Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Bradik

#1636 Příspěvek od Bradik »

Ahoj, napadlo mě jestli někdo nemáte zkušenosti s externím osvetlenim modelu. Při lítání v podvečer by to přišlo docela vhod. Dal bych tam min. 3 diody, červ., zel., bílá. Jestli máte někdo nějaké tipy, tak bych byl moc rád, díííky.
Spektrum DX7, Beta 1400, Funcub, NoName akrobat
syr

#1637 Příspěvek od syr »

Bradik píše:Ahoj, napadlo mě jestli někdo nemáte zkušenosti s externím osvetlenim modelu. Při lítání v podvečer by to přišlo docela vhod. Dal bych tam min. 3 diody, červ., zel., bílá. Jestli máte někdo nějaké tipy, tak bych byl moc rád, díííky.

Delal si ho rc.sklenik.net, koukni na jeho stranky. Leta s tim za osvetleni jen poulicnimi lampami.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#1638 Příspěvek od koulinek »

Dalo by se asik použit na základní osvětlení totok: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=8850
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
yupee
Kontaktovat uživatele:

#1639 Příspěvek od yupee »

syr píše:
Bradik píše:Ahoj, napadlo mě jestli někdo nemáte zkušenosti s externím osvetlenim modelu. Při lítání v podvečer by to přišlo docela vhod. Dal bych tam min. 3 diody, červ., zel., bílá. Jestli máte někdo nějaké tipy, tak bych byl moc rád, díííky.

Delal si ho rc.sklenik.net, koukni na jeho stranky. Leta s tim za osvetleni jen poulicnimi lampami.

Ano je to tak :-)

S timhle sice jen za sera
http://yupeetube.sklenik.net/?id=2XGm1W4R9Ak
http://yupeetube.sklenik.net/?id=hRV7weNAnuA
ale fcela to da i za tmy :-)
http://rc.sklenik.net/fotky/BEE

L

PS: mam i radic ktery jednotlive ledky ovlada - se 2ma "servo" vstupy ale nejak neni cas a/nebo chut dodelat SW.
http://rc.sklenik.net/fotky/technika/svetla
Muzu kdyztak poskytnout schema/masku plosnaku.
Je to na ATmega16 (viz obrazky)
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1640 Příspěvek od Ancistrus01 »

wilder01 píše:Dnes prve polietanie s novou Flysky, uplne ina liga. Vysunute kridelka su skvela vec, predtym to s 2200 mAh baterkou pomerne rychlo padalo, s kridelkami to pomalicky plachti vzduchom a je to iny zazitok. A mixnuta vyskovka so smerovkou do kridelok robi zo zatacania krasne plynule manevre. navyse predtym pri prehadzovani 2200 mAh a 1300 mAh baterky som to vzdy musel trimovat, takto mam pre kazdu baterku zvlast vytrimovany model.

keby mal niekto zaujem, predam Cadeta :lol:

Ahoj, a vysunuté nahoru o kolik mm???
wilder01

#1641 Příspěvek od wilder01 »

Mam to mixnute na 3 polohove tlacitko.. bez klapiek, klapky 30percent a klapky 40 percent a podla polohy klapiek mam mixnute aj maximalne vychylky kridelok, triple rates ... v prvej polohe 100, v druhej 70 a v tretej 60..

Mal som najskor na 3 polohe 50 percentne vyklopenie ale serva bzucali tak som to stiahol trosku. Ale aj pri tych 30 percentach je to citelne... beta spomalila a pekne plachtila, trosku zdvihla cumak ale nekolisala sa... treba samozrejme vytrimovat vyskovku pri vypnutych klapkach..
problem bol ked som hodil lahsiu baterku, potom mi to trosku blblo ale skopcil som model , vytrimoval a mam pre kazdu baterku zvlast model.
Beta, FOX 1800, Scout, Pioneer, Gama, Hype WOW, Radjet, Alula by Shani,Blast G3
Flysky 9x+Er9x+Frsky
Bradik

#1642 Příspěvek od Bradik »

Diky za typy. Jeste jednou budu otravovat s osvetlenim. Mam ctyrkanaloveho Cadeta 4, a na prijimaci mam dva volne sloty. Muzu do nektereho zapojit to osvetleni, nebo bych potreboval i petikanalovou vysilacku? Naco tam jsou vlastne ty dva volne sloty, kdyz vysilacka tolik kanalu nema? Diik
Spektrum DX7, Beta 1400, Funcub, NoName akrobat
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1643 Příspěvek od Ancistrus01 »

Wilder: Dík za tip. Jen se tě ještě zeptám: máš to vyklopené nahoru že?

K tomu Cadetovi: Myslím že ty dva volné "kanály" jsou na baterii a bindovací propojku.

IMO bys musel dát třeba směrovku nebo výškovku na Y kabel a do něho zapojit osvětlení.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#1644 Příspěvek od Pajas »

Volný sloty tam jsou proto, že je to šestikanálový přijímač. Mám to taky u soupravy Art-tech. Určitě jde dát do jednoho slotu osvětlení, ale netuším jestli to půjde udělat s 4-kanálovým vysílačem. Na to je potřeba min. 5-kanálová pokud vím.
Mc_Green

#1645 Příspěvek od Mc_Green »

Včera jsem byl po druhé lítat se svojí Betou a po prvních dvou krátkých letech a vyzkoušení přistání jsem pak udělal jeden delší asi tak 12 minut protože začal foukat vítr a Beta začala sebou ve vzduchu cukat. Tak jsem radši přistál proti větru asi tak 50 metru o de mně ale za to bezpečně.
Chci se zeptat o pár rad pro začátečníka jak se nejlíp naučit lítat a postupně přidávat i akrobacii? Nebo je někde na internetu podrobnější návod.
Nevíte v okolí Berouna o nějakém místě na lítání.
Dík za radu
peca001

#1646 Příspěvek od peca001 »

Já když jsem s Betou zkoušel akro tak jsem vyletěl hodně vysoko a tam jsem blbnul. Pokud se něco pokazilo tak jsem všechno pustil a Beta se krásně srovnala sama...to byly mé začatky, ale třeba ti někdo poradí něco jiného. Ať se ti daří :)
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#1647 Příspěvek od Pajas »

Mc_Green píše:Včera jsem byl po druhé lítat se svojí Betou a po prvních dvou krátkých letech a vyzkoušení přistání jsem pak udělal jeden delší asi tak 12 minut protože začal foukat vítr a Beta začala sebou ve vzduchu cukat. Tak jsem radši přistál proti větru asi tak 50 metru o de mně ale za to bezpečně.
Chci se zeptat o pár rad pro začátečníka jak se nejlíp naučit lítat a postupně přidávat i akrobacii? Nebo je někde na internetu podrobnější návod.
Dík za radu

Tak to bych nebyl já, abych nezkusil blbnout s Dragonem... :D :lol: . Má to sice SS motor, ale co to dokáže, to, co má klidně létat. No akrobačku budeš přidávat podle libosti, ale nejdříve samozřejmě nesmíš mít strach, trému. Jakmile to překonáš, tak si vyber - buďto klidné létání, nebo zkusit akrobačku, nejlépe na začátek přemet a pak těžší kousky. Přemet je podle mě jednoduchej, ale pro naprostého začátečníka akrobacie není. Doporučuju to zatím nedělat, nebo to poletí hrozně rychle :lol: :wink: .
yupee
Kontaktovat uživatele:

#1648 Příspěvek od yupee »

Pajas píše:
Mc_Green píše:Včera jsem byl po druhé lítat se svojí Betou a po prvních dvou krátkých letech a vyzkoušení přistání jsem pak udělal jeden delší asi tak 12 minut protože začal foukat vítr a Beta začala sebou ve vzduchu cukat. Tak jsem radši přistál proti větru asi tak 50 metru o de mně ale za to bezpečně.
Dík za radu

Tak to bych nebyl já, abych nezkusil blbnout s Dragonem... :D :lol: . Má to sice SS motor, ale co to dokáže, to, co má klidně létat. No akrobačku budeš přidávat podle libosti, ale nejdříve samozřejmě nesmíš mít strach, trému. Jakmile to překonáš, tak si vyber - buďto klidné létání, nebo zkusit akrobačku, nejlépe na začátek přemet a pak těžší kousky. Přemet je podle mě jednoduchej, ale pro naprostého začátečníka akrobacie není. Doporučuju to zatím nedělat, nebo to poletí hrozně rychle :lol: :wink: .

Neda mi to nevlozit se :-)
Samozrejme s vetronem (lepe vykonnym vetronem) se da delat leccos.
Myslim lopping, vykrut, souvrat je na nauceni celkem v mezich.
S normalnimi vychylkami jsem s pujcenou BETOU zkusil vse a lze to.
Ja sam zacinal a casto letam s MiniMAGem.
Ovsem od starsiho kolegy (pote co videl co s nim pacham) jsem dostal radu: kup si akrobata.
Proste kazde letadlo - konstrukce - styl - typ ma sve.
Po chvili zjistite ze ten akrobat taky plachi - ma dokonce mozna mensi plosne zatizeni nez ona zacatecnicka BETA a plachti sakra dobre ale taky ma sva minus ktera clovek zkratka bez rychle reakce neobejde - pokud s tim hodla delat vic nez v 300m plachtit - coz mu fakt neda.
Jde jen o rychlost reakce - trenovat trenovat trenovat - to uz rikal Lenin.

Na to aby s clovek stal "profesionalem" staci rekneme tisice hodin praxe.

Dlouho jsem povazoval vitr 4m/s za pomerne velky.
Dneska vidim ze pokud clovek neni zrovna 1m nad zemi na zadech je to pohoda.
Jak rijka Pajas mit rezervu a odvahu je vse !!!
Ja k tomu jete pridam "nebo to mit v ruce"
Beta je hodna a pokud je dobre natrimovana leccos odpusti.

Hodne stesti
L

PS: ja osobne k profesionalite mam rekneme stovky hodin daleko a tesim se az to nastane.
Mc_Green

#1649 Příspěvek od Mc_Green »

díky kolegové za informace.
Ted jí pořádně zalítám při normálním letu a postupně začnu zkoušet s ní další věci.
syr

#1650 Příspěvek od syr »

K výše uvedenému ještě přidám - doporučuji nezapomenout na simulátor. Tam si člověk vyzkouší, kdy se která páčka chová normálně a kdy (třeba při letu na zádech výškovka) opačně. A když to náhodou poplete, tak se to hodí znova a nic se neděje. Osvědčil se mi "BMI Flight Simulator".
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“