Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1351 Příspěvek od Ancistrus01 »

No chybí mě plastová vidlička 2ks a místo ní jsou válečky variabilních koncovek, matice M2 a stavěcí šroubky.

A tady ty tři věci co jsem říkal po připevnění na táhla se stále kývou i při maximálním dotažení se stále kývou a neměli by.
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#1352 Příspěvek od Pajas »

A jinak ti tam teda dali všechno, KROMĚ těch vidliček, jak to tedy děláš, v návodu píšou ten tvůj alternativní postup? A máš SZ :-).
EDIT: A ty koncovky ti dali teda místo toho a v návodě o tom píšou teda jo? Jako ten postup stavby s tím, co ti tam dali.
Zdenek151

#1353 Příspěvek od Zdenek151 »

Vydličky v nové verzy nejsou a válečky je potřeba podložit protože jsou závity krátké a matku nejde dále utáhnout
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1354 Příspěvek od Ancistrus01 »

To Zdenek: Dík :wink:
siron

#1355 Příspěvek od siron »

:D Tak jsem to včera taky poslal počumáku do země,jako tady píše kolega zo Slovenska a mám to asi v takom istom stave ako on. Tak že,uvolněná směrovka rozbytej čumák,kabinu,baterka jak bokser,utržený drát od regulátoru k baterce,pokroucený lanko k směrovce,utržené pravé křidélko a taky pokřivený a prasklý trup. Tak,že teť lepím rovnám (v horké vodě) a pájím. Jo a k havárce pravděpodobně přispělo porouchané servo výškovky. Kluci letu zdar!!! :lol:
chrpos

#1356 Příspěvek od chrpos »

Ja jsem ty zavity po dotazeni jeste zakapl vterinakem(jen opravdu malicko) protoze se to rado povoluje.Nebo si to opravdu pred kazdym letem zkontroluj!Ja totiz pri letu ztratil tuto koncovku i tahlem!!!!DOBRE TO DOPADLO. :D
dargon

#1357 Příspěvek od dargon »

Zdravim kluci, pisu to sem sime mam alphu ale to je to stejne , mam ji 2 mesice, ted mi pripadala celkem neklidna a zjistil jsem nasledujici a to ze kdyz vychyluji pomalu kridelka na jednu ci na druhou stranu tak mi strasne kmitaji a meni si polohu jak chteji, pri rychlem pohybu jedou dobre,vyskovka a smerovka pri pomalem pohybu nekmita a je krasne plynula, co myslite jsou v haji serva ? Je to 2 mesice stare tak jestli ma cenu to reklamovat a nebo doporucujete rovnou koupit nejake kvalitni ?a ty vyreklamovane si nechat do zalohy.
Alpha 1500
coro

#1358 Příspěvek od coro »

Nemáš tie servá na rozdvojke ("YL kábli) v jednom výstupe príjmača?
To by napovedalo že je slabý zdroj, prípadne káblik od zdroja či konektor. Môže byť aj servo že napríklad odchádza komutátor jeho motorčeka a žerie výrazne vyššie prúdy.
Zdrojom je v tvojom prípade zrejme BEC v regulátore.

Prípadne skús prehodiť konektory v príjmači medzi výškovkou a krídelkami (oboma), že či to zostane na krídelkách (=problém s odberom alebo jedným servom) alebo začne trhane chodiť tá výškovka (=problém možno vo vysielači, potenciometer..?)
rafa242

#1359 Příspěvek od rafa242 »

tak mam dalsie informacie :D regulator este otestujem s vrtulou no zatial vyzera ze funguje

baterka nestratila do rana napätie a funguje to s nou tak ju vybijem nabijem a uvidim snad to bude v poriadku

rano som sa pustil do rovnania čumáku, robil som to ponáraním do vriacej vody a je to super metoda mozem doporucit inak by som to uz ani nerobil, ved posudte sami ako to dopadlo

plus nejaká fotodokumentácia: pred Obrázek

a po oprave:
Obrázek

detailnejsie fotky najdete na http://rafa242.rajce.idnes.cz/oprava_bety/
chrpos

#1360 Příspěvek od chrpos »

Rafa klobok dolů,opravil jsi to super!!Vypadá to víc než dobře.Šikula.To nechaš vařit pak to vypnes a namáčíš?asi jen chvilinku,že?Já to fénuji ale myslí,že takto je to lepší.
dargon

#1361 Příspěvek od dargon »

pekne srovnane,

zjistil sem ze kdyz prehodim kridelka na jiny kanal tzn i jinou packu tak to nedela, takze bud je v haji kanal to si ale nemyslim spis ve vysilacce potenciometr nebo jak to tam je udelane, v pondeli to pujde na reklamaci uvidim co mi na to reknou
Alpha 1500
chrpos

#1362 Příspěvek od chrpos »

dargon píše:pekne srovnane,

zjistil sem ze kdyz prehodim kridelka na jiny kanal tzn i jinou packu tak to nedela, takze bud je v haji kanal to si ale nemyslim spis ve vysilacce potenciometr nebo jak to tam je udelane, v pondeli to pujde na reklamaci uvidim co mi na to reknou
Tam není nic co by meli říkat,jednou to má záruku tak jsou povinni Ti to bud vyměnit nebo opravit§§§§!Blbé je na tom to,že na to mají ze zákona 1měsíc,což asi beze zbytku dodrží.Každopadně to reklamuj.
rafa242

#1363 Příspěvek od rafa242 »

dakujem pekne :) .......nechal som vodu nech zacne vriet dal som to na slabsie ale nechal som to este stale vriet, pocas toho ako to vrelo som to do toho máčal, tak na 10 sekund a von ....takto som to spravil par krat a islo to pomaly do pôvodneho tvaru, nie je to uplne dokonale ale myslim ze je to celkom v pohode ....servo vyškovky som pritom vybral lebo prasklina bola az pri nom, smerovky som tam nechal, trochu som sa o neho bál dost sa zaparilo ale je v poriadku, ....to stlacenie na špičke sa vyrovnalo hned bez problemov tie ohnute casti sli trosku horsie
rafa242

#1364 Příspěvek od rafa242 »

chrpos píše:
dargon píše:pekne srovnane,

Tam není nic co by meli říkat,jednou to má záruku tak jsou povinni Ti to bud vyměnit nebo opravit§§§§!Blbé je na tom to,že na to mají ze zákona 1měsíc,což asi beze zbytku dodrží.Každopadně to reklamuj.

presne tak mám rovnaký názor, to ti reklamovat musia, aj ked by bolo super keby to tak nenatahovali
dargon

#1365 Příspěvek od dargon »

vecer overim presne cim to je a pak se zkusim domluvit s prodejcem treba na zapujceni dilu pres reklamaci, bylo to kupovane v jednom obchode primo v brne ne pres eshop
Alpha 1500
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“