Heli HK-450 z HC III.

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kenny McCormick

Re: Heli HK-450 z HC

#526 Příspěvek od Kenny McCormick »

ufff píše:to by nejak nevadilo, lebo prave asi 0.4-0.5mm tam je pozdlzna (axialna) vola v zmontovanom stave a uz som rozmyslal jakymi podlozkami to vymedzim, takze mozno prave potom to bude prave orechove...
p.s. skoda ze si vyhodil ...

pravdepodobne nemas /vyrobca nedal ani mne/ vymedzovacie podlozky v gripe medzi axialnym loziskom a radialnym loziskom.
Ja som pouzil podlozky zo starej hlavy /gripov/ a novu dlhsiu osku Tarot. Aj gripy som musel dokupovat Tarot, lebo som mal zle ako som uz pisal.
Moje osvedcene znacky na ND som uz zuzil len na Tarot, ALZRC a Align /rebricek podla ceny/. Ostatne su fakt az 90% nanic...
Z HK som spokojny len z blbostami ako kovovy drziak serva na PRO, karbonove stabilizatory, kovove voditko tiahla vrtulkoveho serva a pod...
if1

#527 Příspěvek od if1 »

Mám pocit, že by som mohol mať 2 ks na pročko.. ja mám V2, tak sú mi nanič, ale to zistím až ráno..
Prôtos 500/Spirit, Tarot450PRO/KBAR
SoloPro 100 3D, Rave 450FBL
T8FG Super, Phoenix5
bumbalek

#528 Příspěvek od bumbalek »

tu tvou hřídel můžeš hledat podle katalogového označení H45021
HynX
Kontaktovat uživatele:

#529 Příspěvek od HynX »

Kenny McCormick píše:...Z HK som spokojny len z blbostami ako kovovy drziak serva na PRO, karbonove stabilizatory, kovove voditko tiahla vrtulkoveho serva a pod...
Citis nejaky rozdiel medzi platovymi a karbonovymi stabilizatormi? Tie z HK neboli vahovo rozdielne alebo inak nekvalitne? (hk nejak neverim) :D

Mozes hodit aj link na ne?
Naposledy upravil(a) HynX dne stř 10.08.2011 22:36, celkem upraveno 1 x.
Logo600SX • Spitfire Mk XVI (3D tlač) • Futaba 14SG
ufff

#530 Příspěvek od ufff »

Kenny McCormick píše:..pravdepodobne nemas /vyrobca nedal ani mne/ vymedzovacie podlozky v gripe medzi axialnym loziskom a radialnym loziskom....

no, nieco na tom bude, lebo na vykrese k heli su vykreslene aj popisane podlozky medzi 2 loziskami, ale neviem ci su v nutri kedze tie 2 loziska su nalisovane dnu tak nevidim medzi ne..
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#531 Příspěvek od Alli25 »

Prosim vas, vcera jsem byl s kamaradem konecne zalitnout moje HKcko a vyvstalo nekolik problemu a otazek. Prosim, kdybyste mohli zareagovat:

Mam nasledujici osazeni

Motor
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9021
Regulator
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9299
Baterie
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=6306
Pastorek 11T
Spektrum DX6i

1) Pri plnem kolektivu mam nastavenou vychylku snad kolem 9 stupnu a plyn na 90%, ale zatim, co jsem mel predstavu, ze vrtulnik v takovem nastaveni vystreli nahoru, tak jsme radi, kdyz se pomalu odlepi od zeme a pomalu stoupa vzhuru, coz na plny plyn a takovou vychylku.. nevim, nejevi se mi to idealne. Regl mam nastaveny presne podle tohoto obrazku: http://www.beltcpv2.wz.cz/karta_turnigy.jpg
Nemam jak zmerit otacky rotoru. Napadly me vsak nejake varianty reseni. Bud nasadit pastorek 13T, ktery jeste mam a tim zvysit otacky (pripadny prebytek by se zredukoval na vysilacce) a nebo si nejak pohrat s nastaveni regulatoru, ale nevim s cim. Jestli predstih?

2) Z niceho nic se mi odpoji baterka. V podstate jde o zalet, takze jen visime a litame 2 metry nad zemi. Zadne velke akce. Nastesti kdyz jsme byli hodne nizko nebo na zemi se z niceho nic odpojila baterka a zastavil motor, coz by byl ve vysce pruser. Dela to docela casto se vsemi mymi bateriemi. Napada vas cim to je? Rikame si, ze baterka 20C je mekka a v urcite fazi ji regulator vyhodnoti (treba pri nejake spicce) jako vybitou a pak ji odpoji. Ale na regulatoru mam nastavene zpomalovani otacek a ne odpojeni. Nastesti je kolega mnohem zkusenejsi, tak to vzdycky ustal, ale udelat to me, tak jsem v pytli. Nevim, nejak prenastavit regulator? Zkusili jsme jeho regl z minititana + baterku 30C a tam to nedelalo.

3) Jakym zpusobem menite serva cykliky? puvodne jsem tam mel http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=9745 a to se dalo jakz takz nasadit pri slozenem vrtulniku. Ted jsem ale nasazoval HXT900, ktere ma vetsi hloubku a kvuli tomu jsem musel povolit cely predek, vytahnout ty vymezovaci tycinky a jeste pouzit hodne sily na roztahnuti bocnic, abych je tam dostal. Nemate nejakou fintu nebo jednodussi zpusob? Do zacatku, kdy s tim budu asi hodne triskat je tohle hodne zdrzujici vec.

Mimochodem HXT900 byl porod vubec prisroubovat, protoze pribalene vruty maji snad polovicni prumer nez je dirka v servu a plechovymi bocnicemi taky projedou jak po masle. Idealni by byla matka sroubek, ale kde sehnat takhle tenke sroubky? Nakonec to vyresil zkusenejsi kolega tak, ze udelal z pak serva v podstate matku, do ktere vruty zasrouboval. Pri jednom pristani se nam vrtulnik pri dobehu prekulil na bok a od te chvile prokluzuje paka. Tak jak tady kazdy tyto serva chvali, jsem od nich asi cekal vic - zatim zklamani

4) Nemate nekdo zkusenost s temito servy? Premyslim, ze bych jimi nahradil HXT900
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 10sec.html

5) Kde by se dal sehnat kabel ucitel zak na Spektrum DX6i?

6) Vesla by se baterka http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=14057 a nebude problem s vahou? Je jen o dolar drazsi nez 2200mAh / 30C, coz mi prijde vyhodnejsi

Trochu jsem se rozepsal, ale az v praxi se ukazaly nedostatky a nektere jsou hodne zasadni, tak prosim o reakce. Dekuji
Naposledy upravil(a) Alli25 dne čtv 11.08.2011 10:47, celkem upraveno 1 x.
Solo Pro V2 - HK450 - HK500 - Blade mCPX - EasyCub
Spektrum DX6i - Phoenix 4
bumbalek

#532 Příspěvek od bumbalek »

stejnou sestavu (motor + 11z. pastorek + regl+serva) mám v HK + kapota Bell-206. Kapota má zhruba 200g a lítá to celkem slušně. Takže bych to viděl na měkou baterku. HXT 900 přežila moji výuku a teď slouží k občasnému maketovému polétání s Bellem. Serva mám přišroubovaný šroubek+matička (žádný jsem zatím nemusel měnit).
V druhý helině mám serva HD-1581HB a zatím spokojenost. Jinak ještě lepší a doporučovaný jsou HD-1810MG.
Kenny McCormick

#533 Příspěvek od Kenny McCormick »

v zaciatkoch som mal ten motor a 11T a lietalo to v pohode. Aj s 20C baterkami, kem nemali viac ako cca 60 cyklov.
Videl by som to bud na zle naprogramovany, nekompatibilny/s motorom/ alebo vadny regl.

1. mas nakalibrovany plyn?
Nastav krivku plynu v Tx od 0 do 100%, daj plny plyn a zapni vrtas, regl nieco zahra a stiahni plyn na 0. Zasa zahra a mal by byt plyn nakalibrovany.

2. Podla toho obrazka:
http://www.beltcpv2.wz.cz/karta_turnigy.jpg
neviem co mas naprogramovane, svietia na karte niekde dve diody naraz, cize blbost.
treba mat 1.off, 2.Lixx, 3.Soft, 4.Low, 5.Wery soft, 6.Low, 7.To je jedno, 8.Off
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#534 Příspěvek od Nakadah »

Videl bych ten problem podobne jako Kenny. Spatne nastaveny regulator (kalibrace rozsahu plynu, typ clanku, vypinaci napeti) a nebo je nekompatibilnim motor s regulatorem. Kuprikladu Turnigy 2836-3200kv sem ve vrtulniku spolecne s Moxii 45A SBEC nerozchodil. Jedno roztoceni bezel normalne, druhe vynechaval, jednou zral na plny uhel nabehu 30A podruhe 50A. Nakonec sem zjistil ze s Mystery 40A SBEC ten motor slape presne jak ma, nasledne sem zkusil HiModel H450-3500kv a taky to slapalo. Ted mam motor Turnigy Typhoon 2218H 3450kv a opet spolecne s mystery zadny problem.

Pokud mas chytry telefon (symbian, android, etc.) da se na webu najit aplikace, ktera podle zvuku zmeri +- otacky rotoru. S tim motorem 3550kv + 11T pastorek + uhel nabehu 9° to musi vyficet nahoru tak 6-8m/s.

Jeste je moznost te vadne baterky. Muze byt od vyroby vadna (mekka, nedrzi pri vetsim odberu napeti) nebo treba jenom jeden clanek. Chce to promerit. Nak
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#535 Příspěvek od Alli25 »

Dela mi to se vsema myma baterkama. Baterka by ale mohla resit to odpojovani, ale ne to, ze se mu nechce do vzduchu. Regulator by mel byt nastaveny jak pise Kenny

Nevite, jak se ta aplikace jmenuje? mam symbian, tak bych to aspon orientacne zkusil. Nicmene takto poslechove to ma otacky docela vysoke
bumbalek

#536 Příspěvek od bumbalek »

Ta sestava motor+regl je funknční, tam bych problém neviděl. Kalibrace plynu je dobrá připomínka, ale zase to nevysvětluje náhlý vypnutí motoru. Pokud regl nemá vyloženě nějakou vadu, pak mi to pořád ukazuje na měkou baterku. Tím nemyslím papírově. Taky lítám turnigy 2200 20C, ale může mít vadný článek.
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#537 Příspěvek od Alli25 »

bumbalek píše:Ta sestava motor+regl je funknční, tam bych problém neviděl. Kalibrace plynu je dobrá připomínka, ale zase to nevysvětluje náhlý vypnutí motoru. Pokud regl nemá vyloženě nějakou vadu, pak mi to pořád ukazuje na měkou baterku. Tím nemyslím papírově. Taky lítám turnigy 2200 20C, ale může mít vadný článek.

Tri baterky ktere mam koupene, ze by mely vadny clanek? to by byla velka nahoda. Jednu jsem vcera musel opravdu odepsat, protoze tam clanek odesel. Ale se zbyvajicimi to dela taky
bumbalek

#538 Příspěvek od bumbalek »

tak to je opravdu divný. Jaké napětí má ta baterka po odpojení ? Ideálně po jednotlivých článcích.
shake13

#539 Příspěvek od shake13 »

A cim tie aku nabijas?
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
Alli25
Kontaktovat uživatele:

#540 Příspěvek od Alli25 »

shake13 píše:A cim tie aku nabijas?

Turnigy Acucell 6 50W vzdy balancovane na 1C