Připojení konektoru k baterii

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
JMalik

#16 Příspěvek od JMalik »

Doolittle píše:Teď se teprve zasmějeme, je mi 28:-) Já s tímto zkušenosti vůbec nemám. Dělám plastikové modely a tohle jsem začal jako vedlejší zájem.

Když bude začínat dvanáctiletý kluik, tak nemusí o technologii pájení ještě nic vědět a pokud nedával ve škole pozor, tak si může myslet, že to jde třeba přilepit.
Pokud ve třiceti máš ten konektor v ruce a zastrčíš to do sebe, tak Tě musí napadnout, že pokud jenom přiložíš vodiče na ty mrňavé pájecí plošky a omotáš to izolačkou, tak při rozpojování vytáhneš ty dráty a konektor zůstane spojený.
To, že se to následně vyzkratuje je už jenom detail.
Prostě já bych se nedivil, kdyby jsi uvažoval o tom to tam nějak přivařit, přilepit speciálním lepidlem s vysokou elektrickou vodivostí, zamačkat to nějak do trubiček........., ale dát to na izolačku?
kovaco

pajeni

#17 Příspěvek od kovaco »

:lol: Souhlasím s posledním příspěvkem. Jde mě trefit, když rádoby mazák utře nováčka. Bože kluci jděte někam. Začátečník nemůže vědět, co mu udělá špatně napájený konektor, když začíná, nebo se mýlím? Může mu éro kleknout v krizovce, může způsobit škodu, která ho odradí navždy. Tak kolegové mazáci, nechte rejpání a zachovejte kapku shovívavosti . Děkuji.
JMalik

Re: pajeni

#18 Příspěvek od JMalik »

kovaco píše::lol: Souhlasím s posledním příspěvkem. Jde mě trefit, když rádoby mazák utře nováčka. Bože kluci jděte někam................

Vždyť o tohle přece vůbec nejde.
Kdysi se mě někdo ptal na nějakém přezkoušení jak připojit někaký kabel na koncovku VN části vykonapěťového měniče.
Vymýšlel jsem okamžitě nejrůznější zhovadilosti, dokud mě nezarazil a nedoporučil mi napřed o tom popřemýšlet. Vrátil jsem se za půl hodiny a ty nejblbější nápady mě už opustily.
Tady to funguje tak, že někoho napadne blbost, je lenivý číst návod, podívat se do vyhledávače, tak se tady prostě zeptá a okamžitě se začnou řešit kraviny, kterýma se zaslintá vlákno, pokud by tady někdo třeba věcně dohledával, které pájecí prostředky jsou vhodné pro letování konektorů.
kovaco

pajeni

#19 Příspěvek od kovaco »

:roll: No, myslím, že je nás tady mraky, kteří jsme elektronický analfabeti a já se dobrovolně přiznávám, že patřím mezi ně. Co pomůže začátečníkoci odpověď, ať to zalepí sekunďákem, co? Prd. To mě taky štve. A je lepší jednou vidět, nežli 1000x číst, nebo snad ne? Je spousta lidí, kteří jsou přesvědčeni, že stačí přečíst příručku, nebo návod o létání s letadlem a hurá do nebes, ale jenom na pár sekund. Nováček fakt udělá chybu i když si všechno přečte a vyhoří mu elektronika jako prd. Proto nesouhlasím s tím, že je třeba si něco přečíst. Omlouvám se, ale myslím si, že vím o čem píšu.
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od zdendys »

Nakadah píše:...ja dokonce zazil vodic zastrceny do konektoru Gold 4mm a nasledne celou dutinku zmacklou klestemi :D Nak

Čau Naku, my už v práci 10, možná více let nic nepájiíme, všechno se lisuje,
očka, trubičky ve spojkách a teče tam mnohdy i 300A i více...
Ale co budu Tobě povídat, jistě to víš...

Doolittle píše: .....s tímhle začínám, tak sbírám informace. Celkem to člověka odradí vůbec se na něco ptát.

Nic si z přiblblých komentářů nedělej, přiblblý komentář-přiblblý autor.
Ono se nakonec správné odpovědí, či rady dobereš...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
kovaco

#21 Příspěvek od kovaco »

Hezky podaný, hezky a naprosto souhlasím.
JMalik

#22 Příspěvek od JMalik »

Notujete si hezky, ale poraďte mu, jak to připájí :wink:
(Já mu doporučuji za tohoto stavu to odnést ke kamarádovi který to provede)
Buckeye-Blitz

#23 Příspěvek od Buckeye-Blitz »

Podruhé a naposledy pro iritované rádoby "mazáky". Pokud pozorně čtete, tak Doolittle je kitař. Zajděte si na kitařská fóra - jsem si jist, že bez věci znalého člověka nebudete vědět "vo co go". Pokud vám přijde dotaz Doolittla tak směšný, pobavte nás ostatní nějakou veselou příhodou z vašeho modelářského života-to rádi dělají mazáci-nebo ne?. Co budete říkat na to, až nějaký "umělec" na základě rady o klihu nebo ze studu se zeptat (když si přečte vaše "rozumy") to napere do vašeho vyleštěného autíčka nebo do vás? To budete nadávat jako špačci, jak jsou ti nováčci blbí, že se nezeptají, když na to mají RC manii a každý pako má přece internet.
Myšlenka,kterou nelze vyjádřit stručně, nezasluhuje, aby byla vůbec vyslovena.
JMalik

#24 Příspěvek od JMalik »

Buckeye-Blitz píše:Podruhé a naposledy..................

Ty jsi asi ještě nezjistil o co jde.
Já mu sem klidně napíšu přesný postup jak to správně připájet, ale je skoro jisté, že to napoprvé zprasí, protože v životě nic ještě nepájel, nemá pájecí stanici a s pistolovou pájkou to chce aspoň trochu cviku aby to připájel a neroztekly se mu ty Deany.
To pomíjím, že nebude mít ani tu pistolovku a pokud si to půjčí, tak pochybuji, že na učení s pájkou jsou nejlepší ty konektory.
Takže za mě - jediné schůdné řešení za tohoto stavu je odnést to ke kamarádovi a dívat se co s tím bude dělat.
kovaco

pajeni

#25 Příspěvek od kovaco »

Pro:Buckeye-Blitz
Ano, to je ono. :lol: To jsem právě myslel. :lol:
kovaco

pajeni

#26 Příspěvek od kovaco »

Pro:JMalik
Proto jsem psal, že je lepší jednou vidět, nežli 1000x číst a ještě k tomu tady některé mazácké ptákoviny.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Nakadah »

zdendys> jiste ale to je technologie pro trosku jine pouziti nez to co mame my. Krimpovani je technolgie lepsi pro i nejake zatizeni vibracemi a podobne (cinovany vodic by se nakonec ulomil). Akorat ze na DeanT toho moc nenakrimpujes :) leda tak bodovackou privarit :D pokud by to slo. Nak
JMalik

#28 Příspěvek od JMalik »

Nakadah píše:........ Akorat ze na DeanT toho moc nenakrimpujes .............

Na některé DeanT toho ani moc nenaletuješ. :wink:
Ale to už je na jinou diskusi.
kope
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od kope »

Troch (i když možná ne tolik) OT: Jsem na tom podobně jako Doolittle. Jako kluk jsem modelařil a vždycky jsem záviděl těm, co měli "rádio". Po nějakých 30 letech jsem se k tomu vrátil-nejprve jsem si ten sen o RC modelu splnil setovkou, pak přišla chuť "něco si postavit". Tak jsem začal hltat informace - tady, jinde na webu, v časopisech a tom mále knížek, které vyšly. Většinou jsem měl štěstí a narazil jsem na ochotné "mazáky" (např. asi všem alespoň "virtuálně" známý kolega modelář, který tady má přezdívku RiMr) ale i na lidi, kteří se nad mými začátečnickými (a uznávám, že občas asi "přitroublými") dotazy ušklíbali - bohužel třeba i v modelářských prodejnách, kde bych čekal trochu jiný přístup. Objevil jsem tak Depron jako stavební materiál a mimo jiné mi došlo, že pokud si budu chtít dát dokupy model včetně osazení, bez pájení se asi neobejdu a buď se to naučím nebo budu každou chvíli někoho otravovat, jestli by mi něco nespájel. Tak jsem si koupil pár konektorů, pájku, kus kablíku, zase zalovil na webu a prostě jsem se začal učit pájet-bez elektroniky, jen kablík do konektoru. A až když jsem si tu technologii "osahal", tak si troufnu pájet "naostro". Ale na rovinu - je to 100x snažší, když se najde někdo, kdo člověku řekne - na tohle bacha, poradím ti super trik... a pod. A na druhou stranu- člověka odradí a od modelařiny třeba i odeženou posměšné poznámky a "hraběcí rady".
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Doolittle

#30 Příspěvek od Doolittle »

Předně děkuji všem, co se mě zastali. Konektor sám pájet nebudu. Mám na to člověka - radioamatéra, profesí autoelektrikáře, který tohle dělá denně. Opraví i podle mnohých neopravitelné a bez pájení to nejde. Já mu občas v Brně kupuju nějaké věci a vypadám jako trouba i tam když nemám ani páru co kupuju. Naučím se to od něj. Chtěl jsem jenom říct, že když se tak pro mnohé hloupě ptám já v mých letech, není divu, že se tu najdou obcas dotazy, že Vám to hlava nebere. Já to nijak zle neberu, mám nadhled, ale trochu to naštve :) V práci sice dělám se stroji za milióny, ale opravujeme jen drobnosti. Až Vám přijdou přeplatky za energie, nějaké dávky, prostě poštovní poukázka B atd, vzpomeňte si na toho troubu, tiskneme je celé republice :)
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“