Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Gluck

#1306 Příspěvek od Gluck »

Ja bych rekl ze jedinej rozdil jsou samolepky :wink:
chrpos

#1307 Příspěvek od chrpos »

Jsou jine jen ty samolepky a asi tam mozna daji jinou elektroniku,i kdy to pochybuji!jinak je to uplne stejne
siron

#1308 Příspěvek od siron »

:D Jo,kluci je to stejný. Určitě !!! Akorát za polovic ceny.
chrpos

#1309 Příspěvek od chrpos »

Chlapaci potrebuji TIP na dobrou a levnou nabijecku,ta setovka mi dala zabrat.Ukazalo mi to jako ze nabito a kdyz jsem to hodil,byl jsem rad,ze jsem pristal!Baterka na srac vybita!Dik
siron

#1310 Příspěvek od siron »

:D Taky jsem stou setovkou nic ne nabyl,ale spíše vybyl,tak jsem se nas..l a koupil tuhle a spokojenost.

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=36540
Borek
Kontaktovat uživatele:

#1311 Příspěvek od Borek »

chrpos píše:Chlapaci potrebuji TIP na dobrou a levnou nabijecku,ta setovka mi dala zabrat.Ukazalo mi to jako ze nabito a kdyz jsem to hodil,byl jsem rad,ze jsem pristal!Baterka na srac vybita!Dik

50 W: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=11060
200 W: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=12105
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Petr Stepanek

klapky

#1312 Příspěvek od Petr Stepanek »

Ahojte,
nějak jsem neměl čas sledovat fórum. Koukám, že se to vlákno nějak rozjelo :D .

Já se teprve teď dostal k záletu. Betyna poctivě půl roku spala na skříni.
Teď nadešel její čas.
Po vyvážení jsme našli pole s obilím, což mi přišlo, jako ideální peřina, kdyby něco...
Při bezvětří jsme Betu hodili a úžasně klouzala. Ani nenaznačila uhnutí ze směru. Následovala motorovka a hurá do vzduchu. Napoprvé bez nejmenších problémů 15minutový let. Myslím, že to éro má nějaký autopilot, protože fakt letí samo :D . Motorově mi přijde perfektní a svižné tak akorát. Zatím jsem si troufl do větru tak 3m/s, ale vypadala, že o tom větru ani neví. Za tento týden jsem stihl rekreačně cca hodinu letu. Vše bez nejmenších potíží. Nyní budu ještě dolaďovat kameru.

Dva problémy nastaly.

První: při startu se uvolnila matka unašeče. Vrtule i matka šly z éra ven. Matičku jsme v tom poli našli, ale několikanásobně větší vrtuli, která šla kousek vedle, ne :-(.

Druhá věc je kabinka. Stalo se, že uletěla při přistání. Vyřeší to asi jeden magnet navíc.

Nyní přemýšlím jen tak ze srandy aktivovat klapky.
Mám aktivní funkci FLAPERON a výchylku jsem dal 40. Přijde mi to ale strašně moc, jelikož při aktivaci jde Beta dolů tak, že i plná výškovka s tím má co dělat.
Kolik doporučujete a kolik nastavit domixování výškovky?

Petr
WildHawk - na zaslouženém odpočinkuRC Spitfire - po prvním letu čeká na G.O.,která je v nedohlednuBeta 1400 - aktivní služba
chrpos

Re: klapky

#1313 Příspěvek od chrpos »

Petr Stepanek píše:Ahojte,
nějak jsem neměl čas sledovat fórum. Koukám, že se to vlákno nějak rozjelo :D .

Já se teprve teď dostal k záletu. Betyna poctivě půl roku spala na skříni.
Teď nadešel její čas.
Po vyvážení jsme našli pole s obilím, což mi přišlo, jako ideální peřina, kdyby něco...
Při bezvětří jsme Betu hodili a úžasně klouzala. Ani nenaznačila uhnutí ze směru. Následovala motorovka a hurá do vzduchu. Napoprvé bez nejmenších problémů 15minutový let. Myslím, že to éro má nějaký autopilot, protože fakt letí samo :D . Motorově mi přijde perfektní a svižné tak akorát. Zatím jsem si troufl do větru tak 3m/s, ale vypadala, že o tom větru ani neví. Za tento týden jsem stihl rekreačně cca hodinu letu. Vše bez nejmenších potíží. Nyní budu ještě dolaďovat kameru.

Dva problémy nastaly.

První: při startu se uvolnila matka unašeče. Vrtule i matka šly z éra ven. Matičku jsme v tom poli našli, ale několikanásobně větší vrtuli, která šla kousek vedle, ne :-(.

Druhá věc je kabinka. Stalo se, že uletěla při přistání. Vyřeší to asi jeden magnet navíc.

Nyní přemýšlím jen tak ze srandy aktivovat klapky.
Mám aktivní funkci FLAPERON a výchylku jsem dal 40. Přijde mi to ale strašně moc, jelikož při aktivaci jde Beta dolů tak, že i plná výškovka s tím má co dělat.
Kolik doporučujete a kolik nastavit domixování výškovky?

Petr
Ahoj vrtui mam normane 4m samozajistovaci maticka + podlozka do ted bez problemu.Co se kabiny týče mam tam normane silnejsi gumicku,drží to dobře,sice ne moc estetické ale kabinku mam dodnes.Klapky nastav vysunuti nahoru s primixovanou výškovkou hodnoty u mne viz asi 3 strany zpet.Tj.-80 +80 vyskovka tez nahoru 17 je to znat hodne
Doolittle

#1314 Příspěvek od Doolittle »

siron píše::D Taky jsem stou setovkou nic ne nabyl,ale spíše vybyl,tak jsem se nas..l a koupil tuhle a spokojenost.

http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=36540

Tuto mašinku čekám příští týden, můžeš mi napsat jestli ukazuje napětí jednotlivých článků? Plus co se Ti na ní nelíbí, jako nějaké mínus? Jestli teda nějaké má? :D
siron

NABÝJEČKA

#1315 Příspěvek od siron »

:D Ano lze přepnout do modu a sledovat jednotlivé články. O záporech zatím nemám tušení mám ji totiž asi měsíc,ale zatím šlape a to dobýjím každý třetí den. Mrkni na návod tam se dočteš co to vlasně umí.Ok.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1316 Příspěvek od Ancistrus01 »

Betu už mám doma a oproti prvním verzím má Beta spoustu vylepšení:
Místo černé kabiny má průhlednou s pilotem.
Trup už není dutý, ale má výztuhy.
Serva výškovky a směrovky jsou v přední části trupu a pak vedeny drátky.
Přední část - čumák už není dutý ale plný a jak to tak vypadá, není v něm žádný tavnou pistolí přilepený závaží.
Křidélka směrovka i výškovka chodí skvěle, akorát křidélka jsou přelepena potisky takže s nimi nelze hýbat (pomůže skalpel :lol: )¨.
A ve spod nemá žádnou dírku na podvozek ale ani chlazení regulátoru a li-polky.
A to je tak vše.

Ještě se Vás zeptám: měli jste někdo i orig nabíječ z Bety?
Já ji mám, ale jsou na něm jen balanční konektory pro 2S - 3S li-pol - to jde nabíjet přes balančák??
rafa242

#1317 Příspěvek od rafa242 »

jo jasne ono to nabija cez balančny lebo to nenabija takym velkym prudom .....a niekto tu pisal o tom čumáku vraj tam to závazie je ale pod epp .....a trup v zadu má výstuhy? tak to je potom super a aj to riesenie zo servami je ovela lepsie ako máme na bete my
Borek
Kontaktovat uživatele:

Flaperony

#1318 Příspěvek od Borek »

Tak jsem dneska vyzkoušel na svojí Betě flaperony. Bohužel, je to naprosté zklamání -- prakticky to není poznat, kromě toho, že s flaperony dole je letadlo strašlivě tupé na křidélka.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1319 Příspěvek od Ancistrus01 »

No podle mého pohledu má ale uplně v zaadní části to je bez a pak ůplně ke konci to je plný.

Ale jak jsem vyděl úplně dutej trup bez ničeho tak tahle verze tam alespoň nějaký výztuhy má.

A ještě: můžu tedy normálně nabíjet přes balančák?

EDIT: ještě dírka pod křídlem pro drátky z křidélka je 2x tak větší :wink:
rafa242

#1320 Příspěvek od rafa242 »

jo jasne ta nabijacka inak nenabija ....tu dieru pre kabliky si asi zvacsim aj ja lebo sa to tam dost neprakticky strka ....uz mam konecne prazdniny tak sa chystam uz na nejake upravy a potom objednat uz nieco dalsie .....a z vnutra do toho cumaku skus pichnut nejakou ihlou ci tam to zavazie fakt nemas lebo potom by si mal problem s vacsou baterkou
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“