokud ho před tím měl tak se zřejmě přehřál a nevratně se zničily magnety. Radek
EDIT- jen tak pro jistotu- rotor na motoru se točí?
ICQ 638556901
arda1 píše:Západkový efekt(ale neznám tenhle motor- jsou i zcela bez něho) - každopádně pokud ho před tím měl tak se zřejmě přehřál a nevratně se zničily magnety. Radek
no rotor sa toci ale nie stale, len do takeho pol plynu, potom to zacne mat divny zvuk a skoro ziadny tah...
no a naposledy ked som lietal bolo to ok... doplachtil som a motor este siel.... teraz ma ale napada ze som ju nechal v kufry v aute ked boli tie horka, moze to byt tym?
V autě se to přehřát dle mě nemohlo. Spíš provozem - zkus protočit ten motor prstem za vrtuli(vyplý baterky) a koukni zda se točí rotor - porovnej jak to šlo před tím a teď- ty "skoky".Radek
ICQ 638556901
arda1 píše:V autě se to přehřát dle mě nemohlo. Spíš provozem - zkus protočit ten motor prstem za vrtuli(vyplý baterky) a koukni zda se točí rotor - porovnej jak to šlo před tím a teď- ty "skoky".Radek
tak teraz som to skusil a vobec to nerobilo tie skoky, ale vytiahol som vtule smerom von, cize mi vysla von ta matka co sa pritahuje, samotna vrtula a este za vrtulou... vid foto:
http://i557.photobucket.com/albums/ss19/opisk/IMG_0957.jpg
ako to tam dam spat?
diky
Drž to za vrtuli a povol tu matku před ní- do otvoru něco strč- pak tu kleštinku zatlač dozadu oproti unašeči vrtule/aby se uvolnila pokud je zaseklá) a dej zpět na hřídel - a naopak- podrž a utáhni.Radek
ICQ 638556901
arda1 píše:Drž to za vrtuli a povol tu matku před ní- do otvoru něco strč- pak tu kleštinku zatlač dozadu oproti unašeči vrtule/aby se uvolnila pokud je zaseklá) a dej zpět na hřídel - a naopak- podrž a utáhni.Radek
idem na to, diky moc... ! nastastie to asi nebude ten efekt ako si pisal...
opisk píše:arda1 píše:Drž to za vrtuli a povol tu matku před ní- do otvoru něco strč- pak tu kleštinku zatlač dozadu oproti unašeči vrtule/aby se uvolnila pokud je zaseklá) a dej zpět na hřídel - a naopak- podrž a utáhni.Radek
idem na to, diky moc... ! nastastie to asi nebude ten efekt ako si pisal...
tak som pekne tu klestinku vytiahol z unasece akurat ju teraz nemozem dat spat
To nechápu - když tam byla a šla ven(stačilo jen "vycvaknout" ) tak musí jít nazpět- pokud jsi něco nezdeformoval- nafoť to co Ti nejde dát zpět.Radek
ICQ 638556901
arda1 píše:To nechápu - když tam byla a šla ven(stačilo jen "vycvaknout" ) tak musí jít nazpět- pokud jsi něco nezdeformoval- nafoť to co Ti nejde dát zpět.Radek
uz to maaaaam, bolo to tam zaseknute... diky za help, idem este zalietat
Zdar,
tak jsem dodělal zřejmě poslední upgrade na Betě.
Když to sesumíruju:
- vyndání závaží z čumáku
- nahrazení spojovací trubky tyčkou neboť praskla při karambolu
- zaříznutí pásnice do vop neboť se vop nenadále prohnula asi o 3cm na obou koncích
- přidání krytů serv křidélek
- změna vidliček na kulové čepy na křidélkách pro nulovou vůli
- výměna všech pák ovládacích ploch neboť tyto postupně všechny praskly
- přidání háčku na zavěšení v ložnici, aby to nezabíralo místo
- přidání sucháčů proti vysmeknutí křídel (montáž systémem kreditní karty - kdo by chtěl hledat, jak to je udělaný)
- přidání "wing skids" na oba konce křídel
- nahrazení původní pseudo ostruhy skutečnou ostruhou (použit taktéž wing skid)
- výroba komplet nové kabinky (původní se ztratila a po měsíci se zase v poli našla - vivat sklizeň hrachoru)
- přidání podvozkového kolečka (není zatahovací)
Beta má za sebou celkem asi 100 letů, je po dvou těžších karambolech (pád po čumáku asi z 8 metrů po uvolnění vrtule a náraz do drátů vysokého napětí). Vše opraveno a na první pohled to není ani moc vidět.
Zatím si jí ještě nechávám na dny, kdy nevím, jaké letadlo si vzít, ale v horizontu jednoho roku bude muset holka uvlonit místo nějakému jinému stroji.
tak jsem dodělal zřejmě poslední upgrade na Betě.
Když to sesumíruju:
- vyndání závaží z čumáku
- nahrazení spojovací trubky tyčkou neboť praskla při karambolu
- zaříznutí pásnice do vop neboť se vop nenadále prohnula asi o 3cm na obou koncích
- přidání krytů serv křidélek
- změna vidliček na kulové čepy na křidélkách pro nulovou vůli
- výměna všech pák ovládacích ploch neboť tyto postupně všechny praskly
- přidání háčku na zavěšení v ložnici, aby to nezabíralo místo
- přidání sucháčů proti vysmeknutí křídel (montáž systémem kreditní karty - kdo by chtěl hledat, jak to je udělaný)
- přidání "wing skids" na oba konce křídel
- nahrazení původní pseudo ostruhy skutečnou ostruhou (použit taktéž wing skid)
- výroba komplet nové kabinky (původní se ztratila a po měsíci se zase v poli našla - vivat sklizeň hrachoru)
- přidání podvozkového kolečka (není zatahovací)
Beta má za sebou celkem asi 100 letů, je po dvou těžších karambolech (pád po čumáku asi z 8 metrů po uvolnění vrtule a náraz do drátů vysokého napětí). Vše opraveno a na první pohled to není ani moc vidět.
Zatím si jí ještě nechávám na dny, kdy nevím, jaké letadlo si vzít, ale v horizontu jednoho roku bude muset holka uvlonit místo nějakému jinému stroji.