Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1531 Příspěvek od Ancistrus01 »

Ahoj, mám T9Xku a chci se zeptat jaké výchylky nahoru u křidélek ve funkci klapek a zároveň jaké výchylky u výškovky? A ještě když jdou klapky nahoru, výškovka má jí pro vyrovnání dolu??? nebo nahoru??? :?:
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1532 Příspěvek od Ancistrus01 »

Ahoj, dnes jsem se opět přesvědčil, že Beta je nejlepší letadlo pro začátek. Ráno přestalo foukat, tak hurá na pole.

Byl to můj 2. let a 1. s motorem. Jen na půl plynu jsem jí hodil a Beta začala krásně stoupat : D , jenže se mě vysouvalo pravý křídlo takže padala na jednu stranu :(. Taky se mě podařilo mírně nastoupat a pak stáhnout plyn a klouzavě asi metr nad zemí jsem letěl do dálky asi čtyřicet metrů. :D

Jenže mě na jednom křidélku rupla páka :( tak jsme šly domů. Teď mně poraďte: mám ji vyměnit nebo slepit??? Dále se vysouvá to jedno křídlo tak musím přilepit ještě suchý zip a do třetice se mě baterka posouvá při pádu na čumák do předu, tak ji budu muset lépe zajistit :( .

No tak se jdu dát do toho. 8)

P.S. Vůbec mně nejdou zatáčky. :(
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#1533 Příspěvek od Pajas »

Co ti na nich nejde?
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1534 Příspěvek od Ancistrus01 »

Zatočim a padám po křídle :(
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#1535 Příspěvek od Pajas »

Posal jsem ti SZ.
Ticcino

#1536 Příspěvek od Ticcino »

Chlapci, tak zase po delší době se ozývám s pokroky...
Plachtění na zádech... ano. Jen to není dobré nechat doplachtit moc nízko. Plachtění je pomalé a je třeba mít skoro naplno potlačeno. S motorem je to lepší, nicméně doporučuji nejprve natrénovat na simulátoru a srovnat si to v hlavě. Na zádech je nahoru dolů a dolů je nahoru, když se k tomu přidají křidélka v letu od sebe nebo k sobě, je z toho docela guláš.

Každopáně, let na zádech doporučuji jako další "level" pro ty, co Beta začíná nudit.

Další "trik", který se setkal s uznáním publika, bylo přistání "do ruky". Vřele doporučuji vyzkoušet.

Tak čus čus a letu zdar.
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#1537 Příspěvek od Klubas »

Asi jsou betaři něják propojení :D Zrovna dneska jsem vylítal jednu baterku na zádech :D je to docela sranda, ale taky někdy trochu "o hubu". Hezké jsou průlety nízko na zádech bez motoru, ale to už je level který jsem zvládnul jen jednou.. Pak sem si musel dát jednu uklidňující baterku bez žádných blbinek :D
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1538 Příspěvek od Ancistrus01 »

Ahoj, víte jak jsem psal že Beta zatáčí do prava??? Nemohlo by to být vyosením motoru??? Beta doprava zatáčí jenom když letí na motor!!!

P.S.: jak má být motor u Bety vyosen???
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#1539 Příspěvek od koulinek »

Ancistrus01 píše:Ahoj, víte jak jsem psal že Beta zatáčí do prava??? Nemohlo by to být vyosením motoru??? Beta doprava zatáčí jenom když letí na motor!!!

P.S.: jak má být motor u Bety vyosen???

To vyosení by mělo byt právě tolik aby ti dostrany netáhla, chce to odladit při záletu.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1540 Příspěvek od Ancistrus01 »

A když táhne na jednu stranu - vyosení na druhou stranu??
Ticcino

#1541 Příspěvek od Ticcino »

O vyosení motoru se tady v tomhle vlákně už mluvilo. Ten můj je vyosen nepatrně doleva. Tipnul bych si tak 1 stupeň. Prostě skoro nic.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1542 Příspěvek od Ancistrus01 »

Ahoj, tak dnes jsem diskutoval s jedním modelářem a doporučil my, abych ze začátku létal pouze na výškovku a směrovku a křidélka přidat až se naučím se směrovkou. Tak to asi tak udělám. :)

No dnes se my povedlo utrhnou část výškovky. :( Tak to oblepím skelnou páskou a bude :D
Borek
Kontaktovat uživatele:

#1543 Příspěvek od Borek »

Ancistrus01 píše:Ahoj, tak dnes jsem diskutoval s jedním modelářem a doporučil my, abych ze začátku létal pouze na výškovku a směrovku a křidélka přidat až se naučím se směrovkou. Tak to asi tak udělám. :)

No já jsem teda směrovku na Betě v životě nepoužil. Podle mě, reálně budeš používat křidélka, tak proč se vůbec zatěžovat zvykáním na něco, od čeho se pak budeš zase odvykat?
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1544 Příspěvek od Ancistrus01 »

Borek píše:No já jsem teda směrovku na Betě v životě nepoužil.

8O a co třeba při akrobacii. Nebo to budu střídat jeden let na směrovku druhý na křidélka a až to dostanu do ruky tak to sloučim :? :?:

P.S. dnes se mně rozlepila motorová gondola a část trupu, tak jsem to slepil vteřiňákem jenže asi ukápl na motor protože jde otáčet pouze mnohem větší silou než před tím.
Borek
Kontaktovat uživatele:

#1545 Příspěvek od Borek »

Ancistrus01 píše:
Borek píše:No já jsem teda směrovku na Betě v životě nepoužil.

8O a co třeba při akrobacii. Nebo to budu střídat jeden let na směrovku druhý na křidélka a až to dostanu do ruky tak to sloučim :? :?:

Na jakou akrobacii, kterou Beta zvládne, budeš potřebovat směrovku? Nožový let asi s Betou nikdo nelítá, o forward-slipu jsem tu taky neslyšel. Podle mě je podstatné, že křidélka mají násobně větší plochu než směrovka, takže i reakce letadla jsou příslušně rychlejší. Směrovka je fajn jako redundance (ale křidélka jsou dvě...) a možná se s ní třeba plynule krouží (nevím, nezkoušel jsem).
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“