nimh krátkodoby zkrat

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
bohumil

nimh krátkodoby zkrat

#1 Příspěvek od bohumil »

Pánové pri mé sikovnosti se mi podarilo zkratovat na vterinu ctyrclanek
nimh sannyo 1700 mah prijmacovy akumulator chci se zeptat jestli takovy maly zkrat tyto baterie nimh znicil ci poskodil
rohe
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od rohe »

Tohle by snad vadit asi nemělo, ale hlavně to chce opatrnost!!!
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Hoki »

To se mi povedlo u 8čl.2000mAh. Projevilo se to až časem a odešel mi jeden článek. Poznat to bylo na výkonu motoru. Žádnému náhlému přerušení obvodu (jak tady bylo někde citováno) nedošlo. Ale jasně že to budeš muset teď bedlivě hlídat. Nech to chvíli stát po nabití a pak přeměř jednotlivé články.
akro400
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od akro400 »

V poslednom casu tu citam same skraty na baterkach vo fore.
U Li-xx je to nebezpecnejsie to berem, ale zas to neprehanajte. NiCd a NiMh su baterky, ktore nieco vydrzia a taka vec ako skrat trvajuci 1 sekundu ani nestoji za rec.
2 Hoki: si si isty ze ten clanok odisiel kvoli 1sek. skratu ? pricin by mohlo byt viac.
Z vlastnej skusenosti viem ze nejaky ten skratik chvilockovy na prijimacovkach alebo inych Ni-xx im nemoze ublizit. Jeden 4 clanok 1100 mAh mi odisiel az teraz po 5 rokoch sluzby, a skratov si uzil dost.
Nechcem rypat len som chcel povedat ze netreba riesit kazdy somarinu, u takychto bateriek.
Ale na druhej strane ked neviem radsej sa spytam :)
Nech to svisti vzduchom :wink:
zdzd

#5 Příspěvek od zdzd »

Zkrat na přijímačovkách ublíží - odkápne izolace z přívodů...
akro400
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od akro400 »

za 1s ? no u silnych accu typu sanyo 1700 SCR a pod moze byt, ale zas mame aj silikonove izolacie.
Ja som mal na mysli poskodenie samotnych accu.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Hoki »

akro400 píše:2 Hoki: si si isty ze ten clanok odisiel kvoli 1sek. skratu ? pricin by mohlo byt viac. Ale na druhej strane ked neviem radsej sa spytam :)
Nech to svisti vzduchom :wink:
Ten pakl byl novej, asi tak 10x použitej. Dělal jsem chladící otvory do folie a nevím že bych se něčeho dotkl. Ale prostě to zaskřípalo a byl cítit smrad z folie. A bylo vymalováno. Skalpel měl na špičce napečenou kuličku. Holt i muži mají své dny.
zdzd

#8 Příspěvek od zdzd »

akro400 píše:za 1s ? no u silnych accu typu sanyo 1700 SCR a pod moze byt, ale zas mame aj silikonove izolacie.
Ja som mal na mysli poskodenie samotnych accu.

4x Sanyo 800 tužky. Standardní servokabel. Chtěl jsem překontrolovat, zda nabíječka správně měří napětí. Povytáhnul jsem banánky z konektorů nabíječky a měřil na nich. Jeden hrot mi ujel a zkratly se. Dobu odhaduji na 0.3, maximálně 0.5sec. Dráty zasvítily, izolace odkápla, a měl jsem holé přívody. Ty se naštěstí nespojily.
akro400
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od akro400 »

No tak az takyto pripad sa mi nestal, max. sa trosku zmrstila izolacia na jednom 8 clanku inak nic.
Ale clankom to neublizilo.
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od j3nda »

ja zase pajim kabel na novy ctyrclanek tuzky sanyo 1700 mAh a nevsiml jsem si, ze je zkratovany druhy konec kabelu
nejen, ze nic neukaplo, ale ty baterky se ani neohraly asi byli uz dodany pekne vybite, po nabiti ok
dusi
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od dusi »

Opravdu skrat na 1 vteřinu? To já už kabely k baterkám nenašel, vypařili se. Aku se nic nestalo.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“