H6Copter

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zpráva
Autor
ladavalek

H6Copter

#1 Příspěvek od ladavalek »

Mate prosim nekdo tuto hracku?

http://www.kkmulticopter.kr/index.html?modea=vieweng&mc_selected=MultiCopter&sc_selected=KKMulticopter&sn=multicopter_v02_h6&id_no=84

Ja ji dnes dostavel a rad bych si s nekym vymenil zkusenosti nez to rozmlatim.
ladavalek

#2 Příspěvek od ladavalek »

Nebo alespon neco od te firmy?
krtek2k

#3 Příspěvek od krtek2k »

a co tlačítko "hledat" ?
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od zdendys »

krtek2k píše:a co tlačítko "hledat" ?

Povedená odpověď :) ...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
ladavalek

#5 Příspěvek od ladavalek »

hledal jsem, nasel jen nekoho, napsal jsem SZ, zatim se nikdo neozval tak jsem zalozil vlakno.......

PS:
vzdy kdyz neco napisu do skupiny vrtulnik tak se ozve nejaky blb a vlakno napadne, to jste fakt tak zahledeny dosebe....
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od koulinek »

T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
ladavalek

#7 Příspěvek od ladavalek »

vim o nich a prosel jsem je, nasel jsem i nekoho kdo ma tu firmu a napsal SZ
krtek2k

#8 Příspěvek od krtek2k »

Jaký zahleděný do sebe? Pak je tady tisíc vláken o tom samým tématu, kdo se tim má pak probírat.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od TomasC »

Mám tricoptéra, spokojenost velká, teď jsem se vrátil po 4sadách z venku.

Pro mě je to první, něco jako vrtulník. Dost zajímavé řízení. Začínám chápat proč to některé lidi baví, :wink: fakt se to musí pořád řídit.
Letadlo někam pošlu a letí kam jsem namířil, tohle se musí pořád někam tlačit a zachraňovat.

Začal jsem s tím létat podle návodu od VITA jako s vrtulníkem.
Spolehlivé visení ocas ke mě, osmičky s ocasem ke mě, osmičky s trupem po dráze. Teď letám kolem a skrz fotbalovou branku. Co mě překvapilo, jak je důležité řídit směrovku. Myslím, že mi směrovka nedělá obecně problém, ale tady je OPRAVDU důležitá.
Je to zábava. Sbírám odvahu na přemet :wink: (bojím se, že ve mě převládnou letecké návyky a na hoře stáhnu plyn :( )

Takže jdi do toho a vezmi si sebou náhradní vrtule.
Kuna2

#10 Příspěvek od Kuna2 »

TomasC píše:Sbírám odvahu na přemet :wink: (bojím se, že ve mě převládnou letecké návyky a na hoře stáhnu plyn :( )

Plyn (kolektiv) nahoře je dobrý stáhnout, pokud chceš přemet vylítnout ve stejný vejšce co jsi do něj nalítl. Myslím, že je dobrý si na akrobacii s kopterem nastavit si letovej režim s křivkou plynu na minimu cca 15 procent plynu (dobrý je na to heli program vysílače). Tím, i při uplným stažení páky např. na vrchu přemetu nedojde k zastavení motorů a kopter je furt ovladatelnej. Totéž pak pri rychlým vyklesávání - dá se klesat i na páce plynu na nule. Na přistání, případně při krizi jsem používal autorotaci zas jako u vrtulníku. Moc jsem s kopterem ale nenalítal. Nejvíc jsem se bál, že vyhraje zvyk z vrtulníků a budu to chtít nechat letět/viset na zádech.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od TomasC »

To bych si mohl dat na vypínač v kniplu. Trošku poladit křivku v prvních 15% dráhy. Díky dobrý nápad. A přitom to tak mám na F3Pčku :wink:

Případně bych to mohl nastavit tak, že pokud je plyn nastaven na nulu déle než 2sec, tak se stáhne, pro případ havárie.
Drondys

#12 Příspěvek od Drondys »

TomasC píše:Mám tricoptéra...

...fakt se to musí pořád řídit...

To proto, že tydle udělátka obvykle nemají stabilizační jednotku na vyšší úrovni jako třeba MikroKoptery apod., které jsou sice cenově trochu jinde nicméně u nich můžeš zaviset a klidně odložit vysílačku na zem podobně jako na videu viz tento odkaz a třeba si na pět minut sednout a dát si kafčo a mašina se po celou dobu sama drží ve vzduchu na pozici. Když chceš a máš na to zkušenosti tak s tím můžeš létat i dost ostře. Když si někdo není jistý nebo je naprostý začátečník tak může využít pomocnou stabilizaci s využitím GPS modulu a kompasu pro stabilizaci směru a pak to dokáže skoro i slepý řídit viz tento odkaz na video.

Taky se dá naprogramovat kompletně automatický let včetně startu, letu podle GPS souřadnicových bodů i se závěrečným přistáním nebo se dá poodlétnout na ruku a pak dát povel k automatickému návratu a mašinka se sama vrátí do výchozí pozice.

Další možnost je sledování zapamatovaných POI bodů. MikroKopter odstartuje a na povel z vysílačky se zaměří např. na výchozí zapamatovaný GPS POI bod nebo na POI bod zapamatovaný ručním povelem při letu nebo na POI bod předem naprogramovaný z počítače viz tento odkaz na video.

Další možnost je sledování externího GPS senzoru. MikroKopter odstartuje a na povel z vysílačky se zaměří na terč daný externím senzorem a pak už je možné vysílačku odložit a pohybovat jen terčem třeba ho mít u sebe při jízdě na lyžích nebo na vodním skůtru, na kole apod. a MikroKopter sleduje terč a směruje držák kamery tak, aby kamera pokud možno stále zabírala zacílený terč i když se může vzdálenost a pozice mezi terčem a MikroKopterem za letu měnit v závislosti na nastavených parametrech automatického vyrovnávání zapamatované vzdálenosti od externího GPS senzoru viz tento odkaz na video.
ladavalek

#13 Příspěvek od ladavalek »

mam problem s nastavenim zakladni desky a na webu kkmulticopter to moc nechapu, proto hledam nekoho kdo pomuze zoufalci
ladavalek

#14 Příspěvek od ladavalek »

nebo nejlepe za nekym zajet a s nim to spravne nastavit a zaletat
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od JirkaA »

zkoušel ses podívat tady: http://www.lmkbabice.cz/?p=600 ?
OK2WY
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“