Beta 1400 - stavba
Na první let super
Jen až budeš nahoře stačí vypnout motor úplně. Můj soused s tím měl docela problém - pořád mu ta vrtulka jela. Zvýší to výdrž a zlepší se letové vlastnosti - budeš mít víc času na opravu chyb. Jinak super! 
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
na tej dx6i si prerábal tie módy? bolo to treba mechanicky zmenit? nema moznost dat iný mod? ako to ináč teraz máš? ja mám plyn a smerovku na lavej a vyskovku a kridelka na pravej .......ja väčšinu času čo som vo vzduchu tak motor mám vypnutý dokonca aj ked robím blbosti tak polovicu mam len asi zapnuty motor ale na prvy let fakt pekne
jááj tak no jasné každý lieta ako mu pasuje ja zas ked nieco robím smerovkou pri plyne tak si do neho furt nejako šprtnem sakra
ináč t9x no v podstate to je ona práve naskladnili na tom anglickom e-shope tak rozmýšlam či ju rovno neobjednám
aby som ju mal čím skôr doma ale povedal som si že kým nebudem mať skúšku nič kupovať nebudem 
ináč t9x no v podstate to je ona práve naskladnili na tom anglickom e-shope tak rozmýšlam či ju rovno neobjednám
chrpos píše:A ty mas turnigy vysilacku?jsi spokojen?
Jsem velmi spokojený, funguje jak má, mechanické provedení je dle mne výborné. Nicméně Beta je moje první letadlo a stejně tak vysílačka, takže nemám srovnání. Švagr, zkušený modelář, který mi pomáhal se stavbou a jak vysílačku, tak věci do Bety kupoval na HK, něco už měl v ruce, a netvrdí, že by to byla špatná volba. Onehdy měl v ruce vysílačku, co se dává přímo k Betě, a Turnigy je prý úplně jiný level.
Turnigy 9X 2.4MHz (verse FW 2) bych vytkl jedině následující:
* neupozorňuje na nízké napětí napájecích Li-Pol akumulátorů (není na ně dělaná a já je používám)
* pokud ji chcete provozovat k simulátoru, tak je třeba vytáhnou vysílací modul (jinak jack nejede) a ten pak visí jen na anténním drátku a při zpětné nasouvání se někdy do sebe korektně nezasune ovládací konektor modulu a vysílačka nejeda (stačí konektor správně napružit)
* když jsem měl servo 2. křidélka na 6. kanále, tak nastavení brzd zablokovalo promixování obou serv křidélek. Pomohlo zapojení serva na 7. kanál a nastavení podle návodu nalezeném na netu. Mohu případně opsat do fóra.
Vysílačku napájím Li-Pol akumulátorem o kapacitě, tuším že 2650mAh. Používám Mode1.
Akumulátory nabíjím pomocí Turnigy Accucel-6, naprostá spokojenost.
Trochu k Betě. Řadu úprav jsem provedl stejně, jako se píše zde na fóru, jen jsem o něm bohužel dlouho nevěděl… Takže: kvalitnější uhlíková výztuha, nahrazení vidliček u serv křidélek flexibilními spojkami, ochrana náběžných hran křídel skelnou páskou (přistávám většinou do řepky
Jiné úpravy: vodiče od motoru protažené nově vyříznutým kanálem směrem kolmo dolů do trupu, upevnění motoru do extra koupeného kovového kříže s upevněním na inbusy a ne do dodaných dřevěným podložek, je to super pevné.
V Betě je použit původní motor, jinak přijímač Turnigy 2.4MHz, akumulátory Turnigy 3S/30C 1300mAh, 4x servo Turnigy MG90S, regulátor Mystery 20A, původní vrtule 5x4 (6x4 mě moc neoslovila, nemá tak kultivovaný chod, větší tah moc nepotřebuji, výdrž je horší, regulátor je žhavý), zvukový monitor nízkého napětí akumulátorů, kamera Turnigy KeyChain Camera, příležitostně GPS HOLUX M-241.
Snad jsem na nic nezapomněl.
O tech nedostatcich turnigy vim nevim jestli tam maqs original softwarwe ale i tak si myslim,ze za tu cenu je to dostacujici radio.da se dost vylepsovat. Jinak setrim na nej uz jen 700kc a mam to!!!to mne manzelka napina aby jste rozumeli! Ten cadet funguje ale jak jsem jiz psal,to je vse nenamixujes klapky nic a ty trimy mne vazne dostavaji a ze neni problem o ne brnknout jdou moc zlehka,alespon teda ty me
Zdravim prave jsem se vratil s dalsiho poletani i kdyz dneska to bylo horsi nez vcera ze zacatku nadherne bezvetri ,ale jen co jsem vrhnul ero do vzduchu tak kde se vzal tu se vzal vitr jak prase cornul me ero,a i pres moje snahy dostat ho na zem se letadelko Káně vzdalovalo,a protoze jsem si zapomel bryle doma (bez nich vidim tak na pul metru) tak jsem ho ztratil uplne z dohledu po vice jak hodinovem hledani v poli jecmene bo co to je jsem si vylezl na takove vyvysene misto a odtud jsem ho lokalizoval jen podle bile smouhy v poli,kdyz jsem se priblizoval a zkousel plyn i kdyz jsem vedel kde je tak to obili ten zvuk tak tlumi ze dalsich 10 minut jsem po nem patral,ale parada nasel jsem ho a kupodiu mu vubec ale vubec nic nebylo coz je pro me maly zazrak
Dotaz existuje neco jako lokalizator,kdyby me nahodou zase ocoroval vitr,tak abych vedel kam presne jit diky
Dotaz existuje neco jako lokalizator,kdyby me nahodou zase ocoroval vitr,tak abych vedel kam presne jit diky
tak toto je dost nepríjemná skusenost hned pri druhom lete .....este ze si ho nakoniec nasiel .....ono to lietadlo pristane aj samo akurat s tím vetrom to mohlo byt horsie a dobre ze si lietal nad polom, aj ked ako sa to vezme na luke by sa ti hladalo lepsie
.....existuju take bzuciaky ktoré zapnes nejakým volným kanálom na vysielačke ....to by teoreticky malo byt pocut ale zatial som nastastie nieco taketo nemusel riesit
- kope
- Kontaktovat uživatele:
Gluck píše:...
Mrkni na tohle vlákno-cca 5. odpověď:
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... highlight=
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Gluck píše:...a i pres moje snahy dostat ho na zem se letadelko Káně vzdalovalo,a protoze jsem si zapomel bryle doma (bez nich vidim tak na pul metru) tak jsem ho ztratil uplne z dohledu...
Chybama se člověk učí. Jedna z nich je že brýle jsou při létání nezbytnost
Jinak jak bylo řečeno řešením by mohl být nějaký "pípák". Přesnou lokalizaci bys musel řešit GPS modulem, ale to bys pak měl levnější koupit při ztraceném modelu novou Betu