Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
opisk

#1471 Příspěvek od opisk »

Doolittle píše:Mně na začátku taky vůbec nechtěly jít ale když jsem rozpojil a zase znova spojil ty konektory tak se nakonec pohly. Jak máš řešeno uchycení křídel? Koupil jsem uhlíkovou trubku tlustostěnnou 6x4 a dal ji tam ale přidám ještě zipy. Nevím jestli bych ji neměl omotat něčím. Bůhví jak to nedrží...

imo ta trubka co je v novej by mala vydrzat.... mam tam len 3m zip, ten by to mal uidrzat, a zo zavciatku aj tak velke opicky robit nebudem... vsetko ma cas, uvidime ako dopadnem dnes :)
Bea Hawk EDF 90mm-FLY FLY, Partenavia Victor P68B-MS MODELL
Doolittle

#1472 Příspěvek od Doolittle »

Tak hodně zdaru:-)
Zdenek151

#1473 Příspěvek od Zdenek151 »

Zdar pánové musím trochu BETĚ napravyt reputaci koupil jsem jí ARF a zkoncovkama problém jen vůle pod matičkama, vyřešila papírová podložka zatím drží
Doolittle

#1474 Příspěvek od Doolittle »

jj, no to se dá vyřešit, ale když šroubek nejde zašroubovat aby drželo táhlo tak je to na prd a ne RTF.
opisk

#1475 Příspěvek od opisk »

pani co mate novy betu mam na vas otazku, nemate problem s taziskom? dosiahnut to ako je to pisane? ja som dne bol lietat a moc mi to neslo, lietadlo stupalo, stratilo vysku a padalo po cumaku... pozrel som to tazisko na nej a mam to mierne vzadu za hranicou... to bude asi problem, co?
btw tiez ste dostali v krabici 2 baterky? jednu cinsku a jednu od pelikana?
Lanyz

#1476 Příspěvek od Lanyz »

Tak vyřešeno, nevím jak se mi to povedlo, ale několikrát jsem přehodil plyn na jiný kanál a několikrát jsem spároval vysílačku a z ničeho nic to běží, nebo jsem udělal chybu někde, kde jsem ji neviděl.
Každopádně jsem si to šel ihned zalítnout a přes to, že byl slabší nárazový vítr, kolem stromy a že jsem létal na poli s hodně šutrama tak to byla pohoda. Letadlo je opravdu moc hodné a odpustí téměř žádnou chybu.nabiju baterku a jdu znova :D
Jediná věc se kterou musim něco udělat je to, že když je za Betou bílí mrak, tak ji sotva vidím. Na zkoušku vemu jen černou pásku a na křídlech udělám 2 pruhy
opisk

#1477 Příspěvek od opisk »

Lanyz píše:Tak vyřešeno, nevím jak se mi to povedlo, ale několikrát jsem přehodil plyn na jiný kanál a několikrát jsem spároval vysílačku a z ničeho nic to běží, nebo jsem udělal chybu někde, kde jsem ji neviděl.
Každopádně jsem si to šel ihned zalítnout a přes to, že byl slabší nárazový vítr, kolem stromy a že jsem létal na poli s hodně šutrama tak to byla pohoda. Letadlo je opravdu moc hodné a odpustí téměř žádnou chybu.nabiju baterku a jdu znova :D
Jediná věc se kterou musim něco udělat je to, že když je za Betou bílí mrak, tak ji sotva vidím. Na zkoušku vemu jen černou pásku a na křídlech udělám 2 pruhy

hmm, musim to aj nejak porisiet, stale mi nejde kridielka... pocuj a vyvazoval si to nejak specialne?
Lanyz

#1478 Příspěvek od Lanyz »

Musim říct že ani ne, jen jsem si hlídal, aby mi težiště zůstalo kolem tý spojky křídla, ze spoda v tý první mezeře. To je tušim asi 6cm,pokud nekecam.
Ty křidélka ti pořád nefachaj?Já ti asi nemam co radit, ale možná tam je stejný problém co jsem měl já.Zkus taky znovu spárovat vysílačku s přijmačem dle návodu co je v manuálu na oba mody.Když jsem to udělal asi po čtvrté tak mi to z ničeho nic jelo, akorát jel motor na druhou stranu, ale to už nebyl problém otočit
Doolittle

#1479 Příspěvek od Doolittle »

Chtěl jsem se zeptat, měl by někdo zájem o úplně nový trup Bety bez kabiny? Celý trup jen kryt kabiny chybí. Kdyby někdo zájem měl napište SZ domluvili bysme se. Díky
Zdenek151

#1480 Příspěvek od Zdenek151 »

opisk píše:pani co mate novy betu mam na vas otazku, nemate problem s taziskom? dosiahnut to ako je to pisane? ja som dne bol lietat a moc mi to neslo, lietadlo stupalo, stratilo vysku a padalo po cumaku... pozrel som to tazisko na nej a mam to mierne vzadu za hranicou... to bude asi problem, co?
btw tiez ste dostali v krabici 2 baterky? jednu cinsku a jednu od pelikana?

Ahoj ja sem dával tři osmičky matky které mám přilepeny k origo baterce. Jinak když je těžišté hodne vzadu tak se opravdu špatně udrží mně se baterka uvolnila a nestačil jsen se páčkovat
pedrok74

#1481 Příspěvek od pedrok74 »

opisk píše:stale mi nejde kridielka...

a nejdou jako že serva se nehýbají nebo serva mají snahu se hýbat a nehýbají se křidélka?
A proříznul jsi nálepku na křídle?
A rozhýbal jsi je "na sucho"?

Jinak dnes mám za sebou první podařený lítání. A je to paráda! Pro jistotu jsem zatím stáhnul křidélka na minimum. Minule jsem je měl "zapnutý" a šel jsem hned k zemi. Dnes lítání bez křidélek v pohodě, až na poslední let, kdy se mi povedlo přistát na stromě...cca 8m vysoko...

Jak dlouho létáte s 2200 baterkou?
Ticcino

#1482 Příspěvek od Ticcino »

Ahoj,

co se blimpů týče, tak ty se musejí v ovládací páce volně otáčet, ale pokud možno neviklat. Táhlo v blimpu musí být samozřejmě utažené řádně. Občas se stane, že na konci závitu je grot. Stává se mi to u gumičkových unašečů z číny. Vezmu malej inbusáček a závit protáhnu. Lepší by byl závitník, ale na takhle malinkej závit nemám.

Ohledně těžiště, v návodu píšou 62-68mm od náběžky. Ono by to sneslo i věší rozptyl, ale na těžiště si dejte pozor. Pokud bude moc vepředu, tak to většinou uřídíte. Pokud moc vzadu, tak to taky poletí, ale možná to bude let poslední.

A jak dlouho létám s 2,2Ah? Nějakých 15 minut, když není vhodné počasí. Pokud je termika, tak déle, třeba půl hoďky. A pokud člověk blbne a řádí, tak kolem 10 minut.
Doolittle

#1483 Příspěvek od Doolittle »

Přesně tak, já to nakonec vyřešil závitníkem. Udělal jsem závity tak, aby šroubek šel pěkně až do konce dotáhnout a udělal jsem závit i z druhé strany abych mohl matku dotáhnout až na max jak potřebuju bez nutnosti to podkládat podložkama atd. Ale hlava mi nebere co za ignoranty to vyrábí. Ani jedem jsem neměl v pořádku. Všechny jsem musel takto dodělat.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1484 Příspěvek od Ancistrus01 »

Hoj, s blinbama problém nemám až na to že se na páce kývou.
Jinak mám baterku 2,2Ah a problém s těžištěm není, ale je potřeba ji upevnit suchým zipem. Křídla mám upevněné na suchém zipu a žádnou uhlíkovou trubku jsem nekupoval.

A u nás pořád fouká, fouká, fouká :cry:
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#1485 Příspěvek od Pajas »

Přišel jsem na to, že je teď naprosté bezvětří tak jednou za měsíc :evil: . Když si vzpomenu na to, jak často bylo bezvětři loni, kdy jsem téměř každý den chodil lítat, tak teď je to hodně špatný, zvlášť pro začátečníky, kteří nutně potřebují bezvětří.
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“