FlyBear píše:Mého známého v Praze nedávno vyhodili i s kolegy (prostě majitel zrušil celé jedno oddělení) tím způsobem, že byli rádi, že po podpisu "dohody" dostali alespoň část výplaty, kterou jim byl podnik dva měsíce dlužný...
Z tohoto pohladu nemozem povedat kriveho slova na svojho byvaleho zamestnavatela ani ja ani dalsi odideni. I v case krizy nam nechali 13 a 14 plat, cize 14 platov za rok. Iked prepustali dva krat, kazdy dostal 6-12 platov, ci uz to bol "mukl" s paletakom, alebo kvalifikovany robotnik.
Nehovoriac, ze po par mesiacoch bol zase dopyt po ludoch a vratili sa aj ti s 12 mesacnym odstupnym, ktore uz o dnich nemohli pytat

Ti chodili vyskereni po dielni este dlhu dobu.
Preto chap trochu moje rozcarovanie odist zo stabilnej firmy, kde mas stabilne prijmy a mozes si trochu aj planovat buducnost (hypoteka a pod.)
Banky na teba nepozeraju ako na socku, ako ked som tam bol zivnostnikom a zarabal som este viac, ale podla danoveho priznania som bol socka.
Ked som sa tam zamestnal na riadny pomer, mal som tej istej banke hypoteku 1,6 mega vybavenu za jedno poobedie.
Vsetko ma svoje vyhody na nevyhody, pravdepodobne si zase otvorim zivnost, uz mam zase na to chut byt volny a nenechat si kecat od sefika