Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

Re: Beta 1400 - stavba

#1756 Příspěvek od Bumpy_SK »

bez plynu doplachtit
Borek
Kontaktovat uživatele:

#1757 Příspěvek od Borek »

Bradik píše:Musim se pochlubit s prvnim videem na youtube... 8O
http://www.youtube.com/watch?v=EiJUXf0mBZQ

Parádní video, opravdu pěkná lokace. Akorát mi to přijde velice zašuměný -- z mého GoPro lezou ty videa bez šumu. Co jsi s tím prováděl?
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Ticcino

#1758 Příspěvek od Ticcino »

petshop píše:Ahoj,
já sem asi jelito, který se nikdy nenaučí lítat.
Dneska sem šel lítat - 3 starty a 3 pády. Při třetím jsem zlomil výztuhu v křídlech.
Musel jste někdo novou Betu se standardní baterkou dovažovat?
Když do křídel zapíchnu prsty, tak se mi zdá, že se stále naklápí dozadu a to jsem tam dal už 3 tělíska.
Dnes sem zkoušel zatáčet pomocí křídel a zdá se mi, že to zatáčí stejně špatně jako s kormidlem.
Když přistáváte tak máte plyn nebo úplně bez plynu?

dík

Ty jsi ten z Boleslavi, jestli si pamatuju správně. Přijeď někdy do Hodkovic. Já jsem z Liberce, tak to máme skoro na půl cesty.
Výztuha v křídlech stojí za prd. Doporučuju uhlíkovou tyčku (né trubku) průměr 6mm. Stojí sice přes stovku, ale tu nezlomíš.
Nevím co je standardní baterka v Betě, ale dovážit se to musí, ať už posunem baterky nebo závažím. Pokud bude těžší na předek, tak se s tím lítat dá. Pokud na zadek, tak budeš mít problémy.
Přistání s Betou provádím zásadně bez plynu, hezky doplachtit.
Pokud je vítr, dá se i s plynem, pak to ale přistává spíš jako Harrier.

Samotnými křidélky se zatočit nedá. Vždy je potřeba použít kombinaci křidélek a výškovky. Naklonit, přitáhnout, srovnat.
Bradik

#1759 Příspěvek od Bradik »

jag42: foukalo trochu ale 'plynule', takze to nehazelo, stabilizaci nepouzivam. Ale takovych dni kdy nahore nefouka je jen par v roce, to jsem mel stesti.
Borek: no to mas pravdu, nejvetsi mirou k tomu asi prispelo ze uz bylo celkem šero, pak taky mozna zmenseni z 1gb na 340mb, a taky jsme zjistili ze pri Full HD to sumi mnohem vic, nez pri HD, jestli pouzivas hd, tak asi uvidis rozdil...
Spektrum DX7, Beta 1400, Funcub, NoName akrobat
Borek
Kontaktovat uživatele:

#1760 Příspěvek od Borek »

Bradik píše:Borek: no to mas pravdu, nejvetsi mirou k tomu asi prispelo ze uz bylo celkem šero, pak taky mozna zmenseni z 1gb na 340mb, a taky jsme zjistili ze pri Full HD to sumi mnohem vic, nez pri HD, jestli pouzivas hd, tak asi uvidis rozdil...

Já používám výhradně FullHD režim (má míň toho sférického zkreslení). Zmenšení by nemělo mít na šum podstatný vliv, já to reenkóduji ještě mnohem víc. Šero hodně zvýrazňuje šum, ale zase mi nepřijde, že byste měli až tak velké šero, aby to mělo takhle dopadnout.
Borek
Kontaktovat uživatele:

#1761 Příspěvek od Borek »

Ticcino píše:Samotnými křidélky se zatočit nedá. Vždy je potřeba použít kombinaci křidélek a výškovky. Naklonit, přitáhnout, srovnat.

Samotnými křidélky se zatočit dá úplně normálně. Akorát ztratíš nějakou tu výšku
opisk

#1762 Příspěvek od opisk »

Dneska sem šel lítat - 3 starty a 3 pády. Při třetím jsem zlomil výztuhu v křídlech.
Když do křídel zapíchnu prsty, tak se mi zdá, že se stále naklápí dozadu a to jsem tam dal už 3 tělíska.
Dnes sem zkoušel zatáčet pomocí křídel a zdá se mi, že to zatáčí stejně špatně jako s kormidlem.

dík

tiez mam novu betu a tiez som nieco dovazoval....
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
chrpos

#1763 Příspěvek od chrpos »

Ticcino píše:Chrpos, pult zajímavej, vypadá tak... rustikálně.
Nástřik se ti povedl, ale ta kabina, s tou jsi se moc necrcal. Poněkud to nelícuje. Ta hlava vevnitř je ale dobrá...

No necrcal ae hlavne ten predek je po ráně ještě ze začátku tak je to tak trochu úplně neforemne.Ale postací to.Dal jsem to sem,že když se kabina ztratí,že to jde udělat tak nějak.S pultem jsen si trochu hrál hlavne s tou obšívkou okolo ale je to létání o něčem jiném.
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
chrpos

#1764 Příspěvek od chrpos »

dík

Ahoj jestli to párkrát naboříš,nezoufej létat se naučíš!Bez toho se asi neobejde nikdo.Jinak dovazovat závažím navíc asi nemusíš ale posuvem baterie zcela urcite ano!Vezmi 2 petlahve napln je vodou a na kazdou z nich poloz pinkpongač.Pak poloz letadlo na mícky přesně tam kde zacína výřez výztuhy(tznm.trup bude mezi petláhvemi)posunuj baterku dopredu,zadu letadlo na tom musí zustat stát bud uplne rovne,lepe však mírne nakloněné dopredu.Bude to tak pro tebe lépe řiditelné:Pak Ti sem hodím foto.
P230811_09.44.jpg
P230811_09.44_[01].jpg
Naposledy upravil(a) chrpos dne úte 23.08.2011 10:03, celkem upraveno 2 x.
LOOP,Su27/Gripen 70EDF/ViperJet 9OEDF/Mig29 2x64EDF/Ardea3m/P51 mz18_hott/
opisk

#1765 Příspěvek od opisk »

chlapi kupujete niekto na hobbykingu? su tam lacnejsie baterky aj nabijacky ako ma typek na aukru... chcel som vediet jednu vec, pokial si zbozi kupim z toho ich nemeckeho skladu tak nemusim platit ziadne poplatky okrem postovneho, je tak? a ako dlho asi trva dorucenie?

diky
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#1766 Příspěvek od Bumpy_SK »

z DE neplatis nic, je to v EU
2-3 dni
Ticcino

#1767 Příspěvek od Ticcino »

Jak psal Bumpy, z německa platíš jen poštovné.
Z číny zaplatíš navíc clo+dph a navíc ještě výpalný český poště. Navíc z číny nejde klasickým způsobem poslat víc jak 3200mAh LiPo. (možná je to 3400mAh, teď to nevím přesně, ale každopádně je tam limit)
rtomecek
Kontaktovat uživatele:

#1768 Příspěvek od rtomecek »

Ted jsem bral z cinskyho HK baterky o celkovy kapacite pres 8000mAh a zadnej limit nebyl. Clo neplatis, pouze DPH a 96 korun za ulozeni ve skladu. Pokud si to neproclis sam primo v Praze, zaplatis jeste poste 180 kacek za zastupovani v celnim rizeni. Pokud to jde, taky beru z DE. Jenomze tam maj kulovy (jenom baterky a par blbosti) a i to maj skoro porad vybrakovany...
Axial SCX10, Axial Wraith, Tamiya Scania R620, Kyosho MiniZ MR03, Beta 1400, DJI F550
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#1769 Příspěvek od Klubas »

Ticcino píše:Jak psal Bumpy, z německa platíš jen poštovné.
Z číny zaplatíš navíc clo+dph a navíc ještě výpalný český poště. Navíc z číny nejde klasickým způsobem poslat víc jak 3200mAh LiPo. (možná je to 3400mAh, teď to nevím přesně, ale každopádně je tam limit)

Limit je myslím 4400mAh, když ho přesáhneš tak to jede lodí a neletí letadlem. Z německého skladu jsou už poplatky zahrnuty v ceně takže je zboží dražší a ale zase nečekáš na to než proclí..
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1770 Příspěvek od Ancistrus01 »

Ahoj, tak se mě včera povedlo salto s Betou :D nejdřív docela adrenalin ale pak to bylo celkem v pohodě :wink:
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“