Tricopter

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zamčeno
Zpráva
Autor
johny107

Re: Tricopter

#1261 Příspěvek od johny107 »

j.e.n.i.k.82 píše:Vrtule 10x4,5 z Rctimer mi na quad nesmi.. Pri testu na zemi mi s motorem DT750 a 3S baterii na pul plynu rupla presne v prostredku. U zadne jine vrtule se mi to jeste nestalo.. Stat se to ve vzduchu, tak je po srande:-)

Tak to musela byt ta vrtula naskor vadna..Mne sa este nestala abu rupla na plnom plyne..Zlomil som ju akurat pri naraze...Ja len vravim,ze v tej cene radsej tieto kupovat ako tie nevyvazene GVS z HK
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#1262 Příspěvek od koulinek »

madbull píše:Tak doufám Koulinek, že jsem dalobjednávku dřív jak Ty a nebudu muset čekat já:-)mně se to taky už nejspíš posílá.Za týden je to tu, ale pošta a celník to zdrží:-(

Já měl objednáno už nějakou dobu, sem čekal na naskladnění BK réglů, a ještě sem tam s helpdeskam čínana stihnul pořešit nějakou záměnu zboží, a pak je hned naskladnili, takže mi to parádně vyšlo :) A mám to v limitu tak by nemuuselo zdržení pošta/celnice být tak markantní.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Troll

#1263 Příspěvek od Troll »

hanzipv píše:Čekám jen na jednotku a na pravý vrtule, který snad nikde nejsou skladem .

Klucí nenaříkejte že nejsou prave vrtule.
Daval jsem tu nedavno odkazy. Tady máte Do 300kč 2 ks APC 10/4,7 P
http://www.amainhobbies.com/product_inf ... -Propeller

za lepší ceny je stejně neseženete,tak v pohodě objednávejte,je to bezpečny web.

Já je koupil tuším kolem 120Kč v Olomouci. Teda ty pravé, levé stojí pod 100Kč . :)
Troll

#1264 Příspěvek od Troll »

AF/cz píše:Já tam dávám gws 3listý 8x4. V HK je nemají už 3 měsíce! Chci jich nakoupit ranec, mám je na wishlistu a pořád a pořád nic:) U nás to samé - Pelikán, který je dodává do dalších obchodů taky prázdný sklady. Ale už za 14dní být maj. Tak uvidíme:)

Na třílisté vrtule se vyprdni, lítá to s nima hůře než s dvoulistem.
Troll

#1265 Příspěvek od Troll »

AF/cz píše:Tak se jdu pochlubit taky se smontovanou mrchou. Čekám jen na jednotku a na pravý vrtule, který snad nikde nejsou skladem:) https://profiles.google.com/10305461997 ... 8110311793

Máš to moc hezké, blahopřeji. Jenom bych tam nedával třílisté vrtule. A Pokud mohu radit, jestli chceš dát desku s řídící elektronikou na tu vyvýšenou destičku, bude to sice pěkně přístupné, ale taky moc na ráně. Lepší je někam ji schovat . Právě pod tu horní desku. Takhle jsem při ráně zničil senzor od gyra. Ty senzory jsou hodně citlivé a na zničení moc nepotřebují.
AF/cz

#1266 Příspěvek od AF/cz »

Troll píše:
AF/cz píše:Tak se jdu pochlubit taky se smontovanou mrchou. Čekám jen na jednotku a na pravý vrtule, který snad nikde nejsou skladem:) https://profiles.google.com/10305461997 ... 8110311793

Máš to moc hezké, blahopřeji. Jenom bych tam nedával třílisté vrtule. A Pokud mohu radit, jestli chceš dát desku s řídící elektronikou na tu vyvýšenou destičku, bude to sice pěkně přístupné, ale taky moc na ráně. Lepší je někam ji schovat . Právě pod tu horní desku. Takhle jsem při ráně zničil senzor od gyra. Ty senzory jsou hodně citlivé a na zničení moc nepotřebují.

Díky moc! Nejsi první, kdo mi 3listy rozmlouvá, takže dám na vás pánové:) Elektroniku jsem původně chtěl dát nahoru a pak ještě odlejt nějaký lehký kryt a zadeklovat to, ale to už by asi bylo moc:) Elektroniku schovám pod ten vršek tedy.
johny107

#1267 Příspěvek od johny107 »

Trojliste vrtule maju celkovo horsiu ucinnost oproti 2 listej..Prakticky by to malo vydrzat dlhsie lietat na 2 liste vrtule..
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1268 Příspěvek od JirkaA »

Ony ty třílistý GWSky jsou z nouze ctnost, nic moc jinýho není v Česku v kamenným obchodě ke koupení v pravým i levým provedení, protože to Pelikán nevozí.
OK2WY
madbull

#1269 Příspěvek od madbull »

hele kryty dělaj z těch krabiček na jídlo.Daj ji tam obráceně a drží perektně.Moc neváží a teď jsem viděl jejich velký výběr v domácích potřebách a jednu jsem koupil jako vodotěsný vehement na vodu na vltavě:-)Jinak vrtule vemu apc a to je jako Pelikán nemá?Maj je na stránkách a já se nepídil jestli je maj a nebo ne:-(
nerušit...bastlím :-)
hanzipv
Kontaktovat uživatele:

#1270 Příspěvek od hanzipv »

na APC prave jsem vám dal včera odkaz,stačí objednat

http://www.amainhobbies.com/product_inf ... -Propeller
Bulman

#1271 Příspěvek od Bulman »

johny107 píše:
j.e.n.i.k.82 píše:Vrtule 10x4,5 z Rctimer mi na quad nesmi.. Pri testu na zemi mi s motorem DT750 a 3S baterii na pul plynu rupla presne v prostredku. U zadne jine vrtule se mi to jeste nestalo.. Stat se to ve vzduchu, tak je po srande:-)

Tak to musela byt ta vrtula naskor vadna..Mne sa este nestala abu rupla na plnom plyne..Zlomil som ju akurat pri naraze...Ja len vravim,ze v tej cene radsej tieto kupovat ako tie nevyvazene GVS z HK

To čo napísal j.e.n.i.k.82 síce znie dosť nepravdepodobne, ale nanešťastie mám takú istú skúsenosť s takou istou vrtuľou od RCtimer. Pravdepodobne problém v technológii výroby. Mne sa to nanešťastie stalo vo výške asi 2m. jeden list sa urval v lufte a po páde na zem si to odniesla ešte jedna vrtuľa. Chvalabohu ižadne iné škody sa nekonali. Inkriminovaný list sa neulomil v koreni ako býva obvyklé napr pri náraze vrtuje o zem, ale sa to urvalo aj s kusom stredovej časti, kde polovica lomu bola akoby našedlá. Druhá nepríjemná skúsenosť s týmito vrtuľami je nutnosť vyvažovať ich, nakoľko nevyváženosť je značná. Cena je síce priaznivá, ale bacha na ne.
AF/cz

#1272 Příspěvek od AF/cz »

Pánové když vynecháme už několikastránkovou diskuzi o vrtulích, co vaše názory na řídící elekroniku odjinud než od JirkyA - ikdyž se vší úctou je to XXXcopterový guru:D , jeho desky fachaj a jsou levný. Myslím tím desky osazené senzory. Co říkáte např. na
http://witespyquad.gostorego.com/flight ... oller.html
nebo
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1455433
nebo
http://www.multiwiicopter.com/collectio ... lug-n-play s novinkou http://www.multiwiicopter.com/collectio ... g-n-play???
Co rozpoutat diskuzi nad užitečností/zbytečností těchto desek, když si přečtete jejich info???
PS:prosím vynechat komenty typu v HK maj za 20dolarů obdobu Jirkovy desky:)))
madbull

#1273 Příspěvek od madbull »

tak kazdopadne dobry napad.ja jen chci dodat za sebe,ze desku z kkcopter,tudiz od jirky vybral protoze neni nutne programovani,ktere neovladam a za dalsi ma to hodne lidi okolo <mysleno toto forum> kde se mohu poradit kdyz neco nepujde.vsechno na bazi arduina je dost o programovani,pridavnych modulech a to je pro me zatim spanelska vesnice.pokud se zadari tak po desce od jirky prubnu jednotku FY-90Q a pak mozna az nekdy tyto open source systemy.
nerušit...bastlím :-)
Troll

#1274 Příspěvek od Troll »

Na tohle téma si udělejte nové vlákno, jinak to za chvilku zapadne a to by byla škoda. Už teď je "Tricopter "ohromně dlouhý a nepřehledný. Hledat tady něco je na dlouho.
Otázka řídících desek je totiž naprosto klíčová pro dobře fungující copter a každá praktická zkušenost co sem kdo sdělí je vysoce hodnotná.
AF/cz

#1275 Příspěvek od AF/cz »

Mas pravdu Trolle, ono se tema trikopteru rozjelo na vse, co je nejak multi motor:)
Zamčeno

Zpět na „Coptery - projekty“