Crash so Spektrum DX7 + prijimac AR500=spolahliovost 2.4Ghz?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení

Spolahlivost 2.4Ghz

Nikdy som nemal problem
107
82%
Mal som problem s 2.4Ghz
15
12%
Nechcem pouzivat 2.4Ghz
8
6%

Celkem hlasů: 130

Zpráva
Autor
coro

#76 Příspěvek od coro »

Kratas: Spektrum má "blikajúcu diodu", ktorá v prípade reštartu príjmača bez toho aby bol reštartnutý aj vysielač, blikaním "hodí problém na niekoho iného" - konkrétne na BEC alebo ak sú v modeli príjmačovky tak na ne.. Alebo konektor.
Takže strata kontroly nad kombatom mala byť takým spôsobom vysvetlená.

Čo som si nie celkom istý, je prípad statického výboja ktorý príjmač len resetne - podľa princípu by led mala blikať rovnako... Ako aj pri hociakej závade príjmača ktorá by spôsobovala jeho resety...
Našťastie v lete je vlhko a statika nás nebude teraz až tak trápiť ako v zime.

Jedna poznámka k BEC: mal som nepríjemnú skúsenosť s Plush 18 a 25 a Dualsky reglami - bec tvoria dva stabilizátory spojené paralelne, a keď sa prehreje a vypne len jeden, silnejšie servo alebo 2 na "Y" kábli, zrazia napätie cca na 1,5V aj menej.
Lenže to je úplne krátky moment a človeku sa to môže javiť ako nejaké blbnutie príjmača, pretože mimo toho momentu špičkového odberu, je napätie krásnych 5,0V..

Inak, to že niekomu niečo funguje zopár (desiatok aj stoviek) letov, nemá výpovednú hodnotu. Systém čo by spadol každý tisíci let, by pri počte modelárov a riziku a škode ktorá nastáva, bol takmer nepoužiteľný.. ale to jeden človek ani nezistí.. Modelov na Spektrum lieta fakt moc...
Keby to nefungovalo ani tých 10 letov, to by skorej ukazovalo na vadný kus alebo zlú inštaláciu, lebo zas až také zlé to so Spektrum systémom určite nieje.
kratas
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od kratas »

coro: Máš pravdu, já z toho byl tak vyplesknutej, že jsem jsem v první řadě jen koukal jak vyoraná myš, takže jsem na blikání přijímače vůbec nekoukal :( . Pak jsem kombata ještě jednou poslal k zemi, tam už bylo jasné, kde byla chyba. V návodu na stavbu psali vyztužit křídlo jen zespod, tak jsem to udělal, ale křídlo bylo příliš gumové a při lopasu se hodně prohnulo a přestala reagovat výškovka. Tak jsem to nakouřil do země. Nicméně EPP je neuvěřitelně houževnatý materiál a tak se odlomila jen špice. Minulý týden jsem jej opravil, pro jistotu dál druhý motor a v neděli jsme s were zalítali nádherný EPA kombat už bez sebemenších problémů. Konečně jsem snad napravil všechny své chyby a omyly a už to lítá jak po kolejích. Křídla jsem důkladně vyztužil uhlíkovými pásky shora i zespod a jsou jako z kamene. Poprvé jsem si s FW zalítal a měl z toho fakt příjemné pocity.

Jinak co se tady píše, tak nejčastěji mají lidé problémy s AR500 a i v dalších vláknech si na to někteří stěžují. Je to zarážející. Hlavně to, že většina má problémy právě s výškovkou.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
parnican

#78 Příspěvek od parnican »

Po case som sem znova zavital a ten problem potvrdil aj vyrobca: http://publications.horizonhobby.com/re ... ve?id=3714
Vzlietnuť môžeš - pristáť musíš!
coro

#79 Příspěvek od coro »

Nepotvrdil..
Výrobca tam jasne tvrdí, že DSM2 vysielačov sa to netýka a je to problém LEN DSMX vysielačov a aj to len niektorých.

Do iného vlákna som napísal osobný názor že je to naopak problém len niektorých ich príjmačov a že je mi jedno čo napíše Spektrumrc oficiálne, a v podstate som názor nemal dôvod zmeniť.. Na odpoveď že išlo len o hold plynu, som uznal že môže ísť o niečo úplne iné, ale v tom anglickom texte nepíšu o Hold len jedného kanálu plynu, ale celého príjmača a to je už zas iné a vracia ma to k pôvodnému názoru......
DJmarec

Re: Crash so Spektrum DX7 + prijimac AR500=spolahliovost 2.4

#80 Příspěvek od DJmarec »

Ahojte.

Mam alphu 1500 od pelikanu spektrum dx5 a k tomu AR500.
S tym letadlom som bol tak vysoko v termike že som ho dával desat minut dole, videl som na oblohe len čiernu čiarku cca2mm to boli zrejme tie 1,5m krídla :D ......... paku na to aby letadlo letelo dole som daval skutocne len od oka, dlho som nevidel co model robi a ktorým smerom letí.
Lietam s tym kazdy den aj vo vetri a ŽIADNY PROBLEM. Všetko grandiózne funguje.

S pozdravom M.H.
Blade mSR, EasyCopter V2, Alpha 1500, Zlín 526 AFS, DX6i
pilot205

#81 Příspěvek od pilot205 »

No vitajte v klube páni, v sobotu som rozflákol akrobata od hyperiou, presne ako tu ktosi popisoval pád s easgliderom, ja som bol zrovnaný na finále a zrazu mi všetko prestalo reagovat a model išiel špicom do zeme, proste sa výškovka potlačila a nič nereagovalo. Doma som skušala elektriku, všetko pekne išlo.
bohužial akrobat totálka. ešte dodám, že to bol čínsky prijímač orange 6ch so satelitom a knemu dola DX7. Začínam mat pochybnosti. a AR7000 lietame vo vetroni vyše roka a problém nebol.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od juraj.jurej »

Treba mať kvalitné regulátory s dobrým BEC (spínaným) alebo napájať príjmač zvlášť!
podla mňa je to regulátor, ktorý sa preťaží a poklesne lineárny BEC a resetne sa príjmač.
FrSky Tandem X20
pilot205

#83 Příspěvek od pilot205 »

SBEC 5A na dve digitálne a dve analogove serva podla teba nestačí?:)
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od juraj.jurej »

Mal by stačiť záleží od serv niektoré v nárazoch berú aj 2A (štandartné) tak si to zrátaj. Aký to je regulátor, servá?
FrSky Tandem X20
pilot205

#85 Příspěvek od pilot205 »

2x HXT 900 a tie digitály neviem.aspon som si nevšimol čo maju na sebe napísane. maju na sebe taky zlaty pružok. Su to obyčajné mikroservá vo velkosti HXT900. regl bol foxy 45.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od juraj.jurej »

Tie HTX 900 sú v celku dobré, ale berú dosť prúdu prečítaj si recenziu: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Servo.html
Prirátaj ešte dve digi servá. Je to na zváženie skúsil by som samostatné napájanie nieakymi 4x Sanyo Eneloop
FrSky Tandem X20
xener

#87 Příspěvek od xener »

pilot205 píše:2x HXT 900 a tie digitály neviem.aspon som si nevšimol čo maju na sebe napísane. maju na sebe taky zlaty pružok. Su to obyčajné mikroservá vo velkosti HXT900. regl bol foxy 45.

sprav si workshop, upevni serva, zaves na ne lankom pol kilove olovo alebo ine zavazie a zacni hybat packami.
nemyslim si ze by ten foxy mal 5A vystup, jedine tak v snoch nejakeho marketingoveho pracovnika.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#88 Příspěvek od juraj.jurej »

Ja si tiež myslím, že nezvládne 5A. Ja som mal BEC 2A na 6 servách z toho 2 digi 20g a 4x9g standard a všetko to zvládol, ale to boli iné servá nie po 3 doláre.
FrSky Tandem X20
pilot205

#89 Příspěvek od pilot205 »

no tak aj keby to bolo aj 3A spínaný , 4 serva musi bez problemov utiahnut a v okamihu vypadku som skoro ani nakniploval, bol som zrovnany na finále. pri akrobaci s tým robili všetko možné a tam by to nevypadlo?

a ja som mal hxt 900 len v kridielkach.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“