Nový Optic 5
Nový Optic 5
Při brouzdání po netu jsem narazil na nový Optic 5. Je to taková Dx5 v Hitec provedení. 5 kanálů, reversy, digi trimy, konektor učitel - žák, mix Elevon a V-Tail.
Jsem zvědav na cenu u nás, na Tower Hobbies už mají předobjednávku s cenou 94 USD.
Co si o tom myslíte?
Jsem zvědav na cenu u nás, na Tower Hobbies už mají předobjednávku s cenou 94 USD.
Co si o tom myslíte?
Lukash píše:To je mi jasný. Každopádně se najde spousta lidí, co je schopna si koupit Dx5e. I ty sis ji koupil (i když ti ji spousta lidí asi rozmlouvala). Pokud tohle bude levnější než DX5e a navíc kvalitnější - to předpokládám, pak nevidím důvod, proč by se to neprodávalo...
DX5e mi nikdo nerozmlouval, jelikož jsem s nikým o tom nemluvil. Lítal jsem se setovkou asi rok a pak se mi tam něco po... (v přijímači). Nový přijímač stál litr, tak jsem pokukoval po něčem lepším. Padla mi do oka tahle, podotýkám, byl jsem v začátcích, takže jsem neměl až takový přehled. Navíc ceny lowend vysílaču jdou dolů, viz DX6i, která se dá sehnat pod 4 tisíce. Možná by se výrobci měli zamyslet a implementovat do těchto vysílaču jednoduchý display a paměť, jako je to u některých vysílačů v HC.
Já myslím, že oni se dobře zamysleli. Udělat to by pro ně (dle mého soudu) bylo kontraproduktivní. Oni potřebují prodávat hlavně to dražší, neb na tom mají větší marže. Pokud by měla tato vysílačka paměť na modely, dost možná by se našlo pár lidí, kterým by to pak mohlo stačit a neřešit nákup třeba Optica 6. Takhle ale si úplný začátečník koupí Optic 5 s novým Hitec 2.4ghz systémem a pak spíš koupí dražší radio od Hitecu...
Lukash píše:Já myslím, že oni se dobře zamysleli. Udělat to by pro ně (dle mého soudu) bylo kontraproduktivní. Oni potřebují prodávat hlavně to dražší, neb na tom mají větší marže. Pokud by měla tato vysílačka paměť na modely, dost možná by se našlo pár lidí, kterým by to pak mohlo stačit a neřešit nákup třeba Optica 6. Takhle ale si úplný začátečník koupí Optic 5 s novým Hitec 2.4ghz systémem a pak spíš koupí dražší radio od Hitecu...
Nebo si raději koupí OPTIC 6 a ten mu už vydrží navěky, takže tu "dražší" si už beztak nekoupí. Je to věc názoru, takže jsem vyjádřil svůj.
mno podle mne elegantne zaplnili mezeru co nemeli v sortimentu ...
i kdyz je to vyhozeni penez ...
zase optic 6 je "az moc dobrej" navic s vymenejma modulama nema za ty prachy konkurenci ...
optic 6 v plny verzi je takova optimalni vysilacka do zacatku
mimochodem optic 8 je preci uz davno eclipsa ... a i ty udelali co si pamatuju remake ... na 2,4
i kdyz je to vyhozeni penez ...
zase optic 6 je "az moc dobrej" navic s vymenejma modulama nema za ty prachy konkurenci ...
optic 6 v plny verzi je takova optimalni vysilacka do zacatku
mimochodem optic 8 je preci uz davno eclipsa ... a i ty udelali co si pamatuju remake ... na 2,4
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
vyhoda dx 5 je ze alespon na ni muzes dat mikro kraviny od spectrumu,
zajimavejsi by byl optic 7
tak alepson pokud by to bylo opravdu za 1700 tak koupi clovek levne kvalitni system ... na kterej pak prejde ale jinak nevim, me prijde tohle, stejne jako DX5 jako vyhozeny penize
zajimavejsi by byl optic 7
tak alepson pokud by to bylo opravdu za 1700 tak koupi clovek levne kvalitni system ... na kterej pak prejde ale jinak nevim, me prijde tohle, stejne jako DX5 jako vyhozeny penize
SOVA is YouR CO-pilot
Tak za 17 stovek není, ale třeba si své kupce najde : http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=55439
Najde- asi jako 4k Cadet- v setech nebo pro někoho kdo chce hrrr vysílač- jako kámoš- měl ho přesně 14 dnů- pak si bral Spektrum7 - teď ho má druhej a pokukuje po Opticovi (normálním) - protože po pár letech(ne rocích ale startech) zjistil že se to řídit sice dá ale ni to neumí- alespoň D/R nebo expa by se šikly- o sub trimu třeba ani nemluvě. Tohle rádio nedosahuje ani úrovně Flash5ky- ta měla alespoň displej - od Hitecu je naprostý krok vzad - dle mě nepříliš šťastný.arda1BOT