nepoužívejte čínské sklopky

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
HonzaS

#16 Příspěvek od HonzaS »

Milane ty jsi docela vůl, že jsi to zkoušel doma. Taky jsem nějakou zkoušel (nevim jakou přesně, byla kamarádovo, odhadem 11/6) v garáži ve stojanu. Chvíli jela na plnej plyn na cca 500W, když už jsem pro to chtěl jít, tak se ozvalo cink chrrrgrrrrr. Stojan (kovové lože motoru Hyperion) se ohnul jako prase. Hlavně že se ti nic nestalo...
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Milan Nes »

ty si docela vůl že si to nepřečet

já dohaje rikal cloveku at koupi aeronautku, on neposlech a doma bez me pritomnosti tam dal cinu
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
ladaxvx
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od ladaxvx »

Ahoj. Pevný vrtule používám naprosto běžně, nic proti nim. Nestalo se mě, že by se některá na spalovákách roztrhla. Ani pokud sem jich míval na elektro...ale už nikdy sklopky!!!!! čínský sklopky!!! NIKDY! To je genocida éra...Laďa.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Milan Nes »

ja to taky rikam, na svy ero bych china sklopku na litani nikdy nedal ...
jako do 200W na min tocive mozna jo ale i tak, mam ze sklopky velkej respekt od ty doby co mam od jedny jizvu z mereni na "standu"
proste sem si sahnul, myslel sem si ze uz se netoci :-d
SOVA is YouR CO-pilot

bohdan0000
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od bohdan0000 »

nedá mi nenapísať moje skúsenosti. Od sklopiek z HC sa nedá čakať špičkový výkon a samozrejme ich netreba točiť do obrovských otáčok. Používam ich v starom prerobenom F3J(2,8m 2300g) a samozrejme nestúpam kolmo hore len tak cca 3m/s. Pravidelne však kontrolujem uloženie listov a nepridávam plyn okamžite, ale pozvoľne. Za dva roky používania sa mi ešte ani jedna nerozpadla. Veci z HC sa používať dajú no s rozumom. Tvar tých listov však isto neuspeje u toho čo potrebuje k príkonu aj patričný výkon. Toľko moje skúsenosti.
JMalik

#21 Příspěvek od JMalik »

bohdan0000 píše:nedá mi nenapísať moje skúsenosti. Od sklopiek z HC sa nedá čakať špičkový výkon a samozrejme ich netreba točiť do obrovských otáčok. Používam ich v starom prerobenom F3J(2,8m 2300g) a samozrejme nestúpam kolmo hore len tak cca 3m/s. Pravidelne však kontrolujem uloženie listov a nepridávam plyn okamžite, ale pozvoľne. Za dva roky používania sa mi ešte ani jedna nerozpadla. Veci z HC sa používať dajú no s rozumom. Tvar tých listov však isto neuspeje u toho čo potrebuje k príkonu aj patričný výkon. Toľko moje skúsenosti.

Nevím, jestli tohle má význam . Na F3J dát čínskou vrtuli, abych to musel stále kontrolovat a myslet na to, jak veksluju s plynem.
To je sem fakt neúnosné dát pár korun navíc a nemít problémy?
bohdan0000
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od bohdan0000 »

ten model mám cez 20r keď som ho prerábal bol som rád ,že mám prachy na čínu dva roky drží no bol by som dosť sklamaný keby nie 8)
Naposledy upravil(a) bohdan0000 dne pát 01.07.2011 16:34, celkem upraveno 1 x.
JMalik

#23 Příspěvek od JMalik »

Ušetříš dvě stovky.
Když se Ti ta vrtule roztrhne, tak to minimálně vyrve přepážku, pravděpodobně zdevastuje vodiče od reglu a když budeš mít smůlu, tak to může pokračovat vyhulením reglu........ až po komplet ztrátu letadla.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od arda1 »

Jako u skolopek co jsou u Trenéra(Reichard) - plastový komplet - pak jsme hledali éro na silnici a motor na hřbitově - po výměně za turbotrámec od Pohodaletu a listy Aeronaut po problému. arda1BOT
graup15

#25 Příspěvek od graup15 »

JMalik píše:Ušetříš dvě stovky.
Když se Ti ta vrtule roztrhne, tak to minimálně vyrve přepážku, pravděpodobně zdevastuje vodiče od reglu a když budeš mít smůlu, tak to může pokračovat vyhulením reglu........ až po komplet ztrátu letadla.

Oni si ty lidi nedají pokoj a nedají pokoj...hlavně, že je to levné. A to se přeci vyplatí. Obzvlášť když origoš Aeronaut stojí vcelku prd.
Komu není rady.....
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Milan Nes »

ja sem se snazil jenom pomoct ... vidim to u lidi kolem taky pouzivam chinu, i kdyz postupne min a min ale u sklopky fakt setrit nema smysl ...
SOVA is YouR CO-pilot

Marek71
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Marek71 »

Kedysi som toho dosť používal z HC, postupne od toho ustupujem, nevyplatí sa to. Ale NIKDY som si netrúfol použiť kužel a listy z HC ! Ten rozdiel ceny oproti Aeronautke (Graupner) a pohodaletu je minimálny a absolútne nemá význam nad tým špekulovať.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“