Prodám-aneb odkazy na aukro
Prodám-aneb odkazy na aukro
Co říkáte na inzeráty typu-- http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... pic&t=6216 .Mě se to teda vůbec nelíbí -už minule jsem ho upozorňoval aby to sem nezaváděl a to tam tehdy měl i možnost kup hned" takže se o nějaké pevné ceně dalo hovořit - http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... pic&t=5847 .Teď tam nemá ani to a jedná se o čistou aukci.Dotyčný se tehdy ani neobtěžoval mi na mou otázku odpovědět.Například odkazy na Modelbazar mi nevadí- cena jasně daná pevná(nebo k jednání)a ještě si to tam může každý většinou prohlédnout z fotek. Co si o tom myslíte vy?
- LETEC_AMATER
Ardo1 že tě to tak rozčiluje?Nějak jsem si toho ani moc nevšiml..prostě odkaz..aukce a nějaké modelážské věcičky.Neviděl jsem na to nic špatného, ale zájem jsem neměl.Tím to pro mě haslo, ale koukám že ty v tom snad vidíš něco víc než tam je??!!A slova jako "tak se to prostě příště smaže a hotovo" tobě rozhodně nenáleží.Jestli tady proběhlo nějaké hlasování a dopadlo jakkoliv tak neni od všech a proto neni objektivní.Já tady za toho člověka nebojuju, ale nerad bych podporoval zárodky totalismu na RCmaniii a proto nechť si to rozhodne jak už si dřív psal Losna sám.Možná trochu nevhodná slova zde slyšeti byli, ale tak to vidím já.
Anketa je orientační-že to vadí mě jsem napsal- to je jen ä jen můj názor--vystupuji zde jako user- založit si vlákno a hlasování má přece každý ne?Jinak záleží na Losnovi jak se k tomu postaví-pokud mu to vadit nebude, tak to nikdo mazat nebude.Jen jsem poslední dobou tak znechucen některými inzerenty(nebrat osobně)že ač jsem rád na třeba modelbazaru nakupoval tak teď dost zvažuji zda podstoupit riziko starší věci a nebo raději nekoupit a nebo koupit nový z obchodu.

No já koupil bazarovou věc do modelařiny 1x...byl to starší startér...později se ukázalo, že má "mrtví" bod a vlastně je kničemu.. Od té doby razim teorii , že člověk dá do bazaru věc ze dvou hlavních důvodů: 1) je to vadné/poškozené a tak se toho zbaví a 2)je to funkční a důvodů proč to prodávat je mnoho(peníze,novější typ atd.) a bojím se že první varianta převažuje více.Od té doby jsem v bazaru nic nekoupil.Rači mám nové a dvouletou zárukou.
Kabriolin píše:No já koupil bazarovou věc do modelařiny 1x...byl to starší startér...později se ukázalo, že má "mrtví" bod a vlastně je kničemu.. Od té doby razim teorii , že člověk dá do bazaru věc ze dvou hlavních důvodů: 1) je to vadné/poškozené a tak se toho zbaví a 2)je to funkční a důvodů proč to prodávat je mnoho(peníze,novější typ atd.) a bojím se že první varianta převažuje více.Od té doby jsem v bazaru nic nekoupil.Rači mám nové a dvouletou zárukou.
No a zrovna v tomhle mají podle mě aukce velkou výhodu.
Většina aukcí má hodnocení prodávajících - a pokud se tam objeví že se někdo pokusil prodat šmějd, tak si od něj už nikdo nic nekoupí... Naopak prodej přes inzerát je v zásadě jednorázová záležitost, pokud tě někdo podvede tak nemáš moc šancí informovat ostatní zájemce že je to podvodník...
U aukcí máš prostě možnost sledovat historii prodávajícího a tak je tam podle mě méně podvodů než v klasických inzetátech.