Easycopter V4.5 COLIBRI
Miretzek píše:O přehazování modu vím. Dotaz zněl na reverzaci plynu tzn. že bych potřeboval plný plyn "k sobě" Jsem takhle zvyklý z letadel. zatím ještě nic nemám, zatím jenom uvažuji mezi setovym ovladačem nebo rovnou Spektrem 5,6. Řídit jsem to zkoušel u kolegy a celkem se mi to proti některým hračkám zamlouvalo.
No co já vím tak plnej plyn k sobě je spíše u lodí ne?
Miretzek píše:Nevim jestli bych bych stačil na Blede mCPx. mini T-REXe neznám ,kuknu na něj
Jsem také začátečník a mCPX je podle mého názoru hodně slušný vrtulníček. Lítám s ním velmi rád a vozím ho stále sebou. Nad vysokou trávou si dovolím i nějaký ten loping, či výkrut. Kupodivu to hodně dobře lítá i za mírného větru. 450 pročko mi momentálně leží doma a trénuju s prckem. Pokud trochu potrénuješ na simu, nebudeš mít s ním problém. Jediná nevýhoda jsou nesmyslné ceny náhr. dílů. Včera jsem objednal částečně kovový tunning a nový baterky hyperion 240, tak se těším jak to bude lítat a hlavne ještě líp vypadat.
Miretzek píše:Nevim jestli bych bych stačil na Blede mCPx. mini T-REXe neznám ,kuknu na něj
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... c&p=471990
NE Solo Pro
Chlapi, vím že to není nic do diskuze, ale kdyby měl někdo zájem.
Prodávám colibriho v kufru a nějaké díly.
Odešla mi základní deska-najednou nebliká, nereaguje.
Inzerát:
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=657042#657042
Prodávám colibriho v kufru a nějaké díly.
Odešla mi základní deska-najednou nebliká, nereaguje.
Inzerát:
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=657042#657042
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš to nějak specifikovat?Myslím tu lepší manevrovatelnost?Nejsou ty pádla moc velký?Jak to jde nahoru, rychlejš?Já teď dal kovovou hlavu a přemýšlím nad cyklikou, vážili jsme jí a plastová má 1gr, kovová Něco přes 2gr,to by mohl unést, třeba by to bylo přesnější při mavevrování.Nevím.Maj to na rckingu.Ahoj
Nyní: DJI Spark
Dříve: Blade McpX - Phoenix v.3, Dx6i - Toro 600, Toro 900, Blade mQX
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
Ovlivněn tímto forem jsem si cca v únoru koupil colibriho v profipacu. Takže se podělím o své zkušenosti.
Po 2 dnech seznamování se a trimování jsem začal konečně trochu létat
První co mi odešlo byl zadní motorek - nicméně se stále točil, takže mi chvíli trvalo na to přijít. Ale skutečně po cca 30ti baterkách skončil. Nejdřív jsem musel točení trimovat čím dál víc až na maximum, potom už ani to nepomohlo. Po nasazení nového ocasu lítal opět perfektně.
Další co mi odešlo bylo vahadlo (zlomení po nárazu), na několika místech naprasklá kabina (vyřešeno izolepou) a už docela na maděru podvozek
Nicméně za to můžou pády a nárazy, kterých bych tipnul v pruměru tak 2-3 na jednu baterku
Nedávno jsem vzal colibříka na chalupu (nadmořská výška 750m) a motor musím točit asi o 25% víc aby se udržel ve vzduchu nebo stoupal. Je to srovnání oproti 220mnm. To mě docela překvapilo, že ten vzduch je asi skuktečně řidší i v tak relativně malém výškovém rozdílu.
Posledních pár dní mám problém se samovolným prudkým kloněním vrtulníku doleva. Levé servo se buď na chvilku stočí prudce dolů a vrtulník většinou už neukoriguju nebo se servo sekne úplně - zajede až dolu a nejde vrátit. Musím rychle vyndat baterku (servo se stále snaží klonit ikdyž je na max a bzučí) a je nutné mechanicky rukou ho vytočit točením ozubeného kolečka zase do sředové polohy. Potom se to většinou na chvíli spraví, ale problém se opakuje.
Netušíte co s tím? Nerad bych kvůli tomu měnil celou desku, jelikož samotné servo asi neseženu
Vyjma toho aktuálního problému jsem spokojen a mohu doporučit. Nějaké náhradní díly mám už z HK celkem za pár korun.
Po 2 dnech seznamování se a trimování jsem začal konečně trochu létat
Další co mi odešlo bylo vahadlo (zlomení po nárazu), na několika místech naprasklá kabina (vyřešeno izolepou) a už docela na maděru podvozek
Nedávno jsem vzal colibříka na chalupu (nadmořská výška 750m) a motor musím točit asi o 25% víc aby se udržel ve vzduchu nebo stoupal. Je to srovnání oproti 220mnm. To mě docela překvapilo, že ten vzduch je asi skuktečně řidší i v tak relativně malém výškovém rozdílu.
Posledních pár dní mám problém se samovolným prudkým kloněním vrtulníku doleva. Levé servo se buď na chvilku stočí prudce dolů a vrtulník většinou už neukoriguju nebo se servo sekne úplně - zajede až dolu a nejde vrátit. Musím rychle vyndat baterku (servo se stále snaží klonit ikdyž je na max a bzučí) a je nutné mechanicky rukou ho vytočit točením ozubeného kolečka zase do sředové polohy. Potom se to většinou na chvíli spraví, ale problém se opakuje.
Netušíte co s tím? Nerad bych kvůli tomu měnil celou desku, jelikož samotné servo asi neseženu
Vyjma toho aktuálního problému jsem spokojen a mohu doporučit. Nějaké náhradní díly mám už z HK celkem za pár korun.
To s tou nadmořskou výškou je zajímavý, po roce jedu do krkonoš tak to vyzkouším.To s tím servvem se mi stávalo taky.Jenže jak jsem s tím začal točit po závitu nahoru tak se asi nějak rozjebali asi koncáky nebo co a šlo to postupně do kyte.koupi jsem novou desku, po pár letech se mi zase seklo levé servo, donesl jsem to k Vaňouchovi (kde jsem to kupoval) technik mi vyčistil to bílé pidikolečko (říkal že se to stává protože z výroby tam zůstává z nedokonalého odlitku nebo lisování nepatrnej vlasovej bordel).Čistil to skalpelem asi 5 minut, od tý doby to lítá bez problému zasekávání.Jiný prodejce mi říkal že to reklamoval u Pelikána a vždy mu to uznali na reklamaci.
Nyní: DJI Spark