Nový motor Palička 2026/3500 kv

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
m2
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od m2 »

Kira ... ja mám 600-22 (nie 500). Kupované tu - tam máš aj zoznam Kv (číslo za pomlčkou krát sto):

http://shop.modellbau-freudenthaler.at/ ... list=KAT67

Tam sú aj ceny.
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Acid

#77 Příspěvek od Acid »

graup15 píše:PS...jen pro info..malý Palička tzn 2028 již nestojí 6500 , ale 7300kč.
Na to, že je to de fakto prd prověřené..docela dost.

urcite ti taky rekl proc..?
Skorpion
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od Skorpion »

graup15 píše:re..m2
Prosím tě, nemáš nějakou tabulku Kontronik Kira 500 dle kv motoru?
Web Kontroniků....to bych brečel. :-(
PS...jen pro info..malý Palička tzn 2028 již nestojí 6500 , ale 7300kč.

Je to jednoduchý, FAI Kira, FAI Hacker, Pletti jsou prostě dražší. Takže není co řešit. Neu je ve své podstatě také dražší, tedy pokud ti přijde v pohodě čekání na náhradní díl tři měsíce v pohodě, tak je asi lacinější :D

Prd prověřené to není, spíš to beru tak, jsi čekal pro sebe asi lepší cenu za nějaké testování, jenže se tak nestalo. Upřímně řečeno Rudi byla lepší volba.

Valda byl v Obru s Paličkou třetí, což je celkem solidní výsledek, Martin zkoušel Fkovýho paličku nyní v Liezenu na 5,5kW, světe div se, také to vydržel. Rudi je po prvních testech také spokojen.

Tolik jen pro vysvětlení celé situace, protože šíření nějakých zpráv, že je motor prd prověřený je naprostá LEŽ.

S pozdravem
Petr Janků
graup15

#79 Příspěvek od graup15 »

Skorpion píše:
graup15 píše:re..m2
Prosím tě, nemáš nějakou tabulku Kontronik Kira 500 dle kv motoru?
Web Kontroniků....to bych brečel. :-(
PS...jen pro info..malý Palička tzn 2028 již nestojí 6500 , ale 7300kč.

Je to jednoduchý, FAI Kira, FAI Hacker, Pletti jsou prostě dražší. Takže není co řešit. Neu je ve své podstatě také dražší, tedy pokud ti přijde v pohodě čekání na náhradní díl tři měsíce v pohodě, tak je asi lacinější :D

Prd prověřené to není, spíš to beru tak, jsi čekal pro sebe asi lepší cenu za nějaké testování, jenže se tak nestalo. Upřímně řečeno Rudi byla lepší volba.

Valda byl v Obru s Paličkou třetí, což je celkem solidní výsledek, Martin zkoušel Fkovýho paličku nyní v Liezenu na 5,5kW, světe div se, také to vydržel. Rudi je po prvních testech také spokojen.

Tolik jen pro vysvětlení celé situace, protože šíření nějakých zpráv, že je motor prd prověřený je naprostá LEŽ.

S pozdravem
Petr Janků
Můžeš si tvrdit co chceš. Púvodní nabídnutá cena byla 6500kč. Což je bajlaj oko stejná jako Neu. Navíc né za jak tvrdíš FAI motor, ale náhradu 1509/1Y. Což je standard řada. To, že je to prd prověřené na tom trvám. To že to máš ty plus 3 další čeští závodníci znamená naprosto nic. Neu motorů běhá po světě tisíce, tak už je jasný back up, kde jsou silné i slabé místa.

To,že to přežilo jedny závody, je trošku o ničem. Běžného zákazníka bude za ty prachy zajímat, jestli mu to vydrží dvě sezony..né dva závody /nebo tři. Mně je naprosto u zadnice nějaký nízko seriový motor od Paličky, sehnat si jaké koli množství neu pro mne není problém. Jen jsme ho chtěli testnout do Vikinga, který pújde do Španělska. Mohl mít reklamu de fakto zadara. Ty máš úzké vazby na partu okolo Nezhyby a Paličku,takže chápu,že ti zajímá pohon do modelů které vyrábíš. Mne ne!!! Já potřebuji velký rozptyl parametrů pohonů.Protože zákazníků co si postaví F5B je v čechách směšné množství ( i venku z pohledu celého světa..proto mi FAI motory nezajímají)..naproti tomu ostatních je majoritní většina. Ty potřebují spolehlivý, výkonný motor..za úměrnou cenu. Né za cenu která se mění každý týden.!!!
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od TomasC »

Škoda Dalibore, že nezávodíš. Dalo by ti to opravdu odlišný pohled na některé věci.

Jsou okamžiky, kdy by závodník zabíjel za spolehlivost.

A v dnešní F5B je to vlastně soutěž v pilotáži a účinnosti pohonu.

Dle mě je to dobrá cesta. Zvládnout závodní motory a pak jako "odpad" z poznatků produkovat spotřebky.
graup15

#81 Příspěvek od graup15 »

TomasC píše:Škoda Dalibore, že nezávodíš. Dalo by ti to opravdu odlišný pohled na některé věci.

Jsou okamžiky, kdy by závodník zabíjel za spolehlivost.

A v dnešní F5B je to vlastně soutěž v pilotáži a účinnosti pohonu.

Dle mě je to dobrá cesta. Zvládnout závodní motory a pak jako "odpad" z poznatků produkovat spotřebky.

Čau Tome...(tebe ctím..vždyť víš :-) Dobrá to rozhodně,je...ale zákazníka do např Airona, Volcana..Vikinga a metráky dalších letadel tohle moc nezajímá. Zajímá ho cena/spolehlivost. (a i ten výkon) :-)
Kluci byli na špionáži na závodech,zevrubně mi to vypravovali....Hi na to už jsem starej (nebo spíš malej cvok)
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od TomasC »

Chápu ten problém. Prostě je to o tom, že ani závodní NEU nevypadá jako NEU na trhu.
Viděl jsem Stevův motor. Není ani černý :-) (alespoň zadní čelo)

A upřímně. Parametr CENA/cokoliv :roll: :roll:

Dle mě je super, že je tu další alternativa z Čech :wink:

Pokud se podaří prorazit, tak se objeví i další navinutí. V tom bych neviděl zásadní problém. Jestli to přežívá závody, tak je dle mě dobře nakročeno.
A osobně si myslím, že přizpůsobit pohon tak, aby šel použít závodní motor je ta nejlepší cesta.

Sakra to vypadá jako reklama, hmmm. Už končím.
graup15

#83 Příspěvek od graup15 »

Jo Tome...mimo těch fotek s různě rozmašírovaných a vyhořelých F5B je tahle taky dobrá. Vypovídá to o tom.....kurňa , závodím...musím..musím, ještě kousek...bum.

http://www.powerboats.cz/foto/liezen-20 ... n-13-1.jpg

Párkrát jsem byl na sranda N-kách (z pohledu elity co létá F5B, podřadná soutěž), ale ta atmosféra tě chtě nechtě vybejkuje k něčemu co by člověk buď nechtěl, nebo prostě jen nezvládne..neb to neumí. Když pak čumí na rozbytý model...rychle atmosféra dojde...a říká si. proč jsem vůbec závodil..co z toho vlastně mám.
Já prostě ty ambice nemám, navíc za poslední tři roky, jsem postavil (na dejme tomu High Performance pohony) min 7 x víc modelů pro lidi na rekreační polétání, než je v republice závodníků F5B či F5D...to je moje parketa, to mi baví...a to mi (nebudu to tajit) financuje moje hračky. Proto mám zájem na ekvivalentu Neu motorů, za stejné ceny, ale rychleji dostupné. Víc mi to nezajímá...:-) A ani nemám zájem na jiném úhlu pohledu. Nikdy na soutěž F5B nepojedu (max se tak podívat), ale soutežit ne.
Skorpion
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od Skorpion »

Dalibore, nemáš náhodou trochu problémy se schizofrenií ? Není to tak dlouho, co jsi psal, že na závody pojedeš, nyní je vše jinak... Nic, na tohle nebudu reagovat, protože tohle asi měníš každý rok.

Ta fotka co jsi poslal je moc pěkná, nic méně jde jen o přistání, kdy byl dost silný poryv větru a model to hodilo na záda. Bohužel jsem na té soutěži byl také, takže zase jen nějaké tvoje kecy o rozbíjení atd...

Ale k věci. Nemám ani tušení kam ty modely děláš, ale řeknu ti jak to je u mých zákazníků. Ano v Čechách asi lidé řeší poměr cena/spolehlivost. Větší zpětnou vazbu mám od lidí co jsou mimo ČR. Tam tedy většinou řeší je to jestli to bude Hacker, Pletti, Stecker nebo Kontronik. Proč tam asi není Neu ?? A poměrně dost veliký procento lidí tam dává výkon, který na závodech nejde použít, protože by limiter vypínal na patnácké sekundě motoru.

Takže ti to vysvětlím asi takhle. Jestli ten motor vydrží na závodech tak pro běžného zákazníka to bude maximálně vyhovující, stejně je to i s modelem a zákazník co chce létat Showflug jde už na nějaký limit veškerého vybavení. Motory mají za sebou dlouhodobé testování loňský rok, světe div se, prostě vydržely.

(z pohledu elity co létá F5B, podřadná soutěž) Zase kecáš nějaký svoje doměnky, kluci na RCEO jezdí dost často, já na to čas nemám.

Proč seš tak zaujatej ? Mě ty tvoje naprosto nepodložené řeči začínají pěkně prudit a určitě se tu od tebe nenechám nějak urážet o tom, že opovrhuji Nkama.

Petr Janků

ps. dovysvětlění od pana Paličky:
Dále, na ozubení se používá také hliníkový bronz, který sice vypadá jako mosaz a má velmi dobré kluzné vlastnosti, pevnost a otěruvzdornost. Opravdu si trochu znalý človět myslí, že na korunové kolo použiju mosaz?
graup15

#85 Příspěvek od graup15 »

Skorpion píše:Dalibore, nemáš náhodou trochu problémy se schizofrenií ? Není to tak dlouho, co jsi psal, že na závody pojedeš, nyní je vše jinak... Nic, na tohle nebudu reagovat, protože tohle asi měníš každý rok.

Ta fotka co jsi poslal je moc pěkná, nic méně jde jen o přistání, kdy byl dost silný poryv větru a model to hodilo na záda. Bohužel jsem na té soutěži byl také, takže zase jen nějaké tvoje kecy o rozbíjení atd...

Ale k věci. Nemám ani tušení kam ty modely děláš, ale řeknu ti jak to je u mých zákazníků. Ano v Čechách asi lidé řeší poměr cena/spolehlivost. Větší zpětnou vazbu mám od lidí co jsou mimo ČR. Tam tedy většinou řeší je to jestli to bude Hacker, Pletti, Stecker nebo Kontronik. Proč tam asi není Neu ?? A poměrně dost veliký procento lidí tam dává výkon, který na závodech nejde použít, protože by limiter vypínal na patnácké sekundě motoru.

Takže ti to vysvětlím asi takhle. Jestli ten motor vydrží na závodech tak pro běžného zákazníka to bude maximálně vyhovující, stejně je to i s modelem a zákazník co chce létat Showflug jde už na nějaký limit veškerého vybavení. Motory mají za sebou dlouhodobé testování loňský rok, světe div se, prostě vydržely.

(z pohledu elity co létá F5B, podřadná soutěž) Zase kecáš nějaký svoje doměnky, kluci na RCEO jezdí dost často, já na to čas nemám.

Proč seš tak zaujatej ? Mě ty tvoje naprosto nepodložené řeči začínají pěkně prudit a určitě se tu od tebe nenechám nějak urážet o tom, že opovrhuji Nkama.

Petr Janků

ps. dovysvětlění od pana Paličky:
Dále, na ozubení se používá také hliníkový bronz, který sice vypadá jako mosaz a má velmi dobré kluzné vlastnosti, pevnost a otěruvzdornost. Opravdu si trochu znalý človět myslí, že na korunové kolo použiju mosaz?

Tak to shrneme a uzavřeme.
a) Možná trpím schizofrenií :-) co já vím, ale ono se to člověku rozleží v hlavě z jasných příčin...a to jsou finance. F5B je o min 35 litrech za model připravený k letu.
b) thread jsem načal já s Pepou a jasně jsme tam dali, že Palička je motor super a velmi nadějný. Výkonný stejně jak Neu a v určitých partiích udělaný možná i lépe.
c) To, že s tím modelem na fotce fláknul vítr, (o tom vím, to mi kluci vypravovali), ale kdyby to nebylo na soutěži tak se to stane těžko. Tím chci říct, umím létat vcelku dobře a létám někdy v hodně silném větru. A právě to, že to nemusím hrotit na kruh přistání mi dává možnost vézt pak model domů celý . Lomcovák mi nedávno říkal...víš jaký je adrenalin když v Donovalech bojuješ aby jsi se neskosil do údolí....:-) a já na to,že nejlepší adrenalin je, když tu 45 litrovou hračku přivezu domu celou...neb nevím jak závodníci, ale já ty prachy neseru. Ale to je nakonec každého věc, jak k tomu, že to není za drobné přistupuje.
d) Celé poslední dvě stránky threadu jsou vlastně o tom, že jsem se nakrknul, když se cena změnila najednou z 6500 na 7300. Ono totiž šlo o to, že já vůl, doporučil zákazníkovi ze Španělska velmi perspektivní pohon a poslal i cenu. A pak si mám dělat z huby sráč, že je to najednou dražší? Tady nemáme kurz co létá jako brambory....pak to vypadá jako podvod,těžko se to vysvětluje.
e) Možná jsem to s tou soutěží N-ek napsal blbě,za to se omlouvám. Ale ono to fakt vypadá, když se tady o něčem dohadujeme, že de fakto mi co na soutěže nejezdíme jsme totální lůzři, co vlastně nic nechápou. Ale třeba se mi to jen zdá..tak toto celé beru zpět.

f) Tímto bych to ukončil...do Vikinga zákazníka z Malorky jde S-Neu 1509/1Y...mohl tam být palička...škoda.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od TomasC »

Myslím, že by to chtělo veskrze vychladnout.

Přeci jen lidí, co dělají výkonější kousky a neváhají o tom napsat zas tolik není.

Já létám jen pylony, tak ten výkon není takový, ale zase je to 60sec v kuse a letí to rychle.

A ohledně závodů. Každá kategorie má svoje klíčové momenty. Rozhodně pokud člověk vyrazí na plac a dá 24tréninkových startů, tak pak je soutěž se 6starty naprostá pohoda. Samozřejmě plnohodnotné soutěžní starty. V mém podání elektronické pylony, mechanik, dvoje stopky, atd...
Dle mě je trénink CESTA, technika je :-) Jestli někdo jen přijede na závody, tak to pro něj bude den plný překvapení. Ale vždy.

A osobně si myslím, že vyhořelá letadla a divná přistání se prostě přeceňují, běžný syndrom "novinářské" senzace. Srážka dvou modelu při rychlosti 300km/h, tak tam není nic, co by se mohlo fotit.
Skorpion
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od Skorpion »

Dalibore cenu si musíš příště zjistit přímo od výrobce, těžko se vymlouvat na to, že je na webu něco napsáno. Sám jsem se dost divil, že tu bylo něco o šesti tisících, když mě bylo řečeno 299 Euro. Ale faktem je, že v Rakousku na rozdíl od Čech se na ceně moc nesmlouvá, o tom to možná bylo. Ale to je jen moje zkušenost.

Petr Janků
graup15

#88 Příspěvek od graup15 »

Tak to také bylo...nejdřív zjištění ceny..pak doporučení zákazníkovi. Ten poslal peníze. Následovala objednávka,telefonicky i mejlem...za cca 1 hodinu tel.od výrobce, že cena je vyšší a právě těch 7300 (bez poštovného a balného).
Se slovy, že to vše předtím byla cena za prototypy a najednou je to produkční cena..Hmmm , víš nemám naprosto zájem o to jestli mi Palička dá, či nedá motor se slevou. Se Stevem taky nesmlouvám, ale on taky nemění ceny z hodiny na hodinu. Byla to jen má snaha použít novinku, která by nakonec výrobci jen jako reklama v zahraničí pomohla. Nejsem placený(nebo uplácený darem motoru od Paličky), jsem placený za stavbu a předání modelu do letového stavu.

S tebou se nechci hádat, děláš výborné modely a na to jsem hrdý. Taky jsem je pro pár lidí dělal. Takže bych to fakt uzavřel.
Hihi a pořádný bordel rozpoutáme (nebo taky ne) až zjistím jak to přesně je s tím uranovým bronzem :-) :-)
Skorpion
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od Skorpion »

Pokud následuje zdražení po objednávce, není co řešit. Ze svého to platit nemůžeš, tomu rozumím.

Akorát bych prostě nechal to jak co funguje nebo nefunguje na lidech. Osobně nemám rád vychvalování nebo hanění, pokud není naprosto jasné jak to funguje. A ten motor zatím všem funguje bez problémů. Až se rozsype věnec můžeme to řešit. Musíš si uvědomit jednu věc, když někde něco napíšeš, musíš to mít podložené, protože tohle je business a né nějaký tlachání v hospodě.

Petr
graup15

#90 Příspěvek od graup15 »

Skorpion píše:Pokud následuje zdražení po objednávce, není co řešit. Ze svého to platit nemůžeš, tomu rozumím.

Akorát bych prostě nechal to jak co funguje nebo nefunguje na lidech. Osobně nemám rád vychvalování nebo hanění, pokud není naprosto jasné jak to funguje. A ten motor zatím všem funguje bez problémů. Až se rozsype věnec můžeme to řešit. Musíš si uvědomit jednu věc, když někde něco napíšeš, musíš to mít podložené, protože tohle je business a né nějaký tlachání v hospodě.

Petr

Když si to přečteš, tak mi pak napiš kde jsem napsal něco hanlivého o věnci. Jen jsem se podivoval nad tím, že všichni používají ocelový věnec roky a najednou je tu něco jinak. A že je to prostě divné. A to nijak hanlivé není.
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“