JMalik píše:coro píše:Ja osobne si s vetroňom bez ťahových potenciometrov síce zalietam, ale nepristanem (rozumne a bezpečne). To platí pre T9x - má poťáky ale kdesi v ... hornom rade prepínačov kde sú podľa mňa nanič..
Za mňa 9x tiež nie, ale dôvodom sú len tie ťahové poťáky
Tahové potenciometry na tohle vůbec nepotřebuješ.
Řídím motor, zakřivení odtokovky i butterfly kniplem plynu.
Jen je tam pokaždé v daném letovém režimu přiřazené něco jiného.
Ty letové režimy mi stačí čtyři, ale plnohodnotné s volitelnýma přechodama, oddělenými trimy....... atd.
Ja ano, potrebujem.
Riadim zakrivenie profilu ľavým posuvným, brzdy pravým posuvným, a plyn kniplom plynu... Všetko proporcionálne s nastavenými správnymi dorazmi a korekciou výškovky. Oddelené trimy mám na prepínači letových režimov, v podstate to používam len na výškovku ktorou nastavujem rýchlosť letu.
Keby som mal skutočné brzdy akože rušiče vztlaku, tak by som ich dal asi na tlačidlo, že by boli vyklopené len pri stlačení..
Ale keď raz nejaká páka ťahá nejaké kormidlo, tak ho ťahá vždy.. Dal by si si v dospelom lietadle na prepínač nejakú páku, raz by ovládala motor a inokedy klapky?
Nie som taký pilot aby som mal každé pristátie vypočítané a vzorovo prevedené, potrebujem občas brzdy a občas aj motor keď to príliš spomalím - spustiť ho len trochu ale hneď, a nie hľadať prepínač.
Ale veď to je vec osobného zvyku či preferencie, ok..