Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Zdenek151

#1036 Příspěvek od Zdenek151 »

Ahoj všem. Vlákno sleduju skoro od začátku a tak jsem se rozhodl přidat trochu do diskuze. Betu mám od vánoc a létá parádně vlastně létala. Při posledním letu mě z naznámých důvodů padla střemhlav k zemy. Čumák na maděru, křídlo vpůl směrovka a výkovka rozlomeny. Po slepení a složení přišla další rána. Z nepochopitelných důvodů se motor točí obráceně a zapojen je jak má být.Regulátor hřeje a výkon motoru je menší. Pokoušel jsem se o reklamaci , neůspěšně. Včera sem přinesl novou poskládal a po zapojení zjistil že je vháji servo na křídle. Ach jo. Jinak nová varka je opravdu pozměněná má serva výškovky a směrovky uvnitř trupu a ovládaci táhla vyvedená vzadu, čumák je pevnšjší a kabinka půhledná z panáčkem. Kabinky nejsou záměné. Uhlíková trubka je sylnější než původní. Zkusim nafotit a poslat
Borek
Kontaktovat uživatele:

#1037 Příspěvek od Borek »

Zdenek151 píše:Ahoj všem. Vlákno sleduju skoro od začátku a tak jsem se rozhodl přidat trochu do diskuze. Betu mám od vánoc a létá parádně vlastně létala. Při posledním letu mě z naznámých důvodů padla střemhlav k zemy. Čumák na maděru, křídlo vpůl směrovka a výkovka rozlomeny. Po slepení a složení přišla další rána. Z nepochopitelných důvodů se motor točí obráceně a zapojen je jak má být.

Rozumím tomu správně tak, že se točí obráceně i po prohození libovolných dvou vodičů vedoucích k motoru?
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Zdenek151

#1038 Příspěvek od Zdenek151 »

Ne když přehodím fáze točí dobře ale nemá výkon
rafa242

#1039 Příspěvek od rafa242 »

tak to si s nou musel riadne prásknut o zem ked skoncila tak zle .....snad aspon uz mala nalietaných dost hodín .....to s tým motorom je zaujimavé zrazu začal hriat regulator? či motor? ono motor ked pustas bez toho aby beta lietala hreje dost silno ked som doma len tak pustal na prázdno tak sa pekne zahrieval cize to nie je nic zvlastne pri lete je studeny .......a to ze sa toci na opacnu stranu vyriesis prehodením káblov z regulatora do motora to je najmenej to urcite zmeni smer otáčania, tak to proste funguje ...neviem ci je vôbec mozné aby sa to prehodením nezmenilo ......tú starú betu si uz odpísal uplne? ....bolo by super keby si sem hodil nejaké fotky tej novej :)
Zdenek151

#1040 Příspěvek od Zdenek151 »

Pokusím se snad je sem zvládnu dát
Zdenek151

#1041 Příspěvek od Zdenek151 »

Je mně jasné že přehozením fáze se obrátí otačky ale jak je možné že se změnil směr otáčení zničeho nic to mě nejde na ruzum. Beta podla k zemy když sem chtěl nastoupat a přidal jsem plnej plyn z nuly. Udělala vývrtku a BÁC HO! :cry:
rafa242

#1042 Příspěvek od rafa242 »

aha ono to zmenilo smer otáčania hned po pade? ja som myslel ze tam sa rozpojili nejako káble a proste si to potom zapajal znova .....to fakt neviem ako sa v dôsledku pádu mohol zmenit smer otacania motoru, ked sa pri páde nestalo nic s elektronikou, ked máš doma tú novú betu to si ju kupoval zo všetkým alebo len kit?
Zdenek151

#1043 Příspěvek od Zdenek151 »

Koupil sem jí komplet bez TX RX a baterie
rafa242

#1044 Příspěvek od rafa242 »

tak vyskusaj ten starý regulator s novym motorom alebo ten stary motor s novym regulatorom ze ci tamten motor je odpisany alebo cim to je ked mas taku moznost
Ticcino

#1045 Příspěvek od Ticcino »

Borek píše:Jak dlouho udržíte Betu ve vzduchu bez motoru vy?

Asi čtvrt hodiny nad hlavou, pak se mi odkrví ruka. :D :D :D
Dneska jsem asi snídal vtipnou kaši :)

Vážně, pokud nefouká a bez termiky, tak dost rychle klesá, čili řádově 1-3 minuty podle výšky vypnutí motoru.
Déle jak 5 minut se mi to asi nikdy nepovedlo.
Ono, když to letadlo je moc vysoko nebo daleko, tak mě to nebaví. Já jsem spíš na ty vopičárny na blízko a tam si moc nepoplachtim.
Zdenek151

#1046 Příspěvek od Zdenek151 »

To tak lehce nepůjde protože nová nemá konektory na motoru jsou rovnou pájeny a stříhat je nebudu aš jak dopadnu z reklamací serva křídla
rafa242

#1047 Příspěvek od rafa242 »

jaaj tak to oni robia z ked to dodavaju v celku....sakra ...no jasne tak ked to nejde skusit tak škoda
Zdenek151

#1048 Příspěvek od Zdenek151 »

První sem koupil RFT a konektory má
lupin

#1049 Příspěvek od lupin »

To je fakt úžasnej nápad to dělat v celku,to nechápu!!!Kluci dejte sem někdo ty fotky nové BETY díky..
Zdenek151

#1050 Příspěvek od Zdenek151 »

Právě se snažím
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“