Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Petr Stepanek

spotřeba

#1486 Příspěvek od Petr Stepanek »

b
Naposledy upravil(a) Petr Stepanek dne ned 17.07.2011 17:46, celkem upraveno 1 x.
WildHawk - na zaslouženém odpočinkuRC Spitfire - po prvním letu čeká na G.O.,která je v nedohlednuBeta 1400 - aktivní služba
Petr Stepanek

spotřeba

#1487 Příspěvek od Petr Stepanek »

Jakou má Beta asi spotřebu?
Mě přijde, že mi nějak moc ždímá baterky. Sedám při prvním náznaku ztráty výkonu. Výdrž mívám tak 20-30min při cca 1/2 až 2/3 plynu a bezmotorových sestupech.
Dobíjím tak 1800-2000mA a lítám s baterkami 3S 2200mAh. Jedna se mi dokonce po přistání občas nafukuje. Přemýšlím, jesli bych neměl postupně přejít na jiný typ. Tyto "zděděné" z Wild Hawka mají 15C a obávám se, že to asi není ono.
WildHawk - na zaslouženém odpočinkuRC Spitfire - po prvním letu čeká na G.O.,která je v nedohlednuBeta 1400 - aktivní služba
opisk

#1488 Příspěvek od opisk »

pedrok74 píše:
opisk píše:stale mi nejde kridielka...

a nejdou jako že serva se nehýbají nebo serva mají snahu se hýbat a nehýbají se křidélka?
A proříznul jsi nálepku na křídle?
A rozhýbal jsi je "na sucho"?

Jinak dnes mám za sebou první podařený lítání. A je to paráda! Pro jistotu jsem zatím stáhnul křidélka na minimum. Minule jsem je měl "zapnutý" a šel jsem hned k zemi. Dnes lítání bez křidélek v pohodě, až na poslední let, kdy se mi povedlo přistát na stromě...cca 8m vysoko...

Jak dlouho létáte s 2200 baterkou?

rozhybal som ich nasucho, prereztal nalepku... ked to zapojim podla navodu tak sa proste nehybu vobec... :(
inak prisiel mi mod1, chcel som dvojku ale uz som to nechcel reklamovat, dalo by sa to prehodit nejak manualne prehodit? robil to niekto?
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#1489 Příspěvek od Klubas »

Ano přehození módu je primitivní, otevři vysílačku přehodíš pružinku a aretační pásek, pak přehodíš kabely na přijímači a něco zreverzuješ. 10minut ;)
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Borek
Kontaktovat uživatele:

#1490 Příspěvek od Borek »

Pajas píše:Přišel jsem na to, že je teď naprosté bezvětří tak jednou za měsíc :evil: . Když si vzpomenu na to, jak často bylo bezvětři loni, kdy jsem téměř každý den chodil lítat, tak teď je to hodně špatný, zvlášť pro začátečníky, kteří nutně potřebují bezvětří.

Zajímavé. Já teď celou dobu čekám na vítr, abych zkusil svah. Dneska jsem se dočkal, akorát ten vítr byl zase moc silný.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Borek
Kontaktovat uživatele:

Re: spotřeba

#1491 Příspěvek od Borek »

Petr Stepanek píše:Jakou má Beta asi spotřebu?
Mě přijde, že mi nějak moc ždímá baterky. Sedám při prvním náznaku ztráty výkonu. Výdrž mívám tak 20-30min při cca 1/2 až 2/3 plynu a bezmotorových sestupech.
Dobíjím tak 1800-2000mA a lítám s baterkami 3S 2200mAh..

Já mám levné čínské baterky a časovač si nastavuji na 40 minut a většinou je to ještě dlouho před tím, než by začal vadnout tah. I když včera se mi stalo, že jsem lítal s kamerou a už po 12 minutách jsem musel skončit, protože mi docházela šťáva. Přitom baterka měla 3.8 V na článek a dostal jsem do ní cca 750 mAh. Asi ty moje baterky nejsou nic moc.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
birky

trubka v kridle

#1492 Příspěvek od birky »

ktory material bude najvhodnejsi ako nahrada povodnej trubky v kridle?
laminat duty alebo plny?
uhlik duty alebo plny?
ake su rozdiely medzi laminatom a uhlikom v pruznosti a krehkosti?
Ticcino

Re: trubka v kridle

#1493 Příspěvek od Ticcino »

birky píše:ktory material bude najvhodnejsi ako nahrada povodnej trubky v kridle?
laminat duty alebo plny?
uhlik duty alebo plny?
ake su rozdiely medzi laminatom a uhlikom v pruznosti a krehkosti?

Uhlíková tyč. Čili uhlík, plný.
Pružnost nebo křehkost, to jsem nezkoušel, obojí to bude dobré. Ale laminát bude rozhodně těžší.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1494 Příspěvek od Ancistrus01 »

Ahoj, musím se pochlubit: včera jsem šel s Betou na mírný kopec a sundal jsem vrtuli, aby mě to nelákalo zapnout motor :lol: . No a kámoš jí hodil, Beta začala krásně plachtit, ale bylo potřeba mírně přitáhnout výškovku. Létál jsem dokonce v bočním větru a i vyrovnávání jsem zvládl. Akorát jsem začal létat mod3 protože mě přijde logičtější mít směrovku a motor vpravo a výškovku a křidélka vlevo.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#1495 Příspěvek od Pajas »

A tak lítáš s těma křidélkama? Jestli ne, tak tím, že sis to předělal do "módu 3" a máš směrovku napravo, sis to nepředělal. Naopak, tím že sis to předělal, dal jsi to do módu 1 :wink: . Jestli máš křidélka, tak to je v módu 3.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1496 Příspěvek od Ancistrus01 »

No mám křidýlka :wink:
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#1497 Příspěvek od Pajas »

No tak máš mód 3.
Martin104
Kontaktovat uživatele:

#1498 Příspěvek od Martin104 »

Ahoj piloti, dneska jsem byl ráno létat ještě před deštíkem a super jen při střemhlavém letu mě upadl pant na pravém křidélku 8O oči mě málem vypadli,ale ani nevím jak se mě stím podařilo přistát bez úhony tak jsem jen smyl pot :lol: . Dal jsem pro jistotu malé plastové pantíčky na obě křidélka a už to zas frčí :lol: . Jinak jsem si udělal radost - kopil jsem si starší KATANU od VA models tak jsem na to zvědavej. Ještě jsem nesebral odvahu pustit jí do vzduchu :lol: .
http://martin104b.galerie.cz/
Klubas
Kontaktovat uživatele:

#1499 Příspěvek od Klubas »

KATANA hned po betě? To jsi docela odvážnej :D
Já předělal táhla na křidélkách na pořádná ocelová táhla s normálními vidličkami které jsem koupil u pecky a působí o hodně důvěryhodněji. Taky jsem nastříkal křídla na červeno. Ještě uvažuju o žlutých nápisech a žlutém trupu ale asi to nechám jak to je a až se odře ta červená tak to udělám celé na novo :)
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Martin104
Kontaktovat uživatele:

#1500 Příspěvek od Martin104 »

Klubas:
tak jsem neodolal a byl jsem s katanou ne louce a docela divočina, přišel jsem propocenej až na trenky :lol: . Pak jsem si byl odpočinout s betou abych vubec z těch nervu usnul :lol:
http://martin104b.galerie.cz/
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“