Doba nabíjení 11,1 V Li-poly přes 12V rychlonabíječ

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Lanyz

Doba nabíjení 11,1 V Li-poly přes 12V rychlonabíječ

#1 Příspěvek od Lanyz »

Dobrý den

Zajímalo by mě,jak dlouho trvá nabít akumulátor 11,1 V Li-poly přes 12V rychlonabíječ, nikde to nemohu najít. Zatím jsem se dozvěděl jen to, že se nabije za nedlouhou dobu:-), to je co :-)

Jde mi o to,abch věděl kolik náhradních akumulátorů mám k modelu přikoupit.

PS. jedná se o tento model

http://www.rcmodels.cz/zbozi/letadla-le ... 1269823024

Předem děkuji
LV
Kontaktovat uživatele:

Re: Doba nabíjení 11,1 V Li-poly přes 12V rychlonabíječ

#2 Příspěvek od LV »

Lanyz píše:Dobrý den

Zajímalo by mě,jak dlouho trvá nabít akumulátor 11,1 V Li-poly přes 12V rychlonabíječ, nikde to nemohu najít. Zatím jsem se dozvěděl jen to, že se nabije za nedlouhou dobu:-), to je co :-)

Jde mi o to,abch věděl kolik náhradních akumulátorů mám k modelu přikoupit.

PS. jedná se o tento model

http://www.rcmodels.cz/zbozi/letadla-le ... 1269823024

Předem děkuji

Ono to záleží od typu použitých LiPoliek a od typu (výkonu ) toho "rýchlonabíjača"
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
powder
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od powder »

Zhruba počítej 1 - 1,5 hodiny. Nevím jaký konkrétní nabíječ je dodáván v setu s tou Cesnou, ale dávají tak 1000mA. Akumulátor k této Cesně bude 1300mAh...
bohdan0000
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od bohdan0000 »

podľa otázky v prvom rade naštuduj poriadne problematiku...
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od CharlitoCZ »

a než budeš kupovat aku, tak se tu poraď, ať se vyhneš zbytečnýmu zjištění, že co stojí "origo" aku je asi 5ti násobek baterek z číny, který nejsou o nic horší, spíš naopak..
DJI Phantom 3 Advanced / SIG Smith Miniplane / spousta deproňáků a miniqvéček
coro

#6 Příspěvek od coro »

Ono v podstate nezáleží na ničom, len aby to nič nezapálilo.

V PC Cessna 480 som už mal rôzne baterky aj rôzne motory, len originál vrtuľa sa mi nikdy nepodarila namontovať tak aby nehádzala takže som s ňou nikdy neletel (s tou vrtuľou).
2s Kokam 3200, 3s A123/1100, 3sA123/2300, 4s A123/1100, 3s YT1500, 3s Nanotech 2200,...
Poletí s každou, samozrejme je treba nahodiť vhodnú vrtuľu podľa napätia a motora.

V princípe trvá "oficiálne správne" nabíjanie každej lipolky cca 70 až 90 minút a riadi si ho sama lipolka podľa svojho stavu a kvality, nabíjač má len držať napätie.
Ale dobrá lipolka už znesie viac a dá sa pritvrdiť a skrátiť to na cca 20 minút - na nabíjač to kladie vyššie nároky aby to nepokašlal ale stále to je len o tom udržaní napätí.

Nie každá lipolka z číny sa vyrovná napríklad Hyperion G3 VX-EX.. aj keď "papier znesie všetko"...
Lipolky hlavne neznesú ak ich príliš vybiješ alebo pokrčíš..

Najrýchlejšie nabiješ 4s A123/1100 - pri 10A nabíjači za 12 minút. A prežijú to v pohode.
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Fenius »

Zaujímavé čísla.
Lanyz

#8 Příspěvek od Lanyz »

OK,díky za rady, nakonec aso stejně půjdu do Wild hawka,toho mi určitě doporučíte jako první model do začátku radši že?Nebo myslíte že ta cessna neni pro začátečníka špatná volba?

A můžete tedy poradit nějakou baterku do wild hawka?

Děkuji
coro

#9 Příspěvek od coro »

pardon, 2x
Naposledy upravil(a) coro dne pon 04.07.2011 1:57, celkem upraveno 1 x.
coro

#10 Příspěvek od coro »

WildHawk bol pôvodne na 8,4V NiXX 1300mAh.
to nahradíš dvojčlánkom Lipo (t.j. 2s ), cca 2000 (1800..2200) aby bola podobná hmotnosť aj napätie, pozri si rozmery aby to nebolo treba príliš upravovať.
Pri takomto použití nezáleží na kvalite, aj najhoršia lipolka to zvládne ľavou zadnou (ale nie vadná, zničená a tak - normálne funkčná).
Z hobbycity ak kupujem lipolky, tak zo zoznamu Arrivals alebo New Items - nech to je čerstvé a nie nejaký prestarnutý ležiak. Na názve nezáleží..

Prečo práve WildHawk? Beta1400 je to isté ale modernejšie (strieďák pohon).
Ale nemám ani jedno tak neviem presnejšie. Veď na začiatok daj to čo odporúča výrobca/predajca, špekulovať môžeš potom neskôr..
Lanyz

#11 Příspěvek od Lanyz »

Dobře děkuji, dál už si snad poradím, po Betě jsem taky pokoukával,ale známý mi nabízí lehce ojetýho wild hawka za velice zajímavou cenu.A tu cessnu novou,také za slušnou cenu
LV
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od LV »

Lanyz píše:Dobře děkuji, dál už si snad poradím, po Betě jsem taky pokoukával,ale známý mi nabízí lehce ojetýho wild hawka za velice zajímavou cenu.A tu cessnu novou,také za slušnou cenu

Na učenie je Hawk alebo Easy Star rozhodne lepšia voľba.
www.elektromodely.sk
LV
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od LV »

coro píše:V princípe trvá "oficiálne správne" nabíjanie každej lipolky cca 70 až 90 minút a riadi si ho sama lipolka podľa svojho stavu a kvality, nabíjač má len držať napätie.

Prirodzené nabíjanie je u LiPol 1C a vtedy trvá nabíjanie hodinu. Pretože to o čo ti CV predĺži nabíjanie máš v podstate ušetrené v Lipolke, Málokedy sa stane že dobíjaš viac ako 80%
A najrýchlejšie dobiješ nové A123/2300. Prúdom 20A to trvá 7 minút :wink:
www.elektromodely.sk
coro

#14 Příspěvek od coro »

LV píše:
coro píše:V princípe trvá "oficiálne správne" nabíjanie každej lipolky cca 70 až 90 minút a riadi si ho sama lipolka podľa svojho stavu a kvality, nabíjač má len držať napätie.

Prirodzené nabíjanie je u LiPol 1C a vtedy trvá nabíjanie hodinu. Pretože to o čo ti CV predĺži nabíjanie máš v podstate ušetrené v Lipolke, Málokedy sa stane že dobíjaš viac ako 80%
A najrýchlejšie dobiješ nové A123/2300. Prúdom 20A to trvá 7 minút :wink:

Ano, ale ak niekto vybije až 90 percent (začiatočníkovi sa stať môže ľahko že vybije aj 101%... až keď zistí že potom prestáva mať motor výkon a kúpi nové, začne dávať lepší pozor),
tak tých 10 percent do nuly znamená len 6 ušetrených minút, a tých posledných pár percent pri prúde postupne klesajúcom k 1/20 z počiatočného 1C trvá stále rovnako - ak by nabíjač naozaj čakal na 1/20C a nebola to príliš perfektná baterka tak tam zabije tých 30 minút a výsledok je 84 a možno aj viac - aj keď vybije len 80 % tak ušetril 12minút - a stále sa to blíži k tým 80-90 minútam viac než len k 1 hodine..

Tak ako 5C nabíjanie netrvá 12 minút ale záleží od kvality baterky že ako dlho to podrží naozaj na vyššom prúde, ak by sa čakalo na pokles prúdu až k 1/20C tak to bude dobre vyše pol hodiny..
Jo a začiatočník sa ľahko stretne aj s nabíjačom čo neskončí nikdy, lebo nabíja prúdom ktorý mu žerie balancer pripojený na nabíjanej baterke (a na veci nič nemení že je zabudovaný do krabičky nabíjača).

A 20A nabíjač žiaľ nemám tak pre mňa bolo pri maxime 10A rýchlejšie nabíjať 1100mAh A123 :(
LV
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od LV »

Prax je taká, že pri 1C a cca 80% kapacity je to vždy necelú hodinu. Ono to dosť závisí od nabíjača a stavu akumulátorov :wink:
www.elektromodely.sk
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“